Η τοποθέτηση της ΑΣΕ στο 39ο Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ από τον Θαν. Φωλιά.

    Συναδέλφισσες και συνάδελφοι καλημέρα.
    Είναι κοινή διαπίστωση ότι ζούμε και βιώνουμε μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση, με τα μνημόνια το ένα να διαδέχεται το άλλο και χωρίς κανένα φως στο τούνελ.
    Με τη μόνη διαφορά ότι τα μνημόνια δεν είναι ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο που μας έπληξε αλλά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν τα δυο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια διαλύοντας και καταληστεύοντας τη χώρα.
    Και αντί όλοι αυτοί να τιμωρηθούν παραδειγματικά για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε βάρος του λαού και της χώρας, συνεχίζουν να κυβερνούν έχοντας το θράσος να λένε πως θέλουν να μας σώσουν!
    Ποιοι;;; Όλοι αυτοί που ενσυνείδητα μας κατάκλεψαν και μας χρεοκόπησαν.
    Αυτοί που χρεοκόπησαν ακόμη και τα κόμματά τους και τώρα αλλάζουν ονόματα για να σβηστούν τα χρέη τους.
    Μάλιστα είναι τόσο θρασύτατοι και αδίστακτοι που για να συνεχίσουν να κυβερνάνε και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα που τους στηρίζουν, ντόπια και ξένα δεν διστάζουν να ολισθαίνουν στον αυταρχισμό και στον απόλυτο ολοκληρωτισμό.
    Δεν είναι τυχαίο που όλες οι τροπολογίες περνάνε με προεδρικά διατάγματα και όλες οι απεργίες βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές.
    Τώρα έχοντας μπροστά μας τις εκλογές και βλέποντας τα κόμματά τους να φυλλοροούν και να καταρρέουν, πέραν από τις μεταμορφώσεις τους σε ελιές, ποτάμια, παραπόταμους κ.λ.π. έρχονται με πλασματικά και κατασκευασμένα στοιχεία παρουσιάζοντας πρωτογενές πλεόνασμα, να ΞΑΝΑεξαπατήσουν το λαό ότι δήθεν βγαίνουμε από το τούνελ μοιράζοντας στους ιθαγενείς χάνδρες και καθρεφτάκια.
    Τα πραγματικά στοιχεία όμως για την οικονομία είναι αμείλικτα:
    Το 2009 το χρέος ήταν στο 123% του ΑΕΠ , η ανεργία στο 9,2% και οι ανασφάλιστοι 80.000.
    Το 2014 το χρέος έχει φτάσει στο 175% του ΑΕΠ , η ανεργία στο 28,3% και οι ανασφάλιστοι στα 3.000.000.
    Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της οικονομίας της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, όχι με δικά μας στοιχεία αλλά με τα δικά τους ως αποτέλεσμα των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επέβαλαν στη χώρα και ας παραπλανούν το λαό με τα καταχρεωμένα Μ.Μ.Ε για το αντίθετο.
    Παρόμοια παραπλανητική τακτική εφάρμοσε και στους εργαζόμενους του ΟΤΕ η γερμανική διοίκηση της D.T, όπου αφού μας λεηλάτησε, τους μισθούς, τα επιδόματα, το λογαριασμό νεότητας κ.λ.π. και “πλουτίζει” από το δουλεμπόριο εργαζομένων με μισθούς πείνας μέσα από τις δουλεμπορικές θυγατρικές, μοίρασε πασχαλιάτικα και προεκλογικά ψίχουλα ως πριμ στους εργαζόμενους για να πάρουν για μια ακόμα φορά ο Τσαμάζ και η διοίκησή του μέσα σε μια χρονιά μόνο ως πριμ, όσα δεν θα πάρει ένας νέος συνάδελφος δουλεύοντας μια ολόκληρη ζωή!
    Αποκλείοντας και πάλι τους συμβασιούχους με δικαστικές αποφάσεις και όσους στοχευμένα βαθμολογήθηκαν από τους προιστάμενους – αρβυλοφύλακες κάτω από τη βάση με το κατάπτυστο αξιολόγιο των απολύσεων.
    Συνάδελφοι, αυτό που ζούμε δεν είναι Δημοκρατία, αλλά ένας ολοκληρωτικός φασισμός του 4ου Ράιχ, που απαγορεύει την συγκέντρωση, την διαμαρτυρία και την διεκδίκηση του στοιχειώδους δικαιώματος της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
    Ειδικά οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων κάθε φορά που έρχεται ένας γερμανός ή άλλος ευρωπαίος αξιωματούχος στη χώρα έχουν πλέον καθιερωθεί.
    Το ίδιο βιώσαμε και τις προάλλες που ήρθε στην Αθήνα η Μέρκελ για να στηρίξει για 2η φορά τους Νενέκους και τους Δοσίλογους που απαρτίζουν την σημερινή κατοχική κυβέρνηση.
    Μια αδίστακτη κυβέρνηση που βλέποντας να μην έχει απέναντι της καμία ουσιαστική αντιπολίτευση και κανένα οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, προελαύνει ακάθεκτη σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμα της, διαλύοντας πέραν από τις εργασιακές σχέσεις και ότι κοινωνικό και δημόσιο αγαθό υπάρχει ακόμη, όπως παιδεία, υγεία κ.λ.π για να δοθούν βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.
    Ειδικά την υγεία οι πολυπράγμονες υπουργοί Λοβέρδος και Γεωργιάδης με τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές που εφάρμοσαν την αποτελείωσαν.
    Αν σκεφτείτε ότι οι νεκροί από τη γρίπη μέχρι τώρα έφτασαν τους 144 και ότι στις 7 Απρίλη Παγκόσμια ημέρα υγείας, δεν είχαν οδηγό να στείλουν από το ΕΚΑΒ για την προγραμματισμένη αιμοδοσία στο Δ. Μέγαρο η οποία και αναβλήθηκε, φανταστείτε που μας έχουν φτάσει.
    Σε παράλληλη πορεία με την υγεία βρίσκεται και το ασφαλιστικό όπου μετά τη λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων στο χρηματιστήριο, ήρθε το κούρεμα ομολόγων και το αποτελείωσε.
    Όσοι από εμάς μείναμε πίσω αλλά κυρίως οι νέοι, εφάπαξ και σύνταξη στοιχειωδώς επίπεδου διαβίωσης δεν προβλέπω να πάρουμε.
   
   Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνει ολόκληρη η κοινωνία και αυτό είναι το μέλλον που περιμένει εμάς και κυρίως τα παιδιά μας.
    Φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση για τους εργαζόμενους, αύξηση κερδών και συσσώρευση πλούτου για το κεφάλαιο.
    Έχουμε γίνει κουραστικοί να το επαναλαμβάνουμε συνέχεια ότι τίποτε από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να περάσει καμία κυβέρνηση αν απέναντι της είχε στοιχειωδώς μια σοβαρή και συγκροτημένη αντιπολίτευση και πολύ περισσότερο ένα καλά οργανωμένο, ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο συνδικαλιστικό κίνημα.
    Είναι τεράστιες οι ευθύνες της αριστεράς και ιδιαίτερα της συστημικής τόσο για ότι βιώνει η κοινωνία σήμερα από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, γιατί κατά τη γνώμη μας, δεν ασκεί καμία ουσιαστική αντιπολίτευση, όσο και για τα κενά που άφησε και τα εκμεταλλεύτηκαν οι Ναζιστές χρυσαυγίτες.
    Ακόμη και τώρα μετά από 4 χρόνια ΑΚΡΑΙΩΝ νεοφιλελεύθερων πολιτικών αντί να συνενώσουν τους εργαζόμενους, συνεχίζουν να αλληλοτρώγονται, να κοιτάνε τα μαγαζάκια τους και να πορεύονται σε χωριστές συγκεντρώσεις και πορείες.
    Όμως αν και η αριστερά είναι αυτή που είναι, αν το συνδικαλιστικό κίνημα έπαιζε στοιχειωδώς το ρόλο του και αν όλοι μαζί οι εργαζόμενοι προστατεύαμε τα δικαιώματα μας και τις κατακτήσεις μας όπως τα προστατεύει το κεφάλαιο και η εργοδοσία και πάλι δεν θα μπορούσαν να μας πάρουν τίποτε.
    ΓΙΑΤΙ είμαστε χιλιάδες και είναι ελάχιστοι.
   Αντίστοιχες λοιπόν με τις ευθύνες της αριστεράς είναι και οι ευθύνες της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα εκφυλίστηκε και εκφυλίστηκε γιατί οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΟΜΕ-ΟΤΕ κ.λ.π. το εκφύλισαν.
    Χάσαμε πάνω από 20 μεροκάματα από το 2011 μέχρι σήμερα χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ενώ αρκούσαν μόνο με 3 ημέρες γενικής απεργίας για να γκρεμοτσακιστούν.
    Είναι ντροπή 128 χρόνια μετά την ματωμένη πρωτομαγιά του Σικάγου όπου οι αναρχικοί εργάτες εξεγέρθηκαν κατά των αφεντικών και της μισθωτής σκλαβιάς και κατέκτησαν για πρώτη φορά το 8ωρο, να έρχεται σήμερα η εργατική τάξη να παλεύει και πάλι για τα ίδια δικαιώματα!
    Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:
    Από τη μια έχουμε την κατοχική κυβέρνηση που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της και από την άλλη έχουμε την γερμανική διοίκηση της D.T με τα τεράστια κέρδη, που αντί να κάνει πραγματικές επενδύσεις και να ανοίξει νέες θέσεις εργασίας δίνοντας μια ανάσα στην άνεργη νεολαία με ανεργία άνω του 60%.
    τη βλέπουμε να μειώνει ακόμη περισσότερο τις σταθερές θέσεις εργασίας (από όταν ανέλαβαν οι σταθερές θέσεις εργασίας μειωθήκαν πάνω από 6000) και να συνεχίζει το δουλεμπόριο εργαζομένων με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα μέσω των δουλεμπορικών OTEplus, E-Value κ.λ.π,. να ξεπούλα τις θυγατρικές στα Βαλκάνια και τον μοναδικό δορυφόρο που είχε η χώρα, να κλείνει πάνω από 300 καταστήματα, να στέλνει τα νεκρά υπόγεια καλώδια στη Γερμανία, να κλείνει το γκαράζ, το συγκρότημα των καλωδιακών στην Αττική, να κλείνει τεχνικά τμήματα και να συγχωνεύει υπηρεσίες,  να αυξάνει τις εργολαβίες και να βγάζει στο σφυρί ακίνητα.
    Ήδη έβγαλαν στο σφυρί 4 ακίνητα. Το κτίριο στη σταδίου 15, το κτίριο της Καλλιθέας στη Δαβάκη, το παλιό εργοστάσιο του χρυσού οδηγού στην Νέα Κηφισιά, τις παλιές αποθήκες στο ΡΟΥΦ, και έπεται συνέχεια…
   Ενώ και τα τιμολόγια με τη συνδρομή της ΕΕΤΤ παραμένουν στα ύψη.
    Όλα αυτά όταν η εταιρεία δεν είναι ζημιογόνα αλλά για το 2013 παρουσίασε καθαρά κέρδη 288 εκ. ευρώ που αντιστοιχούν σχεδόν σε 1εκ ευρώ την ημέρα!
    Αυτό είναι το περίφημο success story  του Σαμαρά και του Τσαμάζ στον ΟΤΕ.
   Αυτές είναι οι περίφημες «επενδύσεις» της D.T τις οποίες πανηγύρισαν δυο φορές σε διάστημα 4 μηνών ο πρωθυπουργός και ο Τσαμάζ, στο μέγαρο Μαξίμου.
    Όχι μόνο δεν κάνανε επενδύσεις αλλά από όταν παρέλαβαν τον ΟΤΕ τις μείωσαν κατά 50%. Από τα 300 εκ ευρώ που ήταν οι επενδύσεις του ΟΤΕ το 2008 πέσανε στο 158 εκ το 2012.
    Ο γερμανικός ΟΤΕ όπως γράφουν και τα Επίκαιρα αντί να αναπτύξει, διέλυσε την Ελληνική οικονομία και για όλα αυτά κανείς δεν μιλάει, κανένα κόμμα, κανένας βουλευτής.
    Όλοι τους δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί και φασιστοειδή, μουγκά στη στρούγκα. Ποιός να τα βάλει με τη Μέρκελ, την Ζήμενς κ.λ.π.
    Φανταστείτε έχουμε στη Βουλή με το ΣΥΡΙΖΑ 3 βουλευτές που προέρχονται από τον ΟΤΕ και ούτε αυτοί μιλάνε για όσα γίνονται στον γερμανοκρατούμενο ΟΤΕ!  Όσο για τους βουλευτές του ΚΚΕ αυτοί από καιρό στα του ΟΤΕ κάνουν τον γερμανό!
    Θα μπορούσε κάλλιστα αν η αντιπολίτευση και γενικά η αριστερά έπαιζε στοιχειωδώς το ρόλο της έχοντας ως παράδειγμα τον ΟΤΕ να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα απέναντι στη μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και να αποτρέψει τα περαιτέρω ξεπουλήματα που ετοιμάζει στη ΔΕΗ, στην  ΕΥΔΑΠ κ.λ.π, αλλά που, είπαμε….  το μαγαζάκι να είναι καλά.
    Αντίστοιχη των «επενδύσεων» της D.T ήταν και η περίφημη εργασιακή ειρήνη για 3 χρόνια που μας υποσχεθήκατε όταν πήγατε και υπογράψατε την κατάπτυστη ΣΣΕ και παραδώσατε το 12% του μισθού όλων των εργαζομένων και στους τεχνικούς πάνω από 30%.
    Έκτοτε έχουμε την διοίκηση να κάνει ότι θέλει και εσείς απλά να παρακολουθείτε σαν θεατές.
    Μια ανάλγητη διοίκηση που οι διοικούντες έχουν το θράσος να ζητάνε θυσίες από τους εργαζόμενους όταν οι ίδιοι δεν έχουν κάνει καμία και το κυριότερο να ζητάνε από τους εργαζόμενους να τηρούν τις αποφάσεις τους, όταν οι ίδιοι παραβιάζουν καθημερινά την εργατική νομοθεσία, τους νόμους και το σύνταγμα. Για τέτοιο θράσος μιλάμε.
    Σαν να μην έφταναν το όσα αυταρχικά και παράνομα πήρε από μόνη της η διοίκηση πήγατε και της δώσατε λες και ήταν δικές σας κατακτήσεις το Stand by στους Η/Μ , Η/Π κ.λ.π. καταργώντας στην ουσία τις βάρδιες, αλλά πολύ περισσότερο τον κανονισμό μεταθετότητας και το πειθαρχικό δίκαιο.
    Αυτός είναι ο απολογισμός σας της χρονιάς που πέρασε και πάνω σ’ αυτά θα πρέπει να απολογηθείτε γιατί δεν είχατε δράση αλλά μυστικές διαπραγματεύσεις και υπόγεια παζάρια, συνθηκολογώντας πλήρως με την γερμανική διοίκηση ξεπουλώντας κατακτήσεις και δικαιώματα ετών των εργαζομένων για ίδιο όφελος.
    Άλλος για να βάλει το παιδί του, την αδελφή του, το μπατζανάκη του και δεν ξέρω εγώ τι άλλο στον ΟΤΕ, άλλοι για τις απαλλαγές εργασίας κ.λ.π.
   Ας μας πείτε ποιον αγώνα δώσαμε πάνω σε όλα αυτά και τι αποτρέψαμε.
   Κανέναν αγώνα, η διοίκηση ότι ήθελε το έπαιρνε αμαχητί γιατί σας κρατάει γι’ αυτό δεν βλέπετε:
Ούτε τους δεκάδες συνταξιούχους που επαναφέρουν και πολλούς από αυτούς τους χρυσοπληρώνουν προκλητικά.
Ούτε τις συνεχείς καταστρατηγήσεις και παραβιάσεις του ωραρίου, στο Δ. Μέγαρο, στο Κορωπί, στα ΤΕΚ, στα call center, στα Τεχνικά Τμήματα κ.λ.π.
Ούτε ότι η διοίκηση παραβιάζοντας το σύνταγμα και τους νόμους καταργεί τις ειδικότητες και την εξειδίκευση μεταθέτοντας όπου θέλει τον κάθε συνάδελφο αλλάζοντας τους ειδικότητα με το έτσι θέλω και χωρίς καν να απαντάει στις ενστάσεις και στα εξώδικα όπως είναι υποχρεωμένη.
Ούτε ότι όλοι οι τεχνικοί, οι καθαρίστριες κ.λ.π. είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ σαν υπάλληλοι γραφείου, χάνοντας όσοι δουλεύουν στις καλωδιακές τα ΒΑΕ.
Ούτε τους αρβυλοφύλακες που ο ένας μετά τον άλλο δίνοντας εξετάσεις στα νέα αφεντικά καρατομούν στοχευμένα συνάδελφους με το αξιολόγιο, δεν δίνουν τον συμψηφισμό και τις εορταστικές άδειες.
    Έφτασαν στο σημείο με το αξιολόγιο να καρατομήσουν ακόμη και μέλη Δ.Σ όπως την Αλεξάνδρα την Τενέντε μέλος Δ.Σ του ΠΑΣΕ όχι γιατί δεν δούλευε αλλά γιατί έκανε συνδικαλισμό στο Μέγαρο.
    Πέστε μας από ποτέ απαγορεύεται η συνδικαλιστική δράση στο Μέγαρο;
    Ακόμη και χθες που το βάλαμε θέμα στο Δ.Σ ζητώντας από τις παρατάξεις να πάρουν θέση απέναντι σ’ αυτή τη συνδικαλιστική δίωξη, εισπράξαμε την εκκωφαντική αφωνία όλων. Για τέτοιο εκφυλισμό μιλάμε!
    Σε αντίθεση με όλους σας που δεν βλέπατε τίποτε για όλα αυτά, η ΑΣΕ είχε τεράστια δράση και πάλεψε για όλα αυτά τα προβλήματα μέσα και έξω από τα σωματεία ανατρέποντας αρκετά από τα σχέδια της διοίκησης.
    Οι εργαζόμενοι και οι διοικούντες γνωρίζουν πολύ καλά τη δράση μας.
    Και δελτία τύπου βγάλαμε και δημοσιεύματα σε εφημερίδες και περιοδικά κάναμε και στο ΙΚΑ και σε πολλές Επιθεωρήσεις Εργασίας πήγαμε και σε νομικούς προσφύγαμε και στους χώρους δουλειάς είμαστε καθημερινά δίπλα στους συναδέλφους. Στις τοποθετήσεις μας θα αναφερθούμε αναλυτικότερα.
   Τώρα επειδή μπροστά μας έχουμε εκλογές, σας ακούμε όλους να νοιάζεστε δήθεν για τους συναδέλφους της OTEplus που αμείβονται με μισθούς πείνας και δεν έχουν δικαιώματα και ξαναθυμηθήκατε τα 4ωρα και τις καθαρίστριες.
    Ποιοι;;; Όλοι εσείς που υπογράψατε το 2006 την άρση μονιμότητας για τους νέους και αφήσατε κατόπιν ανεξέλεγκτη τη διοίκηση να προσλαμβάνει μόνο μέσα από την δουλεμπορική OTEplus.
    Είστε οι ίδιοι ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ και κάθε φορά και με άλλο κολαούζο που ανάλογα όπως σας βόλευε δεν θέλατε να τους γράψετε ούτε στα σωματεία.
    Έλεος πια με την κοροϊδία. Αν πραγματικά νοιαζόσασταν για τους οτεπλασίτες και τους συμβασιούχους δεν θα υπήρχαν σήμερα αυτές οι κατηγορίες εργαζομένων στον ΟΤΕ.
    Από το 2008 είναι η OTEplus και πολύ πιο πριν η Hellas Com και τι κάνατε όλα αυτά τα χρόνια απολύτως τίποτε. Απλά γλύφατε την εκάστοτε διοίκηση να σας διορίσει κανένα συγγενικό σας πρόσωπο και κλείνατε τα μάτια σ’ αυτό το δουλεμπόριο.
    Εμείς πάντα φωνάζαμε ότι αν η σταθερή εργασία δεν απορροφήσει τη μαύρη, τότε η μαύρη θα απορροφήσει τη σταθερή, όπως και γίνεται.
    Για την οριστική τακτοποίηση των συναδέλφων μας και την πλήρη ένταξη τους στον ΟΤΕ σας προτείναμε συγκεκριμένες δράσεις αλλά εσείς τις απορρίψατε.
    Συγκεκριμένα στο τελευταίο Δ.Σ στις 13 Γενάρη της ΟΜΕ-ΟΤΕ με θέμα την OTEplus προτείναμε:
1. Να πάμε στην ΑΔΑΕ σαν ΟΜΕ και να καταγγείλουμε τον ΟΤΕ ότι χρησιμοποιεί ενοικιαζόμενους εργαζόμενους από θυγατρικές αντί κανονικούς δικούς του τεχνίτες κάτι που κάναμε εμείς σαν ΑΣΕ και έχουμε απόφαση της ΑΔΑΕ γι’ αυτό που λέει ότι πρέπει να είναι μόνο βοηθοί.
2. Να πάμε στις επιθεωρήσεις εργασίας καταγγέλλοντας τον ΟΤΕ για δουλεμπόριο και για χρησιμοποίηση υπάλληλων των θυγατρικών σε δικές του υπηρεσίες.
3. Με ανακοινώσεις και δελτία τύπου κάτι που και πάλι κάναμε εμείς σαν ΑΣΕ, να κάνουμε γνωστό στην κοινωνία τη μεθόδευση της εργοδοσίας να προσλαμβάνει μέσα από δουλεμπορικές και να τους χρησιμοποιεί σαν κανονικούς εργαζόμενους του ΟΤΕ.
4. Να κάνουμε καταλήψεις στο Δ.Μέγαρο και στην OTEplus, αν χρειαστεί και απεργία και να μην σταματήσουμε αν δεν ενταχτούν όλοι οι συνάδελφοι στον ΟΤΕ και να κλείσουν όλες οι δουλεμπορικές του ΟΤΕ.
   Αυτά προτείναμε και ΞΑΝΑπροτείνουμε σήμερα εδώ στο συνέδριο και είμαστε ανοιχτοί σε οποιοδήποτε άλλη πρόταση με δράση για την οριστική τακτοποίηση των συναδέλφων μας, αλλά εσείς δεν θέλετε καμία δράση που να ενοχλεί τη διοίκηση που δουλικά υπηρετείτε.
    Απλά γράφετε καμία ανακοίνωση έτσι για να τους δουλεύετε όπως δουλεύατε για χρόνια τους προηγούμενους συμβασιούχους και τα 4ωρα και τις καθαρίστριες.
    Εμείς θεωρούμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι των θυγατρικών είναι ΙΣΟΤΙΜΟΙ μας, είναι κανονικοί υπάλληλοι ΟΤΕ και πρέπει όλοι τους να ενταχτούν στο τακτικό προσωπικό του ΟΤΕ και στο αντίστοιχο μισθολογικό κλιμάκιο ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας και το πτυχίο τους.
    Αυτή θα πρέπει να είναι η λύση και να αφήσετε τις υπόγειες διαδρομές και τα υπόγεια παζάρια για ένταξη ορισμένων σε πρώτη φάση όπως διαδίδουν ορισμένα παπαγαλάκια και ως βάση συζήτησης τα 750 ευρώ όπως αναφέρει και η ΕΣΚ σε ανακοινώσεις της.
    Μπροστά μας πέρα από το πρωταρχικό που είναι η ένταξη όλων των συναδέλφων από τις δουλεμπορικές θυγατρικές στον κορμό του ΟΤΕ και την τακτοποίηση των 4ωρων και των συμβασιούχων με δικαστικές αποφάσεις, έχουμε και την υπογραφή της νέας ΣΣΕ.
    Εμείς θεωρούμε και σας το λέμε ξεκάθαρα, πως δεν πρέπει να υπογραφεί καμία ΣΣΕ αν δεν εμπεριέχει τον όρο ότι ο βασικός μισθός όλων των εργαζομένων που απασχολεί ο ΟΤΕ θα είναι όσο είναι το πρώτο μισθολογικό κλιμάκιο των εργαζομένων του ΟΤΕ που ορίζεται από τη ΣΣΕ του 2011 και η οποία θα επανέλθει το 2015, δηλαδή τα 1008 ευρώ της Υ.Ε.
    Ταυτόχρονα πάνω σ’ αυτή τη ΣΣΕ θα πρέπει να διεκδικήσουμε και αυξήσεις αντίστοιχες με τα κέρδη του ΟΤΕ, όπως επίσης και το οικογενειακό επίδομα πρέπει να επανέλθει στο τρέχον μισθολογικό κλιμάκιο όπως ορίζει ο νόμος και όχι στο 4ο που παράνομα το παγώσατε με την ΣΣΕ του 2008 που υπογράψατε και τώρα οι συνάδελφοι τρέχουν στα δικαστήρια και δικαιώνονται.
    Αυτά θεωρούμε πως πρέπει να παλέψουμε και όχι αυτά που σκέπτεστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας για ενσωμάτωση των δώρων στις τακτικές μηνιαίες αποδοχές με σκοπό να παραδώσετε και τα δώρα.
    Άλλωστε λεφτά υπάρχουν. Και τα κέρδη του ΟΤΕ το επιβεβαιώνουν και η κυβέρνηση διαλαλεί ότι τα μνημόνια τέλειωσαν!
    Σας δίνετε μια μεγάλη ευκαιρία υπογράφοντας μια ΣΣΕ με αυξήσεις, να επανορθώστε για την κατάπτυστη ΣΣΕ του 2011 που παραδώσατε τους μισθούς μας σε μια κερδοφόρα εταιρεία και έγινε πιλότος για όλους τους κλάδους.
    Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:
    Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι έχουμε να κάνουμε με μια ανάλγητη γερμανική διοίκηση που μέλημά τους , δεν είναι η ανάπτυξη του ΟΤΕ αλλά μόνο η αύξηση των κερδών και τα μπόνους των διοικούντων.
    Επειδή αυτά που μας ετοιμάζουν δεν είναι απλά διάλυση εργασιακών σχέσεων, εντατικοποίηση στην εργασία και δόσιμο περισσότερου έργου σε εργολάβους, αλλά μας περιμένει καθαρά ένας νέος εργασιακός μεσαίωνας με αυταρχισμούς, τιμωρίες και ανεργία, πρέπει να δούμε πως θα συσπειρωθούμε και πως τους σταματήσουμε.
   Εμείς κάνουμε μια έκκληση προς όλους εσάς τους απλούς συνέδρους και σας καλούμε να παραμερίστε όλους αυτούς που τρέχουν όλοι μαζί διαπαραταξιακά, κομματιαστοί και ακκομάτιαστοι και γλεντάνε μαζί με τη διοίκηση τις επιτυχίες της με γλέντια στο πολιτιστικό και μοιράζονται τα δώρα της διοίκησης, iphone- iban – laptop – ταξιδάκια κ.λ.π. και να ρθείτε μαζί μας να παλέψουμε για την αξιοπρέπεια μας και να πάρουμε την ζωή μας πίσω, μέσα από ένα ανεξάρτητο και αδέσμευτο συνδικαλιστικό κίνημα που οι αποφάσεις για όλα τα ζητήματα θα παίρνονται μέσα από γενικές συνελεύσεις και όχι στα κομματικά γραφεία.
    Παραμερίστε επίσης όλους όσους ντρέπονται να πουν το όνομά τους και κρύβονται σαν τους γρυλλάκηδες και τους μπουκαδόρους όπως αναφέρει ο Τσιφόρος και προσπαθούν να διασωθούν αλλάζοντας ονόματα.
    Όσο για μας, εμείς θα συνεχίσουμε τον δύσκολο δρόμο με ολομέτωπο αγώνα απέναντι στην κατοχική κυβέρνηση και στη γερμανική εργοδοσία, τόσο για τη διασφάλιση των εργατικών μας δικαιωμάτων και την προστασία των συναδέλφων, όσο και για την επανεθνικοποίηση του ΟΤΕ προς όφελος της κοινωνίας, όπου θα διαφυλάσσεται το απόρρητο και τα κέρδη θα επιστρέφουν στην κοινωνία, για κοινωνική πολιτική, με άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας και φθηνών παρεχόμενων υπηρεσιών και τιμολογίων προς τους πελάτες συνδρομητές.

Αυτόν τον ΟΤΕ εμείς θέλουμε και δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε:

Ο ΟΤΕ ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το γερμανικό και

 Έξω η Deutsche Telekom από τον ΟΤΕ!

Διαβάστε Επίσης

Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε η φωνή!

Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε η φωνή!   Στο …