Τελευταία Νέα

Στην Deutsche Telekom το 5% του ΟΤΕ.

Στην Deutsche Telekom το 5% του ΟΤΕ.

Τετάρτη, 21 Μαρ 2018 10:28UPD: 11:07

INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η Deutsche Telekom ανταποκρίθηκε τελικά θετικά, όπως αναμενόταν, στην πρόκληση του ΤΑΪΠΕΔ να ασκήσει το δικαίωμά της για αγορά επιπλέον μεριδίου 5% του ΟΤΕ.  Το αντίτιμο ανέρχεται στα 284,05 εκατ. ευρώ. «Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει πως, σε συνέχεια της από 16/03/2018 ειδοποίησης, η Deutsche Telekom AG άσκησε το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την απόκτηση 24.507.520 κοινών ονομαστικών μετοχών του ΟΤΕ, σύμφωνα με τους όρους 8.4 και 8.6 της συμφωνίας μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom AG στην οποία έχει προσχωρήσει» αναφέρει η ανακοίνωση. 

«Η Deutsche Telekom απέστειλε στις 20/03/2018 σχετική επιβεβαίωση προς το ΤΑΙΠΕΔ. Κατόπιν αυτού, το ΤΑΙΠΕΔ και η Deutsche Telekom AG θα συνεργαστούν για την τυπική ολοκλήρωση της συναλλαγής, της οποίας το ύψος διαμορφώνεται σε 284.051.959,81 ευρώ» καταλήγει. 

Υπενθυμίζεται ότι η Deutsche Telekom κατέχει ήδη το 40% και ασκεί το μάνατζμεντ του ΟΤΕ. Το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε διαγωνισμό για την πώληση του ποσοστού 5%, που ήλεγχε στον οργανισμό, τον περασμένο μήνα στα πλαίσια του μνημονίου. Την περασμένη εβδομάδα γνωστοποίησε ότι δεν έλαβε καμία προσφορά για το 5% και κάλεσε την Deutsche Telekom να ασκήσει το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την εξαγορά των μετοχών.

 ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr 

EMAIL NEWSLETTER

Θέλετε να λαμβάνετε τα νέα μας ;

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία (newsletters) συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα με τα στοιχεία σας.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.