Πολιτικά και εργοδοτικά ναυάγια στον ΟΤΕ!

Πολιτικά και εργοδοτικά ναυάγια στον ΟΤΕ!

  Στις 19 Μαΐου (5 μέρες πριν τις ευρωεκλογές) στην ιστοσελίδα της Αγων. Συνεργασίας ΟΤΕ αναρτήθηκε ένα κείμενο με τίτλο «Αλήτες – Συκοφάντες – Επικίνδυνοι».
  Το κείμενο, παραλλαγή του φασιστικού συνθήματος «Αλήτες – Προδότες – Κουμουνιστές», δεν είναι γραμμένο από χρυσαυγίτες αλλά από τον επίσημο εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΤΕ!
    Αποτελεί συνέχεια εργοδοτικής και προβοκατόρικης (προσφορά προς το αφεντικούλη) «καταγγελίας» που έκανε εναντίον μας γιατί πήγαμε την Επιθεώρηση Εργασίας στην υπηρεσία που ανήκει (χωρίς να δουλεύει) στο RADIO OLYMPIA του ΟΤΕ.
    Στο κείμενο, ο απίθανος αυτός εργατοπατέρας, αφού επιστρατεύει και ένα «αγανακτισμένο υποβολέα» που προϊσταμενεύει εκεί, αυτοκαταγγέλλονται αποκαλύπτοντας ανατριχιαστικά πράγματα για την υπηρεσία που ανήκουν.

   Μεταξύ των άλλων δηλώνουν ότι:

   1. Κάθε ώρα και στιγμή που περνάει μπορεί να θρηνήσουμε θύματα στη θάλασσα και μόνο από τύχη δεν έχει συμβεί αυτό μέχρι σήμερα!
   2. Η υπηρεσία βγάζει 24ωρες βάρδιες έχοντας μόνο 4 εξειδικευμένα άτομα και με ανειδίκευτους ενοικιασμένους από τη δουλεμπορική OTEplus οι οποίοι (όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν) δεν πρόκειται να εκπαιδευτούν σωστά ποτέ γιατί οι σχολές ραδιοτηλεγραφητών έχουν κλείσει!
   3. Παραμένουν «εθελούσιοι» συνταξιούχοι, τους οποίους όμως έδιωξε η διοίκηση πριν 5 μήνες σαν υπεράριθμους!!! Αυτοί σαν εκπαιδευτές (sic) αν πιάσουν κανένα SOS θα μπορούσαν να παρέμβουν!
   Ποια ήταν όμως η θέση της συγκεκριμένης παράταξης για την πρόωρη συνταξιοδότηση;
  Αντί να βάλουν βέτο και να μην επιτρέψουν στη διοίκηση να τους διώξει 5 χρόνια νωρίτερα σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, προέτρεπαν τους συναδέλφους αυτό που λέει και το τραγούδι: Άμα θες να φύγεις φύγε, άμα θες να κάτσεις κάτσε. Έτσι ακριβώς!  Άλλωστε πρώτοι την κοπάνησαν τα συνδικαλιστικά τους στελέχη.
   Ενώ λοιπόν συμβαίνουν αυτά τα φοβερά που αποκαλύπτουν για το RADIO OLYMPIA, αντί να ξεσηκώσουν λυτούς και δεμένους, αντί να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές, τα κόμματα (το κόμμα τους το ενημέρωσαν;), τη Βουλή και το κοινωνικό σύνολο……
   Αντί να αποκαλύψουν τη διοίκηση του ΟΤΕ και της Deutsche Telekom γι’ αυτές τις εγκληματικές πρακτικές, καταγγέλλουν την ΑΣΕ!
    Το χειρότερο απ’ όλα συνεχίζουν να πορεύονται και ο «συνδικαλιστής» και ο προϊσταμενεύων έχοντας ήσυχη τη συνείδησή τους σαν να μη συμβαίνει τίποτα!
    Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:
   Μετά απ’ αυτά, την ίδια μέρα που αναρτήθηκε το απίστευτο κείμενο, συνδικαλιστές της ΑΣΕ επισκεφτήκαμε τον εισαγγελέα και ζητήσαμε (αν αυτά αληθεύουν) την άμεση παρέμβασή του για να προλάβουμε τα χειρότερα. Τον λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη!

   Κατά τ’ άλλα μένουν αναπάντητα ερωτηματικά:

   α) Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενημερωθεί γι’ αυτές τις ασχημίες και τις (αυτό)καταγγελίες του εκπροσώπου της στον ΟΤΕ; Δρα μόνος του ή έχει πολιτική κάλυψη;
    β) Εγκρίνει την εργοδοτική – προβοκατόρικη συμπεριφορά του μέλους του και τους χρυσαυγίτικους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί;
    γ) Πότε σκοπεύει να πάρει θέση και να αποκαλύψει έστω μερικά από τον μακρύ κατάλογο των πεπραγμένων της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ όπως:
   1. Τις αποεπενδύσεις και τα ξεπουλήματα των θυγατρικών στα Βαλκάνια και του δορυφόρου της Hellas-sat;
   2. Τις δουλεμπορικές θυγατρικές OTEplus, E-Value κ.λ.π. που ενοικιάζει παράνομα προσωπικό στον εαυτό της, δηλαδή στον ΟΤΕ;
   3. Την παράνομη ένταξη όλων των εργαζομένων τεχνικών του ΟΤΕ στο ΙΚΑ σαν υπαλλήλους γραφείου και τόσα άλλα;
   Αν και αποφύγαμε να δημοσιοποιήσουμε τον οχετό που παράχθηκε εναντίον μας προεκλογικά για ευνόητους λόγους, ελπίζουμε να μην (ξανά)κατηγορηθούμε σαν θύματα της μονταζιέρας του Μαξίμου, όπως τότε που ο Βουλευτής Σταθάκης συνοδευόμενος από τον «εν λόγω» εκπρόσωπό σας στον ΟΤΕ επισκέφτηκαν στα «μουγκά» τον διοικητή του ΟΤΕ Τσαμάζ.

   Εδώ τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

   Η ανοχή, συγκάλυψη ή σιωπή αποτελεί συνενοχή.

 

«Το χρονικό»

   Η Deutsche Telekom έχει αποσύρει μέχρι τώρα από τον ΟΤΕ 6.000 εργαζόμενους και τους αντικαθιστά με μαύρη εργασία, με «ενοικιασμένους», outsourcing κ.λ.π.
  Στις 31-12-2013 απέσυρε 1827 εργαζόμενους. Για να το πετύχει δρομολόγησε νόμο στη βουλή που προβλέπει ότι όσοι μπουν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς θα πάρουν σύνταξη με τα σημερινά όρια ηλικίας, όσοι μείνουν ίσως συνταξιοδοτηθούν…… 70 χρόνων.
    Τον νόμο ψήφισαν Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ, καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝ.ΕΛ, απείχε η ΔΗΜΑΡ, ενώ η χρυσή αυγή ψήφισε παρών!
    Από αυτούς όμως εκατοντάδες, ενώ τους ενέταξε στο πρόγραμμα, δεν τους έδιωξε, τους βάφτισε εκπαιδευτές μέσω της OTEacademy, συνεργάτες κ.λ.π κατά περίσταση και τους άφησε να δουλεύουν κανονικά. Πήγαν να συναντήσουν τους συνταξιούχους προηγούμενων χρήσεων.
   Στον ΟΤΕ δουλεύουν ακόμα συνταξιούχοι που «έφυγαν με την εθελουσία του 2005»!
    Έτσι ο ΟΤΕ κερδίζει διπλά, οι «εκπαιδευτές» στερούν θέσεις εργασίας από άνεργους νέους, το ΙΚΑ δεν εισπράττει εισφορές, η ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα σωματεία κάνουν την πάπια, η κυβέρνηση νομοθέτησε, η αντιπολίτευση δεν αντιπολιτεύεται και όλα ωραία και καλά!
   Για άλλη μια φορά η ΑΣΕ προσπάθησε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Με ανακοινώσεις, δημοσιεύματα και δράσεις:
   • Στις 9 Γενάρη 2014 η εφημερίδα της Μαγνησίας Ταχυδρόμος είχε πρωτοσέλιδο τίτλο: «Μαύρη εργασία στον ΟΤΕ Βόλου!»
   • Στις 17 Γενάρη η εφημερίδα των Συντακτών είχε τίτλο: «Φεύγουν με εθελουσία και επανέρχονται από το παράθυρο».
   • Στις 18 Γενάρη ο Δρόμος της Αριστεράς είχε τίτλο: «Μετά την εθελουσία, μαύρη εργασία στον ΟΤΕ».
   • Στις 30 Απρίλη το περιοδικό Επίκαιρα είχε ολόκληρο πρωτοσέλιδο {Ο «Γερμανικός» ΟΤΕ διαλύει την Ελληνική οικονομία}.
   Η περιβόητη διεύθυνση επικοινωνιών (οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν πολλά για την αμαρτωλή υπηρεσία του ΟΤΕ και κάποτε πρέπει να μιλήσουν) χτύπησε συναγερμό. Πήραν διευθυντές εντύπων «είμαστε πελάτες σας, παίρνετε τόση διαφήμιση και μας κτυπάτε;» Μέχρι το Μαξίμου ανακατεύτηκε και ζήτησε την απόλυση δημοσιογράφου!
    Τα Τσαμαζάκια της D.T μας απείλησαν «χτυπάτε την εταιρεία υπέρ των ανταγωνιστών!»
   Εμείς το βιολί μας, κάναμε καταγγελίες στις Επιθεωρήσεις Εργασίας, του Βόλου, της Αθήνας, της Νέας Ιωνίας, διώξαμε συνταξιούχους που δούλευαν παράνομα στο Χαλάνδρι και στις 2 Μάη μετά από 4 μήνες, πήγαμε με την Επιθεώρηση Εργασίας Αγίας Παρασκευής στο RADIO OLYMPIA και βρήκαμε 5 συνταξιούχους που δούλευαν εκεί και φυσικά δεν εκπαίδευαν κανένα, την κοπάνησαν για να πάρουν….. τα συγγράμματα από το σπίτι.
  Τέσσερις μέρες μετά η διοίκηση ανέσυρε από τη «συμμαχία των προθύμων» το καλύτερο χαρτί της.
    Στις 6 Μάη στο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΤΕ Γιάννης Δούκας μας κατηγόρησε από το βήμα του 39ου Συνεδρίου ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είμαστε υπεύθυνοι για τα ναυάγια των δουλεμπόρων στο Αιγαίο!!!
   Για περισσότερα στην ιστοσελίδα μας: www.ase-ote.gr

ΑΣΕ

Αθήνα: 10-06-2014
   Υ.Γ:  Για τα έργα και ημέρες των καθοδηγητών του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΤΕ θα επανέλθουμε. Ακόμα ταλαιπωρούν (4 χρόνια μετά την συνταξιοδότησή του) με μηνύσεις τον συν Μπρόφα που είχε ξεμπροστιάσει τη φασίζουσα δράση τους.

 

 

Η τοποθέτηση του συνδικαλιστικού εκπροσπώπου του ΣΥΡΙΖΑ στο 39ο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ σχετικά με την ΑΣΕ.

Λήψη Εγγράφου (PDF)

 

 

Η απάντηση της ΑΣΕ.

Εργοδοτικός και προβοκάτορας!

   Ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΣΥΡΙΖΑ;) Γιάννης Δούκας, ανέφερε για την ΑΣΕ στο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ και το ανέβασε μάλιστα στην ιστοσελίδα της παράταξής του ένα εμετικό και προβοκατόρικο παραλήρημα κατά της ΑΣΕ.
    Δεν είναι η πρώτη φορά που «ο εν λόγω» και η παράταξή του -επειδή πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη- χυδαιολογεί κατά της ΑΣΕ.
   Θυμίζουμε την περίπτωση της Κωλέτη τον Δεκέμβρη του 2008 που οι συνάδελφοι ζήτησαν βοήθεια γιατί κινδύνευαν να καούν ζωντανοί.
   Τα «παλικάρια της φακής» αντί να πάνε να σώσουν τους συναδέλφους που κινδύνευαν, έμειναν με τις πιτζάμες στο σπίτι και μετά κατηγορούσαν τα στελέχη της ΑΣΕ που πήγαν, ότι έκαναν βόλτες στα Εξάρχεια με τον Βουρλούμη!!!
   Αυτή τη φορά μέσα στον εργασιακό του χώρο, από τον οποίο πληρώνεται (χωρίς να δουλεύει), η Επιθεώρηση Εργασίας που στείλαμε, εντόπισε 5 συνταξιούχους να δουλεύουν παράνομα όπως και άλλες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
   Αντί λοιπόν να βρει καμία τρύπα να κρυφτεί, μας κατηγορεί ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είμαστε υπεύθυνοι για τα ναυάγια των δουλεμπόρων στο Αιγαίο!!!
   Να τον έχουν να τον χαίρονται τον Κίτσο τον λεβέντη τον καραμπουζουκλή.
   Είναι κατάντημα για μια παράταξη που ισχυρίζεται ότι αναφέρεται στην Αριστερά να έχει σαν εκπρόσωπο τον εν λόγω εργατοπατέρα.
   Αυτά όμως γίνονται όταν αναδεικνύουν τέτοιους τύπους που ποτέ δεν δούλεψαν, ποτέ δεν έκαναν συνδικαλισμό (ούτε καν εργατοπατερίστικο) και μια ζωή σουλατσάριζαν σαν σεκρετέροι από Βουλευτή σε Βουλευτή.
   
   Αναφέρει όμως ότι θα ήταν πρόθυμος να πάμε μαζί σε άλλους χώρους όπου επίσης δουλεύουν συνταξιούχοι!
   Να σημειωθεί ότι «ο εν λόγω» είναι στο προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, είναι ένας από τους τέσσερις διαπραγματευτές, τηρεί την ΟΜΕΡΤΑ με τη διοίκηση και μόνο ως καλαμπούρι θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι θα πήγαινε την Επιθεώρηση Εργασίας μαζί με την ΑΣΕ σε οποιοδήποτε εργασιακό χώρο.
   
   Μα αυτοί, όπως και οι άλλοι συνέταιροι τους εργατοπατέρες των άλλων παρατάξεων, ποτέ δεν είδαν ούτε εργολάβο, ούτε συνταξιούχους, ούτε παραβιάσεις ωραρίου, ούτε όλα όσα παράνομα κάνει η διοίκηση του ΟΤΕ τόσα χρόνια.
    Τι τους εμποδίζει να κάνουν δράσεις για όλα αυτά με τους άλλους ή και μόνοι τους, αφού όπως δηλώνει τα ξέρουν όλα;
    Αφού τα ξέρεις γιατί δεν τα λες ρε σκασμένο, όπως έλεγε και ο γύφτος στο παιδί του στο γνωστό ανέκδοτο;
    Αλλά τι να πει, εδώ ο ΟΤΕ έχει όλους τους εργαζόμενους δηλωμένους στο ΙΚΑ σαν υπαλλήλους γραφείου, ο συγκεκριμένος αν και διορισμένος στο Δ.Σ του ΙΚΑ δεν έχει κάνει τίποτα για να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στην ειδικότητά τους!

   Και μη χειρότερα!

    Σε ότι αφορά την ΑΣΕ δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς τη διοίκηση της D.T και τα τσιράκια της ότι δεν κωλώνουμε.
    Θα συνεχίσουμε και θα αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για το δίκιο, τα εργατικά δικαιώματα, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την αξιοπρέπεια.

ΑΣΕ

Αθήνα: 15-05-2014
   Υ.Γ: Ελπίζουμε να μην μας ζητήσει να πληρώσουμε και τα πρόστιμα που επέβαλε η Επιθεώρηση εργασίας στη διοίκηση του ΟΤΕ και στην OTEplus για τις παρανομίες της και ζημιώθηκε η εταιρεία, γιατί τον έχουμε ικανό ακόμα και γι’ αυτό. Και πάλι και μη χειρότερα!

 

 

 

Οι αυτοκαταγγελίες τους και οι χρυσαυγίτικοι χαρακτηρισμοί!

Λήψη Εγγράφου (PDF)

 

Διαβάστε Επίσης

ΕΤΣΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΟ “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ”;

Όλοι μαζι είναι, όταν με καλπονοθευτικές μεθόδους κλέβεις την  αυτοδυναμία, ξέροντας πως η ταχύτατη ελληνική …