Τελευταία Νέα

Άρθρο του περιοδικού Επίκαιρα που κυκλοφορεί στις 28 Μαΐου για τον ΟΤΕ: Κρύβουν την καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων με φιέστες στον Αστέρα.

6c186035f8b32dd0804d8462da164d62_ote24_768_480_c______
image-7345

ΟΤΕ: Κρύβουν την καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων με φιέστες στον Αστέρα

Πληθαίνουν οι φωνές για τη σκοπιμότητα της νέας εθελούσιας εξόδου και για το μέλλον του Ταμείου Αρωγής…

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ

 

Κάτι φαίνεται πως τρέχει με τον ΟΤΕ. Από τη μια, η εταιρεία, η οποία ελέγχεται από τους Γερμανούς της DeutscheTelekom, κατηγορείται ότι δεν προχωρά στην κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας και πως οι περισσότερες υπηρεσίες της είναι υποστελεχωμένες, ενώ οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για σοβαρές παραβιάσεις των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Από την άλλη, η διοίκηση του Μιχάλη Τσαμάζ, όπως καταγγέλλεται και στα «Επίκαιρα», δαπανά τεράστια ποσά για να επικοινωνήσει ένα ασαφές γερμανοκεντρικό όραμα για το μέλλον, με φιέστες στον Αστέρα Βουλιαγμένης, με πανάκριβες ημερίδες στο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή με αμφίβολης αξίας σεμινάρια για το Πρόγραμμα Εμπειρίας Πελάτη (BC2X).

Παραλλήλως, ο κ. Τσαμάζ τονίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία υπολογισμού και εκτίμησης του κόστους ενός νέου προγράμματος εθελούσιας εξόδου με στόχο να συμμετάσχουν σε αυτό 1.000 εργαζόμενοι. Τα κίνητρα θα είναι αντίστοιχα με αυτά του προγράμματος του 2013, στο οποίο έλαβαν μέρος 1.827 εργαζόμενοι και στοίχισε 250,9 εκατ. ευρώ. Ήδη, εξάλλου, το κόστος του προσωπικού έχει μειωθεί από τα 764 εκατ. ευρώ το 2009 στα 315 εκατ. ευρώ το 2014, μείωση, δηλαδή, 58,7%. Κι όλα αυτά για μια εταιρεία που, σύμφωνα με την Goldman Sachs, θα καταγράψει κέρδη 298 εκατ. ευρώ το 2015 και έσοδα 3,84 δις ευρώ. Για το 2016, μάλιστα, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος προβλέπει κέρδη της τάξης των 375 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Πέμπτη 28 Μαίου.

EMAIL NEWSLETTER

Θέλετε να λαμβάνετε τα νέα μας ;

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία (newsletters) συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα με τα στοιχεία σας.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.