Τελευταία Νέα

Ανακοίνωση του Radical I.T. για τα αποτελέσματα των εκλογών του ΣΕΤΗΠ.

Ανακοίνωση του Radical I.T. για τα αποτελέσματα των εκλογών του ΣΕΤΗΠ.

Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες που στήριξαν και ψήφισαν το Radical I.T. από την σκοπιά των ενωτικών, επίμονων και μαχητικών αγώνων μέσα κι έξω από το ΣΕΤΗΠ. Ευχαριστούμε και όσους και όσες μας έκριναν και απαιτούν περισσότερα από εμάς στην καθημερινή παρουσία και δράση στους χώρους εργασίας και στις επιμέρους μάχες, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Η άνοδος του Radical I.T. και η ενίσχυση του σωματείου με νέα μέλη είναι ένα μήνυμα στα αφεντικά του κλάδου, πώς δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Γνωρίζουμε τα όρια του ΣΕΤΗΠ, όπως αυτά διαμορφώνονται από την πλειοψηφούσα αντίληψη του ΠΑΜΕ που δεν αφήνει περιθώρια έκφρασης σε μια μεγάλη μερίδα συναδέλφων και συναδελφισσών. Δεσμευόμαστε να είμαστε μία διαφορετική φωνή για την λειτουργία και οργάνωση του σωματείου και των διεκδικήσεων του κλάδου μέσα από την μία έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο. Πρώτα και κύρια δέσμευσή μας είναι η επιδίωξη για συντονισμό με όλα τα επιχειρησιακά σωματεία στη μάχη για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ. Όλα τα «σφυριά» να χτυπήσουν στον ίδιο στόχο.

Δηλώνουμε ακόμα πως με την παρουσία μας μέσα από τις δύο έδρες στο ΕΚΑ και στην κλαδική ομοσπονδία της ΟΜΕ-ΟΤΕ αντίστοιχα, θα υπηρετήσουμε μια άλλη λογική συνολικά για την οργάνωση του εργατικού κινήματος κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και τους μπράβους τους. Η εναλλαγή των αντιπροσώπων σε όλες τις έδρες είναι θέση αρχής για εμάς. Όπως επίσης και ο έλεγχος τους από την συνέλευση της συλλογικότητας που τους ανέδειξε μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, οριζοντιότητας και συνδιαμόρφωσης, αλλά και από όλους εσάς που μας στηρίξατε.

Κυρίως όμως στρέφουμε τα βλέμματά μας έξω από το ΣΕΤΗΠ, στον ωκεανό των ασυνδικάλιστων εργαζομένων σε μικρές και μεγάλες εταιρίες του κλάδου που αυθαιρετούν, τρομοκρατούν και καταπατούν τα εργατικά μας δικαιώματα. Γνωρίζουμε ότι μόνο στο πλευρό αυτού του κόσμου και των διεκδικήσεων του μπορούμε να συγκροτήσουμε έναν οργανωμένο «στρατό των από τα κάτω» που θα αναμετρηθεί με τη συνδικαλιστική αποσύνθεση και γραφειοκρατία και θα παλέψει για την επανακατοχύρωση του εργατικού κινήματος.

Σε αυτή την προοπτική σας καλούμε να βαδίσουμε μαζί τους δρόμους των αγώνων της επόμενης μέρας για να γίνουμε πολλοί και πολλές. Γιατί μαζί μπορούμε να τα βάλουμε με την εντατικοποίηση στην εργασία μας, τους αναντίστοιχους μισθούς, την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απολύσεις και τις μηνύσεις για συνδικαλιστική δράση. Γιατί τελικά, αν το σκεφτούμε καλά, εμείς χωρίς αυτούς μπορούμε, αυτοί όχι.

EMAIL NEWSLETTER

Θέλετε να λαμβάνετε τα νέα μας ;

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία (newsletters) συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα με τα στοιχεία σας.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.