Ανακοίνωση για την υπογραφή της κατάπτυστης ΣΣΕ του 2011!

Την υπέγραψαν…. δοξάστε τους!

   Συναδέλφισσες-φοι:

   Όπως είχαμε προειδοποιήσει οι εργοδότες της D.T ήθελαν την πρώτη υπογραφή  και τη συνενοχή από την ΟΜΕ-ΟΤΕ για να ζητάνε όλο και περισσότερα.

   Οι εργατοπατέρες μας όμως απτόητοι συνέχισαν τον ίδιο δρόμο.

  • Παρά τις απολύσεις, εργασιακές εφεδρείες και το ξεσπίτωμα 175 συναδέλφων των καταστημάτων της επαρχίας που έκλεισαν.
  • Παρά τη μη μονιμοποίηση των 157 συναδέλφων μας παλιών συμβασιούχων που ήταν υποχρεωμένη από δικαστικές αποφάσεις να εφαρμόσει η διοίκηση!
  • Χωρίς την ένταξη στον ΟΤΕ εκατοντάδων συναδέλφων μας που δουλεύουν στο δουλεμπορικό καθεστώς της Oteplus, της Hellascom, της Oteglobe κ.λ.π.
  • Παρόλο που οι συμβασιούχοι που μονιμοποιήθηκαν τελευταίοι συνεχίζουν να δουλεύουν χωρίς επιδόματα!
  • Χωρίς να μετατραπούν οι συμβάσεις από 4ωρα σε πλήρες ωράριο των 80 καθαριστριών!
  • Χωρίς να διασφαλίσουν το λογαριασμό νεότητας που η διοίκηση θέλει να περικόψει.
  • Αν και γνώριζαν ότι στις αποθήκες της Πάρνηθας η πρώτη αποθήκη Logistics κλείνει μεταφέροντας το έργο της στον Γερμανό με αβέβαιο το μέλλον των συναδέλφων τόσο της συγκεκριμένης αποθήκης όσο και των υπολοίπων συναδέλφων!
  • Παρόλο που γνώριζαν ότι στο ΣΥΠΑ Αττικής μεταθέτουν συναδέλφους σε CallCenter όπου θα υποστηρίζουν το WOMS σύστημα που καταχωρούνται όλα τα αιτήματα-πωλήσεις των 160 καταστημάτων Γερμανός.
  • Αν και γνωρίζουν ότι η διοίκηση θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο μέχρι να διαλύσει τελείως και το τελευταίο ίχνος των εργασιακών μας δικαιωμάτων!

 Τελικά υπέγραψαν την κατάπτυστη σύμβαση.

   Μια ΣΣΕ που όχι μόνο δεν διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας όπως διαβεβαίωναν αλλά είναι πολύ χειρότερη σε πάρα πολλά σημεία απ’ ότι αρχικά είχε συμφωνηθεί.

Ο όρος που υποτίθεται ότι θα μας διασφάλιζε αφαιρέθηκε! 

  3. Όσο διάστημα διαρκεί η ως άνω συμφωνία καμία μείωση μισθών από εξωγενή αίτια δεν θα υπάρξει.

   Συναδέλφισσες-φοι:

   Η σύμβαση αυτή εκτός από το ότι θα είναι πιλότος για όλη την εργατική τάξη θα είναι καταστροφική για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου.

   Προχθές στη Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΕ ο Γ. Δ/ντής Ανθρώπινου Δυναμικού Λ. Κύζας καταχειροκροτήθηκε από τους εξωνημένους εργατοπατέρες όταν είπε ότι η σύμβαση αυτή είναι WinWin, δηλαδή κέρδισαν και οι εργαζόμενοι και η D.T!

   Σε ότι αφορά το κέρδος της D.Tτο καταλαβαίνουμε, την πρώτη δόση των κερδών των εργαζομένων θα τα εισπράξουμε με τα χαρτάκια του Γενάρη…..

   Από αυτή τη σύμβαση οι μόνοι κερδισμένοι είναι:

   α)  Η διοίκηση τα goldenboys αλλά και οι αρβυλοφύλακες  που σε περίοδο κρίσης συνεχίζουν να αμείβονται πλουσιοπάροχα με παχυλούς μισθούς και να απολαμβάνουν όλα τα προνόμια που είχαν και πριν όπως χρυσές κάρτες, αυτοκίνητα, οψιόν μετοχές κ.λ.π.  

   β) Οι Δοσίλογοι και εξωνημένοι εργατοπατέρες που συμπληρώνουν το εισόδημα τους από τις διάφορες επιτροπές και Δ.Σ που είναι διορισμένοι, από τους συνδικαλιστικούς μισθούς που ενθυλακώνουν, τα δωρεάν αυτοκίνητα που κυκλοφορούν μερικοί σαν δωράκια της διοίκησης κ.λ.π.

   Συναδέλφισσες-φοι:

    Όπως βλέπετε οι μόνοι χαμένοι από αυτή την ιστορία είμαστε μόνο εμείς οι εργαζόμενοι και κανένας άλλος.

   Η διοίκηση όμως… για να μην φανεί αχάριστη τους έδωσε την ευκαιρία να ψηφοθηρήσουν στις εκλογές των σωματείων.

   Πάγωσε προσωρινά τα projects, τις μεταθέσεις, τις απολύσεις και τις εφεδρείες.

   Μετά τις εκλογές όμως θα αρχίσει το τσουνάμι των μέτρων εναντίον μας.

   Η διοίκηση της D.T όπως δεν σεβάστηκε ούτε το ωράριο, ούτε το μισάωρο, ούτε τον κανονισμό μεταθετότητας, ούτε το συνεχές ωράριο που ήταν κατοχυρωμένα με ΣΣΕ και ετσιθελικά τα κατάργησε έτσι και τώρα δεν πρόκειται να σεβαστεί τίποτε από ότι και αν υπέγραψε.

   Μπορεί να έχουμε γίνει κουραστικοί να επαναλαμβάνουμε ότι με τις συγκεκριμένες παρατάξεις και τους εκπροσώπους της στα σωματεία  δεν πρόκειται να διασωθείτε αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

   Για να διασωθούν οι ίδιοι και το συγγενολόι τους που έχουν διορίσει στον ΟΤΕ δεν δίστασαν να ξεπουλήσουν για δεύτερη φορά τους 11.000 εργαζόμενους.

 

 Κυβέρνηση Δοσίλογων!

   Συναδέλφισσα-ε:

   Οι αντιμνημονιακές μάσκες της Νέας Δημοκρατίας έπεσαν!

   Από σήμερα οι Νενέκοι της εξουσίας αυξήθηκαν και συντονίστηκαν σε μια ολοκληρωτική κυβέρνηση εκτάκτων εξουσιών.

   Όλοι μαζί ΠΑΣΟΚ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Λάος, Ντόρες, Κουβέληδες κ.λ.π. έδωσαν γη και ύδωρ στο παγκόσμιο κεφάλαιο και στο γερμανικό ιμπεριαλισμό.

   Από αύριο θα υπογράφουν μαζικά όλα τα γραμμάτια που τους ζήτησαν για την υποδούλωση των εργαζόμενων, της νεολαίας, των ανέργων και των συνταξιούχων.

   Μετά και απ’ αυτή την τραγική εξέλιξη μοναδική μας ελπίδα είναι τα συνδικάτα.

   –Μην γίνεσαι συνένοχος μπαίνοντας στα ψηφοδέλτια- σεντόνια των δοσίλογων και εξωνημένων εργατοπατέρων.

   –Δυνάμωσε το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο των εργαζόμενων και αγανακτισμένων συνδικαλιστών της ΑΣΕ,  για να συμβάλουμε στο συντονισμό των αγώνων που είμαστε αναγκασμένοι να διεξάγουμε για να αντισταθούμε στον εργασιακό μεσαίωνα και στην υποδούλωση που μας ετοιμάζουν οικουμενικά. 

 

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 ΑΣΕ

Αθήνα: 06-11-2011

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …