Υποκλοπές BNDeutsche Telekom. Άρθρο του Δ. Τρίμη στις 03-07-2014 στην εφημερίδα των συντακτών

Υποκλοπές BNDeutsche Telekom

ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΤΡΙΜΗΣ1
Του Δημήτρη Τρίμη
 Με μεγάλη προσοχή διάβασα τις προάλλες τις αποκαλύψεις των «ΝΕΩΝ» για τις υποκλοπές των επικοινωνιών που πραγματοποιεί και στην Ελλάδα η BND (η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών) – όπως και άλλες ξένες ή εγχώριες ανάλογες υπηρεσίες «εθνικής ασφάλειας».
 Στα δημοσιεύματα πρόσεξα πόσες φορές αναφέρονται οι ειδικοί τεχνικοί και οι αρμόδιοι, αλλά και οι Γερμανοί επίσημοι (που βεβαίως διαψεύδουν τα πάντα) στις έννοιες των «τηλεπικοινωνιακών οδών» και των «επικοινωνιακών κόμβων» διά των οποίων μπορεί, αν γνωρίζει τους σχετικούς κωδικούς, κάποιος από έναν υπολογιστή να παρακολουθεί όποιον θέλει στην Ελλάδα (τι λέει στο τηλέφωνο, τι κάνει και τι γράφει στον υπολογιστή του, στο Ιντερνετ κ.ο.κ.).
Το μόνο που δεν γράφουν τα «ΝΕΑ» είναι ότι το στήσιμο των κυκλωμάτων, των οπτικών ινών, των κέντρων, των επικοινωνιακών οδών και των κόμβων, καθώς και τους σχετικούς κωδικούς τους ελέγχει απόλυτα ο ιδιωτικοποιημένος ΟΤΕ, δηλαδή η γερμανική κρατική Εταιρεία Deutsche Telekom. Τα περί νομικών εγγυήσεων και ενδελεχούς ελέγχου του ΟΤΕ από την ΑΔΑΕ και την ΕΕΤΤ για την αυστηρή τήρηση του «Απορρήτου» είναι, ως γνωστόν, για να γίνεται κουβέντα…
Από τις 14 Μαΐου 2008, για όσους το ξεχνούν, υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Deutsche Telekom σχετικά με τη συμμετοχή της τελευταίας στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ. Υστερα από επιπλέον πωλήσεις μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου του ελληνικού Δημοσίου το ποσοστό της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ ανέρχεται, από τις 11 Ιουλίου 2011, σε 40% και του ελληνικού Δημοσίου σε 10%.
ΥΓ. Επίσης ο ΟΤΕ της Deutsche Telekom για να «απελευθερώσει» και να «μεταρρυθμίσει» τις τηλεπικοινωνίες της χώρας -δηλαδή, να διώξει «εθελοντικά» μερικές χιλιάδες ανθρώπους, να λεηλατήσει ό,τι μπορεί από την περιουσία του ΟΤΕ, να αναθέσει όπου θέλει τις «εξωτερικές δουλειές» και να προσλάβει φτηνούς ενοικιαζόμενους νέους εργαζόμενους- ώστε να διαχειριστεί το «Εθνικό Απόρρητο», μοιράζει στα golden boys του αστρονομικά ποσά. Μόνο στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Μιχάλη Τσαμάζ έδωσε το 2013 μισθούς και μπόνους 1.348.675,30 ευρώ.
Αν προσθέσετε τις επίσης προκλητικές αποδοχές και τις άλλες εταιρικές διευκολύνσεις των 20 γενικών διευθυντών, των 79 απλών διευθυντών, των 248 υποδιευθυντών και των 814 προϊσταμένων τμημάτων, αντιλαμβάνεστε πώς εννοούν την πολιτική της λιτότητας και της «εθνικής κυριαρχίας» στη χώρα μας οι τροϊκανοί και οι ντόπιοι νεοφιλελεύθεροι υπηρέτες τους.

 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών.

Διαβάστε Επίσης

Πως λέμε παντεσπάνι και θέαμα;

Πως λέμε παντεσπάνι και θέαμα;