Υπέρ της κατάργησης του 8ωρου ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Υπέρ της κατάργησης του 8ωρου ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά το αίτημα για μη περικοπή συντάξεων, τώρα και κατάργηση του 8ωρου.

 

Όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις φαίνεται ότι συντάσσεται η Νέα Δημοκρατία με τις πιο ακροδεξιές (οικονομικά και κοινωνικά) απόψεις που επικρατούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στον απόηχο της πρότασης του ακροδεξιού καγκελαρίου της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς και εν γένει της κυβέρνησης της χώρας για αύξηση των ωρών εργασίας από 8ωρο σε 12ωρο, διεξήχθη συζήτηση και ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα δικαιώματα και τα ωράρια των επαγγελματιών οδηγών.

Σε αυτή την ψηφοφορία λοιπόν, όπως καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, η Νέα Δημοκρατία μαζί με τη Χρυσή Αυγή, ψήφισε μεταξύ άλλων υπέρ της κατάργησης του οκταώρου εργασίας ημερησίως και του εβδομαδιαίου 48ώρου.

«Η ακροδεξιά στροφή του κ. Μητσοτάκη επεκτείνεται και στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι ακολουθεί τον ακροδεξιό αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, που ζήτησε 12 ώρες εργασίας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Συγκεκριμένα, ΝΔ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν την τροπολογία ώστε να μην ξεπερνούν ημερησίως οι ώρες εργασίας το 8ωρο, την τροπολογία για να μην ξεπερνούν τις 48 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως, την τροπολογία για να μην ξεπερνούν τις 80 ώρες εργασίας για δυο διαδοχικές εβδομάδες, την τροπολογία για διάλειμμα 60 λεπτών ύστερα από 4,5 ώρες οδήγησης.

Υπέρ της διατήρησης του 8ώρου και του 48ώρου ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρωβουλευτές της ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών πλην της κας Καϊλή που στην τροπολογία για το όριο των 48 ωρών εργασίας εβδομαδιαίως απείχε.

ΠΗΓΗ: www.altsantiri.gr

Διαβάστε Επίσης

“ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ;“-“Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα;”

“ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ;” ή αλλιώς “Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα;” Οι επιχειρήσεις και το …