Τελευταία Νέα

Η Deutsche Telekom πήρε και το υπόλοιπο 5% του ΟΤΕ

Η Deutsche Telekom πήρε και το υπόλοιπο 5% του ΟΤΕ


 

Μηδενίστηκε η συμμετοχή του Δημοσίου στον OTE. Το τελευταίο πακέτο μετοχών που είχε απομείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου (5% στο ΤΑΙΠΕΔ), πουλήθηκε στη γερμανική Deutsche Telekom, η οποία ελέγχει πλέον πλήρως τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό όμιλο της χώρας.

Το πακέτο των 24.507.520  μετοχών μεταβιβάσθηκε σήμερα μέσω χρηματιστηρίου, όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της γερμανικής εταιρείας.
 Η μεταβίβαση έγινε με προσυμφωνημένη συναλλαγή, με τίμημα 11,59 ευρώ ανά μετοχή.
 Η τιμή αυτή είναι περίπου 14% υψηλότερη από την τρέχουσα χρηματιστηριακή και είχε προσυμφωνηθεί μεταξύ αγοραστή-πωλητή.
H Deutsche Telekom πλήρωσε συνολικά 251 εκατ. ευρώ γι αυτό το πακέτο, με το οποίο αυξάνει τη συμμετοχή του στον ΟΤΕ από 40% σε 45%.

Η συμφωνία είχε «κλειδώσει» τον περασμένο Μάρτιο, όταν το ΤΑΙΠΕΔ άσκησε το δικαίωμα πρώτης άρνησης, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας. Στις 20 Μαρτίου ο γερμανικός όμιλος με επιστολή του επιβεβαίωσε την πρόθεση αγοράς στο σχετικό αίτημα του Ταμείου.

ΠΗΓΗ: www.sofokleousin.gr

EMAIL NEWSLETTER

Θέλετε να λαμβάνετε τα νέα μας ;

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία (newsletters) συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα με τα στοιχεία σας.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.