Ανακοίνωση για τις 3 παράνομες, καταχρηστικές και τρομοκρατικές απολύσεις στον ΟΤΕ!

Φταίγαν οι γάιδαροι και δέρναν τα σαμάρια!

  Συνάδελφοι:

   Οι 3 παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις που αποφάσισε η διοίκηση του ΟΤΕ προχθές την Πέμπτη 25 Μαΐου εφαρμόζοντας το άρθρο 13 του Ε.Κ.Π. που λόγω των εκλογών στην ΟΜΕ-ΟΤΕ επιχείρησαν να περάσουν απαρατήρητες χωρίς να γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα και οι επιπτώσεις του αυθαίρετου διευθυντικού δικαιώματος της D.T, είναι ένα τρομοκρατικό κτύπημα εναντίον όλων των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ.

   Οι δύο συνάδελφοι απολύθηκαν γιατί ο ένας, εργαζόμενος στο cartex στη Θεσσαλονίκη, κτύπησε ένα νούμερο στον ΠΡΟΜΗΘΕΑ ανάμεσα σε δεκάδες άλλα νούμερα όπως κάνουμε όλοι οι ενεργοί εργαζόμενοι κάθε μέρα για να ανταποκριθούμε στο έργο μας. Στο νούμερο αυτό μετά από ένα μήνα βρήκαν ένα κοριό.

   Ο δεύτερος συνάδελφος που δουλεύει στην Αθήνα κτύπησε και αυτός το ίδιο νούμερο χωρίς να του δοθεί πρόσβαση γιατί όπως είναι γνωστό το σύστημα δίνει στους μισούς πρόσβαση στην Βόρεια Ελλάδα και στους άλλους στην Νότια.

   Μ’ αυτά τα στοιχεία κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις και απολύθηκαν!!! Η τρίτη περίπτωση αφορά άλλη υπόθεση για την οποία δεν έχουμε στοιχεία.

   Και οι 3 όμως, αντί να κληθούν σε απολογία να περάσουν πειθαρχικό σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται και αν αποδειχτεί ότι έχουν εμπλοκή να απολυθούν, τους παραπέμπτουν και τους 3 παράνομα και καταχρηστικά με το τρομοκρατικό άρθρο 13 και τους απολύουν.

   Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα, η εφαρμογή του άρθρου 13.

   Τους ενημέρωσαν ότι τους έχουν κάνει μήνυση επειδή κατά τη γνώμη τους…. «προκύπτουν αποχρώσεις ενδείξεις εκ προθέσεως συνδρομής του εργαζόμενου…… στον όποιον φυσικό αυτουργό της παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων της εν λόγω τηλεφωνικής σύνδεσης, η οποία συνδρομή συνίσταται στην παροχή εκ των έσω πληροφοριών που διευκόλυναν τον επιδιωκόμενο σκοπό».

   Εμείς έχουμε αποδείξει και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι, την προστασία του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου των Ελλήνων πολιτών όχι μόνο την έχουμε σε πρώτη προτεραιότητα, αλλά βρισκόμαστε σε διαχρονική διαμάχη με τη διοίκηση για την πρακτική της επάνω στο τεράστιο αυτό ζήτημα. Αποκλείεται λοιπόν να υποστηρίξουμε οποιονδήποτε αποδεδειγμένα παρανόμησε παραβιάζοντας το απόρρητο.

  Ρωτάμε την διοίκηση:

  1. Γιατί απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» οι δυο εργαζόμενοι; Ποιους νόμους παραβίασαν και πως αποδεικνύεται αυτό; Γιατί δεν τους περάσατε πειθαρχικό για να αποδειχτεί η όποια πιθανή ενοχή τους και στη συνέχεια να απολυθούν;  Απ ότι ξέρουμε στο Ελληνικό, στο Ευρωπαϊκό αλλά και στο Παγκόσμιο Δίκαιο, κανένας δεν καταδικάζεται με υποτιθέμενες αποχρώσεις ενδείξεις αλλά μόνο με αποδείξεις. Στη μοναδική χώρα και την μοναδική περίοδο που ίσχυαν αυτές οι πρακτικές ήταν στην Ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ.
  2. Όλοι οι εργαζόμενοι -ιδιαίτερα οι τεχνικοί αλλά και διοικητικοί- μπαίνουν σε δεκάδες και εκατοντάδες νούμερα καθημερινά για να επιτελέσουν το έργο τους και είναι αδύνατο να θυμούνται πότε μπήκαν, αν μπήκαν, αν τους το ζήτησε ο προϊστάμενος, αν έκαναν λάθος κτύπημα κ.λ.π. Συνήθως οι εντολές αυτές ζητούνται τηλεφωνικά για διάφορους υπηρεσιακούς λόγους και συνήθως με το επιχείρημα ότι τα ζητάνε από την διοίκηση. Αντιλαμβάνεστε τι επιπτώσεις έχει αυτή η ενέργειά σας στην εργασιακή καθημερινότητα; Θα μπλοκάρετε κάθε εργασιακή δραστηριότητα με τεράστιες επιπτώσεις για το τηλεπικοινωνιακό έργο του ΟΤΕ.
  3. Τι μέτρα έχετε πάρει όπως οφείλετε για να προστατέψετε το απόρρητο εντός και εκτός ΟΤΕ; Γιατί οι εργαζόμενοι που μπαίνουν στα πληροφοριακά συστήματα χρειάζεται να έχουν πρόσβαση στα νούμερα και στα στοιχεία των συνδρομητών και του δικτύου της μισής Ελλάδας; Τι προγράμματα έχετε δημιουργήσει; Τα πληροφοριακά σας συστήματα είναι σουρωτήρι. Επιτρέπουν την ταυτόχρονη είσοδο σε αυτά πολλαπλών χρηστών. Γιατί δεν έχετε ορίσει με θεσμικά προγράμματα κάθε χρήστη να έχει δικαίωμα πρόσβασης μόνο στην περιοχή που εργάζεται και δραστηριοποιείται; Εμείς ξέρουμε γιατί και το έχουμε καταγγείλει πολλές φορές. Για να κάνετε την δουλειά σας και όταν γίνει καμία «στραβή» να την πληρώνει ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

   Αν κάποιοι πρέπει να τιμωρηθούν και να απολυθούν πρώτοι, είσαστε εσείς οι γενικοί και οι διευθυντές,

που όχι μόνο δεν έχετε πάρει μέτρα αλλά έχετε παραδώσει με ευθύνη σας, τα κλειδιά των καφάο και των κτιρίων, τους κωδικούς των ΣΕΥΚ, VPN τηλέφωνα, laptop με το WFM και κατά συνέπεια όλο το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο σε ανεξέλεγκτες εργολαβικές εταιρείες χωρίς να μπορεί ούτε η ΑΔΑΕ ούτε καμία αρχή να βγάλει άκρη για τις κάθε είδους παρακολουθήσεις που γίνονται σε βάρος των κομμάτων και του κάθε πολίτη. Ποιος μπήκε, που μπήκε, που βρήκαν τα στοιχεία, ποιος έβαλε κοριό, ποιος παρακολουθεί κ.λ.π, με το πρόγραμμα consolidation και όλα όσα έχουμε καταγγείλει στον Εισαγγελέα, στην ΑΔΑΕ και στις άλλες αρμόδιες αρχές.

   Για όλα αυτά, θέλουμε να επισημάνουμε και τις μεγάλες ευθύνες της ΑΔΑΕ η οποία ενώ έχει συντριπτικά στοιχεία στα χέρια της, δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο εδώ και ένα χρόνο.

   Όλες αυτές οι σπασμωδικές, παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες όμως ένα στόχο έχουν πέρα από την τρομοκράτηση του παραγωγικού προσωπικού που μοχθεί και αγωνίζεται καθημερινά για να εξασφαλίσει κέρδη για την επιχείρηση και τεράστια μπόνους για την παρασιτική νομενκλατούρα.

   Θέλετε να αποκρύψετε τις εγκληματικές σας ευθύνες και να δημιουργήσετε εξιλαστήρια θύματα. Επιβεβαιώνεται εδώ απόλυτα η παροιμία που λέει…. σιγά να μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου.

   Και εδώ έρχεται η εγκληματική συνευθύνη των εργατοπατέρων που όχι μόνο δεν αντέδρασαν στις απολύσεις αλλά συμφώνησαν όλοι μαζί όπως το παραδέχονται, σε κλειστή συνεδρίαση διαπαραταξιακά!!! Αυτό βγαίνει από την προκλητική ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ και την υποκριτική της Αγωνιστικής Συνεργασίας.

   Η πρώτη (ΟΜΕ-ΟΤΕ) με ωμό τρόπο αναφέρει ότι όχι μόνο συμφώνησαν όλοι μαζί για τις απολύσεις αλλά και ότι «δηλώσαμε στην διοίκηση ξεκάθαρα πως θα περιμένουμε την δικαστική εξέλιξη».  

   Δηλαδή, αθώους και ένοχους τους καταδίκασαν χωρίς δίκη. Απολύθηκαν και μάλιστα χωρίς αποζημίωση με όλες τις επιπτώσεις που συνεπάγεται αυτό και όταν δικαστούν και τελεσιδικήσει η απόφαση μετά από 5 ή 10 χρόνια θα εμφανιστούν σαν τον Ζορό οι εργατοπατέρες μας και θα επιβάλουν στο αφεντικό τους να τους επαναπροσλάβει!!!     

   Μέχρι τότε θα τους ταΐζει ο Λάμπρου, ο Φούκας, ο Μανωλόπουλος και ο Περάκης!

   Η δεύτερη (Αγ. Συνεργασία) αφού τους καταδίκασαν κλαψουρίζουν τώρα βγάζοντας κροκοδείλια δάκρυα. Ανακάλυψαν μάλιστα το consolidation, την παράδοση του δικτύου σε εργολάβους, την ΑΔΑΕ κ.λ.π. πράγματα που μέχρι σήμερα αποκάλυπτε και πάλευε μόνο η ΑΣΕ. Καλοδεχούμενες οι όψιμες αποκαλύψεις τους έστω και έτσι.

   Συναδέλφισες και συνάδελφοι: 

   Είναι η πρώτη φορά που σπάει η ΟΜΕΡΤΑ της διαπαραταξιακής ομάδας ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ- ΑΓ.ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΣΚ.  Μέχρι τώρα έχουν κάνει πολλές τέτοιες συμφωνίες πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων. Όπως τις απολύσεις ομόφωνα των εργαζόμενων στο Πολιτιστικό, τις δικαστικές αγωγές των κλιμακίων, την απόλυση με το άρθρο 13 του Β. Ορφανού, την αφωνία τους και την συνενοχή τους για τους φαραωνικούς μισθούς των «συνομιλητών» τους και κυρίως την συνενοχή τους για το consolidation και όλα όσα παράνομα και τετελεσμένα έχουν δημιουργήσει οι διευθύνοντες του ΟΤΕ στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της χώρας.

   Αυτά τα καταγγέλλαμε εμείς και μας κατηγορούσαν για ανευθυνότητα και λαϊκισμό. Τώρα σαν την μαϊμού που ανεβαίνει στο δέντρο τα αποκαλύπτουν μόνοι τους! Ο καυγάς που μαλώνουν όμως είναι για το πάπλωμα. Για τις θέσεις στον ΟΠΑΚΕ και το μοίρασμα των άλλων προνομίων της εργατοπατερίας. Ευχάριστη όμως εξέλιξη. Άμα συνεχίσουν… ποιος ξέρει τι άλλο θα μάθουμε ακόμα.

   Κατάλαβες τώρα συνάδελφε που έφτασαν τα πράγματα με την δική σου στήριξη, αδιαφορία ή επιπολαιότητα;

   Εσύ που πρόσφερες το ονοματάκι σου κάτω από τα ψηφοδέλτια σεντόνια των εργατοπατέρων για να τσιμπήσεις κανένα ψίχουλο και συ που ξημεροβραδιάζεσαι στο Survivor χωρίς να αντιληφτείς ότι σιγά-σιγά έχεις μπει σε ένα τεράστιο εργασιακό Survivor και κάθε στιγμή κινδυνεύεις να είσαι…. υποψήφιος για αποχώρηση;

   Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη; Θα σου δίνει ο προϊστάμενος μια προφορική εντολή να δεις ένα νούμερο για βλάβη ή γιατί το ζητάνε… από πάνω και μετά επειδή δεν σε γουστάρουν ή επειδή έτσι έτυχε θα βρίσκουν ένα κοριό και θα σε απολύουν γιατί δεν μπορείς να αποδείξεις (και σε ποιους)…. ότι δεν είσαι ελέφαντας!

   Ή θα κάνουν το ίδιο με ένα συνδικαλιστή που αγωνίζεται και τους μπαίνει στην μύτη και κάποιοι μετά, «γνωστοί άγνωστοι», θα του την στήνουν με πανομοιότυπο τρόπο όπως έγινε με την αφαίρεση των στεφανιών στην Κωλέττη και θα τον απολύουν γιατί «προκύπτουν αποχρώσεις ενδείξεις εκ προθέσεως συνδρομής… κ.λ.π.»  Τόσο καλά!

   Το σημειώνουμε για να το εμπεδώσεις. Τις απολύσεις αυτές και την υποτιθέμενη δική σου αυριανή, δεν τις αποφάσισε ούτε που θα το αποτολμούσε μόνη της η διοίκηση, αλλά τις ενέκριναν οι συνδικαλιστές που εσύ ψηφίζεις και στηρίζεις.  

   Αφυπνίσου λοιπόν και ενεργοποιήσου.

   Η καμπάνα δεν χτυπάει για τον διπλανό σου, χτυπάει για σένα!

   Σε καλούμε:

   α) Να απαιτήσεις από τους εκπροσώπους σου σε ΠΕΤ, ΠΑΣΕ, COSMOTE και ΟΜΕ-ΟΤΕ  να συνεδριάσουν άμεσα και να πάρουν αποφάσεις που θα υποχρεώσουν τη διοίκηση να σταματήσει αυτόν τον επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο που καθιστά όλους τους εργαζόμενους οιωνεί ύποπτους.

   β) Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις, να περάσουν πειθαρχικό τους 3 συναδέλφους και αν αποδεδειχθεί ότι είναι ένοχοι να απολυθούν. Εν τω μεταξύ, αν «έχει κλονιστεί πλέον η εμπιστοσύνη της εταιρείας» όπως ισχυρίζονται, να μετατεθούν στο μεσοδιάστημα σε υπηρεσία που δεν θα έχουν καμία πρόσβαση σε στοιχεία συνδρομητών.

   Οι ευθύνες της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των σωματείων, αν δεν ανακαλέσουν και δεν επανορθώσουν, είναι εγκληματικές και καταστροφικές για όλους τους εργαζομένους. Εδώ θέλουμε να τονίσουμε την άμεση αντίδραση του σωματείου της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ με την οποία φυσικά συμφωνούμε και ελπίζουμε να μην είναι η εξαίρεση που θα επιβεβαιώσει τον κανόνα ότι η ΟΜΕ και τα άλλα σωματεία είναι ταυτισμένα με τον εργασιακό μεσαίωνα της D.T.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 30-05-2017

Υ.Γ: Για την Αγ. Συνεργασία: Αντί να καταγγέλλετε γενικά την ΑΔΑΕ, δεν ανακαλείτε τον σύντροφο Χρηστάκη που τοποθετήσατε επικεφαλής εκεί και τα καλύπτει όλα;

Διαβάστε Επίσης

να γιατί ΔΕΝ πρέπει να ψηφίσουμε ΑΣΕ

– Ναι αλλά , “εμείς έχουμε το θάρρος και υπογράφουμε συμβάσεις, ενώ η ΑΣΕ μόνο …