Έτσι κλείσαμε την OTEplus! – (Ά Μέρος)

Έτσι κλείσαμε την OTEplus!

Πως η διαπραγματευτική ομάδα μετέτρεψε μια νίκη σε ήττα.

  Εμείς διαχρονικά παλεύουμε όλοι να έχουν σταθερή εργασία, να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας.

   Η εργοδοσία όμως ήθελε να μειώσει το εργασιακό κόστος και με τη συναίνεση των εργατοπατέρων δημιούργησε της OTEplus. 

   Η OTEplus όμως λειτουργούσε παράνομα γιατί ισχύει το απόρρητο και μόνο ο κύριος και καθολικός πάροχος που είναι ο ΟΤΕ μπορεί μόνο με δικούς του εργαζόμενους να επεμβαίνει στο ζωντανό δίκτυο.

   Γι’ αυτό οι πάροχοι δίνουν στον ΟΤΕ τις νέες συνδέσεις και δεν ανοίγουν μόνοι τους τα καφάο και τα βοχ.

   Πάνω σ’ αυτό πατήσαμε, κάναμε δράσεις εντελώς μόνοι μας, και καταφέραμε στο τέλος να κλείσουμε την δουλεμπορική OTEplus.

   Κατά καιρούς έγιναν πάρα πολλές απόπειρες να δοθεί το τεχνικό έργο (νέες συνδέσεις, βρόγχους, κομμάτια καλωδιακών) σε διάφορες κατευθύνσεις, εργολάβους, outsourcing και δουλεμπορικές εταιρείες.

   Από το 2007 και μετά επανειλημμένως προσφύγαμε στην ΑΔΑΕ και στις επιθεωρήσεις εργασίας καταγγέλλοντας τον ΟΤΕ για παραβίαση απορρήτου και για παραβάσεις τις εργατικής νομοθεσίας, κάναμε δημοσιεύματα στον τύπο, στείλαμε καταγγελίες στα κόμματα, στους βουλευτές και στη Βουλή.

  •  Στις 9 Απριλίου 2009 προσφύγαμε στην ΑΔΑΕ και καταθέσαμε ντοκουμέντα (δελτία νέων συνδέσεων και οδηγήσεις αυτοκίνητων) που αποδείκνυαν ότι ο ΟΤΕ χρησιμοποιεί παράνομα εργαζόμενους από θυγατρική εμφανίζοντάς τους σαν τεχνίτες του ΟΤΕ.

   Στις 22 Ιουλίου 2009 με το εμπιστευτικό έγγραφο αρ. πρωτ.: ΕΜΠ 231 η ΑΔΑΕ μας απάντησε επίσημα ότι αυτή η διαδικασία είναι παράνομη και καλούσε τον ΟΤΕ να εφαρμόσει τη νομιμότητα και να προστατεύσει το απόρρητο.

Λήψη Εγγράφου (DOC)

   Αυτή η απάντηση ήταν καθοριστική μιας και ο ΟΤΕ παραδέχτηκε ότι παρανομούσε.

  •   Στις 21 Φεβρουαρίου 2010 με δημοσίευμα στην εφημερίδα το ΠΑΡΟΝ με τίτλο “Ζητείται… απόρρητο στον ΟΤΕ” και με ανακοίνωση στους συναδέλφους φέραμε στο φως όλα όσα γίνονται στον ΟΤΕ.

Λήψη Εγγράφου (PDF)

 •   Στις 13 Μαρτίου 2010 με νέο δημοσίευμα στην εφημερίδα ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με τίτλο “ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Το απόρρητο των επικοινωνιών στα χέρια εργολάβων” και με νέα ανακοίνωση προς τους συναδέλφους, συνεχίσαμε τις αποκαλύψεις. 

Λήψη Εγγράφου (PDF)

 •   Στις 7 Ιουνίου 2010 επανήλθαμε με νέα καταγγελία προς την ΑΔΑΕ για μη τήρηση από τον ΟΤΕ της προηγούμενης απόφασης της ΑΔΑΕ.

  Στις 27 Οκτωβρίου 2010 μας απάντησε η ΑΔΑΕ με το παρακάτω έγγραφο. 

Λήψη Εγγράφου (PDF)

•   Στις 26 Απριλίου 2013 βλέποντας τον ΟΤΕ να μην συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της ΑΔΑΕ και να γιγαντώνει το δουλεμπόριο επανήλθαμε με την παρακάτω καταγγελία.  

Λήψη Εγγράφου (PDF)

•   Στις 14 Νοεμβρίου 2014 ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ για να καλύψει και να κλείσει το θέμα απάντησε ότι η OTEplus είναι νόμιμη μιας και είναι θυγατρική του ΟΤΕ.

Λήψη Εγγράφου (PDF)

 •   Στις 11 Δεκέμβρη 2014 με δελτίο τύπου προς τους διευθυντές όλων των εφημερίδων κάναμε γνωστό στην κοινωνία το δουλεμπόριο μέσω της δουλεμπορικής OTEplus με τις “νέες προσλήψεις” που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ καθώς επίσης και τους διορισμούς παιδιών των εργατοπατέρων μέσω της OTEplus με αδιαφανείς διαδικασίες και την πρόσληψη της κόρης του προέδρου της ΑΔΑΕ στον ΟΤΕ. 

Λήψη Εγγράφου (PDF)

   Λίγες μέρες μετά από αυτό το δημοσίευμα και συγκεκριμένα στις 18 Δεκέμβρη, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ υπέβαλε την παραίτησή του.

 

Διαβάστε Επίσης

Η ΑΣΕ εύχεται σε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!