Εργατικά ατυχήματα στον ΟΤΕ!

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

  Τα  εργατικά  ατυχήματα  αυξάνονται. 

 Όμως  τους  διοικούντες, μόνο  οι  δείκτες,  οι  στόχοι 

και  τα  πριμ  τους  νοιάζουν.

   Η Διοίκηση Βουρλούμη κατάφερε να φέρει πολύ σύντομα τους τεχνικούς του ΟΤΕ σε εργασιακές συνθήκες χειρότερες από αυτές που επικρατούσαν την 7ετία της Χούντας.

   Μέχρι σήμερα ήταν θέμα τύχης με τόσα εργατικά ατυχήματα που δεν θρηνήσαμε θύματα. Χθες όμως ο συνάδελφος Γιάννης Πέντες δεν στάθηκε τυχερός.

   Δουλεύοντας στους Αρκιούς του νησιώτικου συμπλέγματος της Πάτμου, ενώ βρισκόταν επάνω σε έναν στύλο, έσπασε ο στύλος και βρήκε τραγικό και ακαριαίο θάνατο.

  • Η πλήρης περιφρόνηση κάθε μέτρου ασφαλείας για τους εργαζόμενους.
  • Η εντατικοποίηση και το καθημερινό τρέξιμο να βγει η δουλειά πάση θυσία με το μικρότερο κόστος
  • Η ανεξέλεγκτη δράση των εργολάβων που δουλεύουν χωρίς επίβλεψη και χωρίς να τηρούν στοιχειώδεις προδιαγραφές.
  • Οι περικοπές σε μέσα, υλικά και εργαζόμενους προκειμένου να «βελτιωθούν οι δείκτες» και να φουσκώσουν τα πριμ των διευθυντών, έχουν δημιουργήσει έναν εργασιακό μεσαίωνα που με ευθύνη και των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι άγνωστο στην κοινωνία.

    Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του ΟΤΕ για το καθεστώς Γαλέρας που έχει δημιουργήσει στους εργασιακούς χώρους.

 Οι εγκληματικές τους ευθύνες είναι αυταπόδεικτες και πρέπει να τους αποδοθούν.

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο στύλος έπρεπε να έχει αλλαχθεί πριν από χρόνια!

   Μόνο στην Αττική είχαμε δεκάδες εργατικά ατυχήματα τα τελευταία 2 χρόνια. Η πρωτοτυπία τους είναι όμως ότι δεν δηλώνονται τα περισσότερα από τους Διευθυντές και τους Προϊστάμενους της «σεμνής και ταπεινής» Διοίκησης Βουρλούμη.

   Πρόσφατα μάλιστα συμβασιούχος πιέστηκε και εκβιάστηκε από τον προϊστάμενό του επειδή δημοσιοποίησε το εργατικό ατύχημα που είχε!

   Σοβαρές ευθύνες φέρουν όμως και οι Επιθεωρήσεις Εργασίας που ενώ τεχνικοί αλλά και ανειδίκευτοι ενοικιασμένοι δουλεύουν μόνοι τους σε μονοπρόσωπα συνεργεία, ανεβαίνουν σε σκάλες και σε στύλους, κωφεύουν στις καταγγελίες μας.

   Ο άδικος θάνατος του συναδέλφου πρέπει να μας αφυπνίσει όλους. Αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια τραγικά περιστατικά.

   Καλούμε τα Σωματεία και τις πολυποίκιλες επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας να αφυπνιστούν επιτέλους, να παίξουν το ρόλο τους  και να κάνουν τα αυτονόητα.

  Καλούμε τους εργαζόμενους να προστατεύουν τον εαυτό τους και να καταγγέλλουν κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα  16/7/2008

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …