Κατεπείγουσα έρευνα για τις υποκλοπές στο ΚΚΕ και σε άλλα κόμματα.

wiretap

Μίνα Μουστάκα Της Μίνας Μουστάκα.

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης έχουν μπει ήδη οι καταγγελίες του ΚΚΕ για ύποπτες  συνακροάσεις στον Περισσό.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γ.Νούλης, ο οποίος διενεργεί την κατεπείγουσα έρευνα, ζήτησε από την κρατική ασφάλεια να εξετάσει άμεσα μάρτυρες από το ΚΚΕ, ενώ διέταξε την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις τηλεφωνικές γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος, από ειδικούς του ΟΤΕ και της ΑΔΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, με ανακοίνωση του το ΚΚΕ, κατήγγειλε «επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κ.Ε του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ, και του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο κέντρο».

Την ίδια ώρα, την εμπλοκή της στο θέμα των καταγγελιών του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις με τηλεφωνικά κέντρα άλλων κομμάτων και τρίτων αποφάσισε η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Έτσι την προσεχή Τρίτη, η επιτροπή καλεί προς ενημέρωσή της για τυχόν εξελίξεις, τον Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρίστο Ζαμπίρα.

Κατεπείγουσα έρευνα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διέταξε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί με τις καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων, όπως η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και λοιπά.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που ενημερώθηκε για τις εξελίξεις ευρισκόμενη στην Κρήτη για επαγγελματική απασχόληση έδωσε αμέσως εντολή πλήρους διερευνήσεως των καταγγελλομένων από την πλευρά του ΚΚΕ.

Η έρευνα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω τη σοβαρότητας του θέματος και προς τούτο ανέλαβε την διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας μετά από σχετική εντολή του Προίσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, προς τον οποίο και απευθύνθηκε η άμεση παραγγελία της Εισαγγελέως του ΑΠ.

Πολιτικές αντιδράσεις

Στο μεταξύ, η είδηση για τις υποκλοπές που εντοπίστηκαν στον Περισσό προκάλεσαν πολιτική θύελλα, με τα κόμματα να παίρνουν θέση, ζητώντας στη Κυβέρνηση την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κ. Ζαμπίρα, καθώς και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, ώστε να διερευνηθούν οι σοβαρές αυτές καταγγελίες και να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών».

ΝΔ: Η υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως η υπόθεση θα πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία του ΚΚΕ πολύ σοβαρή. «Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση» σημειώνει.

ΠΑΣΟΚ: Σοβαρές οι καταγγελίες του ΚΚΕ

Να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις, ζήτησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, που χαρακτήρισε αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης και των αρμόδιων οργάνων τη διερεύνηση τους.

«Η εντολή διερεύνησης των σοβαρών καταγγελιών του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές πολιτικών κομμάτων είναι αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης και των αρμοδίων εντεταλμένων οργάνων του κράτους δικαίου. Η τάχιστη και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης είναι του ζητούμενο» δήλωσε ο κ. Χρηστίδης.

 Ποτάμι: Παρακρατικές πρακτικές

Το Ποτάμι έκανε λόγο για παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές και κάλεσε την κυβέρνηση να προβεί σε άμεση διερεύνηση της υπόθεσης. «Το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση να διερευνήσει την υπόθεση ώστε να αποκαλυφθεί τι συμβαίνει. Παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην Ελλάδα του 2016» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού.

 

ΠΗΓΗ: http://newpost.gr

Διαβάστε Επίσης

“ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ;“-“Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα;”

“ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ;” ή αλλιώς “Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα;” Οι επιχειρήσεις και το …