Ανακοίνωση για το αξιολόγιο του 2009.

Δεν θα δώσουμε στους Γερμανούς την θηλιά για να μας κρεμάσουν,

κανένας εργαζόμενος στην αξιολόγηση

Ιανουάριος 2009

Μέχρι τώρα ήταν ενδοτικοί, τώρα γίνονται επικίνδυνοι !

  • Σπέρνουν την σύγχυση, δημιουργούν φοβίες, διχάζουν, διαιρούν και απογοητεύουν. Καλλιεργούν τον ατομισμό και την ιδιώτευση.
  •  Στέλνουν τους εργαζόμενους απροστάτευτους στην εξουσία του κάθε «αρβυλοφύλακα»-προϊσταμένου που προσπαθεί να αποδείξει στα νέα αφεντικά ότι είναι ικανός και κατάφερε να βαθμολογήσει όλους τους υφισταμένους του εκτός από μερικά δακτυλοδεικτούμενα «μαύρα πρόβατα».

Τα περσυνά ολέθρια παραδείγματα δεν τους προβληματίζουν. Ούτε οι προκλήσεις απέναντι στους εργαζομένους από νεόκοπους προϊσταμένους μιάς ρεβανσιστικής δεξιάς ή μεθυσμένους ακόμα από το ποτό που έπιναν από το γοβάκι της κυρίας Σούλας Έβανς.

 «Γιατί ρε παιδί μου δεν έρχεσαι να βαθμολογηθείς? Ξέρεις ότι είσαι ο μοναδικός που δεν ήρθε από τους 200, τους 500. τους 800 που βαθμολόγησα; Εμένα δεν με ενδιαφέρει, θα σου βάλω καλό βαθμό, ξέρεις όμως τί θα γίνει αύριο; Γιατί να μην είσαι κατοχυρωμένος;»

Μερικοί προχώρησαν στα περαιτέρω. Το θράσος τους απύθμενο. Θαυμάστε τι γράφει ένας απ’ αυτούς: « δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά της για όλο το 2008 και έχει μειωμένη απόδοση».

Δράστης ένας «ικανός και άξιος» προϊστάμενος στο ΤΕΚ Μοσχάτου, που πρόσφατα έκλεισε, ο Ι. Γλαρός.  Το επικύρωσε ο Συγκροτηματάρχης καταστημάτων Αττικής και την καθαίρεσε τον Αύγουστο από υπεύθυνη πωλήσεων!

Πρόκειται για την Αμαλία Τσιώτα, μιά από τις άριστες υπαλλήλους κατά γενική ομολογία, μη εξαιρουμένου του Συγκροτηματάρχη της του ίδιου που την καθαίρεσε!

Το λάθος της; Δεν συμπλήρωσε πέρσυ το Αξιολόγιο και από τον Ιούλιο εκλέχτηκε στο Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ!

Άλλος φέρελπης προϊστάμενος -μόλις χθές- του ΤΕΚ Άνω Πατησίων, απευθυνόμενος πρός τον Χρήστο Τραγουλιά, ωρυόμενος παρουσία πολλών πελατών του είπε «ασχολείσαι με τα συνδικαλιστικά και τα ξέρεις καλύτερα από τα υπηρεσιακά, έχεις μειωμένη απόδοση και κάνεις μόνο για το ταμείο».

Όλα αυτά επειδή την προηγούμενη μέρα αρνήθηκε να συμπληρώσει το Αξιολόγιο!

Φαίνεται ότι το σύστημα άλλαξε, πήραν αέρα, η απόφαση της ΟΜΕ-ΟΤΕ τους αποθράσυνε.

Πέρασαν από τις «συμβουλές» και τις «παραινέσεις» στις άμεσες απειλές.

Τα παραδείγματα δεκάδες σε όλη την Ελλάδα. Οι θρασύδειλοι «αρβυλοφύλακες» του Βουρλούμη πράσινοι, βένετοι ή ροζέ φτύνουν τους κομματάρχες που τους διόρισαν και εγκαταλείπουν σαν τα ποντίκια την κομματική ψαρόβαρκα προσπαθώντας να αποπλεύσουν σαν λαθρεπιβάτες με την Γερμανική φρεγάτα.

Αυτά δεν τα ήξερε η ΟΜΕ-ΟΤΕ ότι θα συμβούν με την ερμαφρόδιτη απόφαση που έβγαλε; Φυσικά και τα ήξερε.

Κι όμως ακόμα αρνείται να βγάλει συμπεράσματα και να αντιδράσει έστω και τώρα.

Όπως αρνήθηκε να βγάλουμε ανακοίνωση σαν πλειοψηφία της ΠΕΤ-ΟΤΕ η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ υποκύπτοντας στην άρνηση και στα παζάρια της με την ΔΑΚΕ!

Συνάδελφοι και Συναδέλφισες,

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση. Ούτε μπορεί να καταντήσουμε όλοι σαν τις «μωρές παρθένες» των ψηφοφόρων του ΠΑΣΕ και της ΕΕΤΕ που με το κλείσιμο των καταστημάτων τους άφησαν ακάλυπτους και τώρα παριστάνουν τους κοψοχέρηδες.

Συντονιστείτε και Αντιδράστε, συζητείστε κατά τμήμα και αρνηθείτε όλοι μαζί να προσέλθετε στην αξιολόγηση.

Απαιτείστε από τις ΤΔΕ να πάρουν θέση και να καλύψουν τα μέλη τους τοπικά όπως έκανε πρόσφατα η ΤΔΕ της Καρδίτσας, Μαγνησίας  και της Καλαμάτας.

Τηλεφωνήστε και διαμαρτυρηθείτε από όσους σας στέλνουν να γεμίσετε τις μελλοντικές «λίστες του Σίντλερ» του νέου Εργοδότη.

  •  Μην συμμετέχετε σήμερα και μην νομιμοποιείτε αυτό που αύριο σίγουρα θα στραφεί εναντίον μας.
  •  Τιμωρήστε παραδειγματικά με την ψήφο σας τους 2 συνεταίρους ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και τους συνοδοιπόρους τους.
  • Κόψτε με την ψήφο σας το νήμα του εργοδοτικού συνδικαλισμού που εξυφαίνουν σκοτεινοί κύκλοι στα παρασκήνια.
  • Προχωρήστε μπροστά αψηφήστε τους συμβιβασμένους.
ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΣΕ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μαζί θα συνεχίσουμε και αύριο

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Τηλέφωνα & φαξ για Διαμαρτυρίες:

ΟΜΕ-ΟΤΕ:   τηλ. 210-3302121.

Φαξ. 210 3302125.

ΠΕΤ-ΟΤΕ:    τηλ. 2105241575.

Φαξ. 210 5229150.

ΠΑΣΕ-ΟΤΕ:   τηλ. 210- 3302191

Φαξ. 210 3302199.

ΕΕΤΕ-ΟΤΕ:    τηλ. 210 5233456

Φαξ. 210 5245044.

Διαβάστε Επίσης

Απόφαση Δικαστηρίου για την παράνομη και αντικαταστατική εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συλλόγου Εργαζομένων της CTS στις εκλογές του Ιουλίου 2021

Η ΑΣΕ-ΟΤΕ από την γέννηση της, 40 χρόνια τώρα, χαρακτηρίζεται για την καθαρότητά της και …