Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε η φωνή!

Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί,

όλων των νεκρών να γίνουμε η φωνή!

 

Στο χθεσινό έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων CTS συζητήθηκε το ζήτημα προκήρυξης απεργίας για την Τετάρτη 8/3  και τέθηκε σε ψήφισμα :

  • Η πρόταση που κατεβάσαμε από κοινού μαζί με ΕΣΚ και Ενωτική συνεργασία να κάνουμε απεργία σαν Σ.Ε. CTS έτσι ώστε να καλυφθούν ΌΛΟΙ οι εργαζόμενοι

&

  • Η πρόταση της ενιαίας δύναμης εργαζομένων (ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ ΑΚΟΜ) που έλεγε ότι αφού θα απεργήσουν τα εργατικά κέντρα να βγάλουμε ανακοίνωση που να λέει ότι καλούμε να απεργήσουν οι συνάδελφοι που καλύπτονται από αυτά.

 

Ψηφίστηκε η πρόταση της ενιαίας δύναμης με 17 ψήφους , η πρόταση μας (των παραπάνω υπολοίπων) πήρε 11 ψήφους και είχαμε και 2 λευκά .

Η Ένωση τεχνικών είχε αποχωρήσει νωρίτερα για άλλο λόγο και δεν συμμετείχε στην διαδικασία.  

Όπως ορθά είχαμε προβλέψει , όσοι εργαζόμενοι θέλουν να απεργήσουν αλλά τα εργατικά κέντρα του τόπου τους δεν προκήρυξαν απεργία δυστυχώς δεν καλύπτονται!

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. 

Με τεχνάσματα και με πρόσχημα ότι όλα τα εργατικά κέντρα θα προκήρυσσαν απεργία , άφησαν εργαζόμενους να μην μπορούν να απεργήσουν και αν κάποιοι θέλουν και δεν μπορούν, να σέρνονται στα δικαστήρια.

Ενώ μας διαβεβαίωναν ότι πιθανότατα θα προκηρύξει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ ή η ανωτάτη τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας (που έχει βγει silver-alert επειδή αγνοείται η δράση της δίπλα στους εργαζόμενους) ΓΣΕΕ.

Την ίδια τακτική για την απεργία με βάση την ανακοίνωση του σωματείου μας της CTS ακολούθησε φυσικά και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Ωστόσο δημιουργούνται πολλά προβλήματα με τα ποσοστά ασφαλείας μετά τις συνεχείς αλλαγές της διοίκησης που πηγαινο-φέρνουν ομάδες και εργαζόμενους κατά το δοκούν. Δημιουργώντας σύγχυση και αποφασίζοντας μονομερώς σε κάποιες περιπτώσεις ποιοι θα μπουν ποσοστό ασφαλείας χωρίς καν να έχουν ερωτηθεί.

Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξαν τα εργατικά κέντρα και καταγγέλλουμε τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων CTS, την διοίκηση της OME-OTE την διοίκηση του εργατικού κέντρου Πρέβεζας, Τρικάλων και τις διοικήσεις των άλλων εργατικών κέντρων που δεν προκήρυξαν απεργία και τους θεωρούμε συνενόχους στο έγκλημα που διαπράχθηκε στα Τέμπη. 

Η συγκάλυψη αυτή θα μείνει στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ντροπή και αίσχος!

Αύριο όλοι να γίνουμε η φωνή των νεκρών ανθρώπων και να φωνάξουμε

«δεν ήταν δυστύχημα ήταν δολοφονία…». 

Η ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους !

Όλοι στις  πορείες !

Τίποτα δεν χαρίστηκε όλα κερδήθηκαν με αγώνες.

ΑΣΕ

7/3/2023

 

ΥΓ. Και για να μην ξεχνιόμαστε, τα πιο πρόσφατα δικά μας.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εργατικού ατυχήματος

https://www.ase-ote.gr/ase/anakoinwseis/ergatyx2022-1/

Διαβάστε Επίσης

Ένα σύντομο ανέκδοτο, για γέλια και για κλάματα: ΕΚΛΟΓΕΣ CTS

Συνάδελφοι άλλη μια εκλογική διαδικασία έφτασε επιτέλους στο τέλος της. Και δεν εννοούμε τις δυο …