ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ.

ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΉΣΕΙΣ.

ΤΑ ΚΈΡΔΗ ΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΓΕΜΆΤΑ ΑΠΌ ΤΟ ΑΊΜΑ ΜΑΣ.

ΔΗΜΟΣΙΟΣ, ΑΣΦΑΛΗΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΥΠΌ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΈΛΕΓΧΟ.

 

Ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Η κυνική δήλωση του Άδωνη τα λέει όλα: “Αν ο Καραμανλής έλεγε ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας, δεν θα έμπαινε άνθρωπος σε τρένο”.

Τα κέρδη των εταιρειών απέναντι στην ασφάλεια του κόσμου.

Κατακερμάτισαν τον ΟΣΕ, μείωσαν το προσωπικό, πούλησαν έναντι πινακίου φακής 45 εκατομμύρια την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά την επιδοτούν με 50 εκατομμύρια το χρόνο προκειμένου να παραμείνει κερδοφόρα. Αδιαφόρησαν για τα μέτρα ασφαλείας και την έλλειψη προσωπικού που κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι. Κι όλα αυτά στο βωμό του κέρδους.

Ξεπούλημα δημόσιων αγαθών, αυξήσεις των τιμολογίων, κέρδος, μείωση προσωπικού, εντατικοποίηση, κατάργηση μέτρων ασφαλείας για τη μείωση του κόστους, οικονομικές λύσεις, είναι καταστάσεις που η ελληνική κοινωνία μα και εμείς σαν εργαζόμενοι στον ΟΤΕ τις βιώνουμε καθημερινά.

Βιώνουμε τις συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων, των νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών πολιτικών.

Των ιδιωτικοποιήσεων του ΟΤΕ και της ΔΕΗ. Του ακριβότερου μα και χειρότερου ίντερνετ στην Ε.Ε. των παρακολουθήσεων, του πανάκριβου ρεύματος, των επιδοτήσεων του κράτους για να έχουν τεράστια κέρδη οι εταιρείες. Την απαξίωση του ΕΣΎ προς όφελος των κλινικαρχών, της Παιδείας προς όφελος των κολεγίων.

Συνέπεια αυτών των πολιτικών είναι το έγκλημα στα Τέμπη, οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί της πανδημίας, οι καμένοι στο Μάτι, την Εύβοια, στην Πελοπόννησο, τα καθημερινά ατυχήματα – εγκλήματα της εργοδοσίας,  η ανεργία, ο πληθωρισμός, η φτωχοποίηση, οι συντάξεις πείνας, οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας.

Λεφτά υπάρχουν για ανακεφαλαιώσεις τραπεζών, για ΜΜΕ, για επιχειρήσεις, για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για περισσότερους αστυνομικούς & παπάδες.

Δεν υπάρχουν όμως για γιατρούς, δασκάλους, μηχανοδηγούς, για το ασφαλιστικό.

Είδαμε ποιος είναι ο κόσμος της αγοράς, και λέμε φτάνει πια. Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη. Τα κροκοδείλια δάκρυά και οι “συγγνώμες” σας δεν μας ξεγελούν !

Βγαίνουμε στο δρόμους για να διεκδικήσουμε τη ζωή που θέλουμε.

  • Απαιτούμε να πληρώσουν οι ένοχοι, γιατί ενώ ήξεραν δεν έκαναν τίποτα για αποτρέψουν το έγκλημα.
  • Τα δημόσια αγαθά είναι της κοινωνίας και πρέπει σ’ αυτήν να γυρίσουν. 

Δημόσιες, σύγχρονες, φτηνές συγκοινωνίες, Υγεία, Παιδεία, Τηλεπικοινωνίες, Ρεύμα, Νερό.

Μην περιμένεις κανένα Μεσσία να σε σώσει. 

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση την Κυριακή 12 η ώρα στο Σύνταγμα.

Όλοι και όλες στις απεργίες και κινητοποιήσεις 

ΑΣΕ

10/03/2023

Διαβάστε Επίσης

Απόφαση Δικαστηρίου για την παράνομη και αντικαταστατική εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συλλόγου Εργαζομένων της CTS στις εκλογές του Ιουλίου 2021

Η ΑΣΕ-ΟΤΕ από την γέννηση της, 40 χρόνια τώρα, χαρακτηρίζεται για την καθαρότητά της και …