Τους θεώρησαν ύποπτους, αλλά ήταν όντως από τον ΟΤΕ…

Τους θεώρησαν ύποπτους, αλλά ήταν όντως από τον ΟΤΕ…

Υπάλληλοι του ΟΤΕ ζήτησαν να ελέγξουν σε ταράτσα σπιτιού αν η τηλεόραση παρενέβαινε στην κεραία του ΟΤΕ και λίγη ώρα αργότερα βρέθηκαν να αναζητούνται και τελικά να προσάγονται και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ως ύποπτοι για κλοπές ή απάτες όπως αυτές που συμβαίνουν πανελλαδικά με τα τροχαία ατυχήματα, τους μαϊμού γιατρούς, τους δήθεν δικηγόρους που κάνουν εξυπηρετήσεις!

Στις 11.15 το πρωί οι τεχνικοί του ΟΤΕ από την Αθήνα επισκέφτηκαν σπίτι ηλικιωμένου στο Βόλο. Στις 12 το μεσημέρι ακινητοποιούνταν στο αυτοκίνητό τους στο κέντρο της πόλης και οδηγούνταν στην Αστυνομία. Ο παππούς είχε πάρει τον αριθμό του αυτοκινήτου τους και φοβούμενος μήπως επρόκειτο για κλέφτες ή απατεώνες απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Αφωνοι έμειναν στη θέα των αστυνομικών οι τεχνικοί του ΟΤΕ. Οι αστυνομικοί τους ζητούσαν να πάνε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας. Οι δυο άνδρες, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης και ίσως ετοιμάζονταν να κάνουν κάποιο διάλειμμα πριν αποχωρήσουν από την πόλη, υπάκουσαν στους αστυνομικούς, πήγαν στην Αστυνομία και έδωσαν τα στοιχεία τους.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τη διασταύρωση. Από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας κινητοποιήθηκαν χωρίς κανένα απολύτως χάσιμο χρόνου. Αναζήτησαν με μηχανές και περιπολικά και όντως εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο. Οι επιβάτες του ήταν πράγματι εκείνοι που είχαν πάει στο σπίτι του ηλικιωμένου. Εμενε τώρα να αποδείξουν ότι ήταν όντως και υπάλληλοι του ΟΤΕ.

Τελικά οι απαντήσεις δεν άργησαν να φτάσουν και όπως διαπιστώθηκε οι δύο άνδρες ήταν όντως υπάλληλοι του ΟΤΕ και εργάζονταν στην Τεχνική Διεύθυνση στην Αθήνα. Οι άνθρωποι, όπως ήταν φυσικό αφέθηκαν ελεύθεροι. Είχαν κάνει απλώς της δουλειά τους.

Ο ηλικιωμένος ενημερώθηκε για το περιστατικό και ησύχασε κι εκείνος. Δεν επρόκειτο ούτε για απατεώνες, ούτε για κλέφτες. Με τις συνεχείς απάτες που γίνονται και τις κλοπές είχε τρομάξει. Οταν οι δύο υπάλληλοι τον επισκέφτηκαν στο σπίτι του τους άφησε να κάνουν τη δουλειά τους, όμως έσπευσε άμεσα και να ενημερώσει και την Αστυνομία. Θα μπορούσε αυτοί οι δύο ξένοι μεθαύριο να επισκεφτούν το σπίτι του και να τον κλέψουν, φοβήθηκε.

Τα απανωτά κρούσματα κλοπών και απάτης πανελλαδικά φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει φόβο και τρόμο, ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους που είναι μόνοι και ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούν ανυπεράσπιστοι.

Υπάλληλοι διάφορων Υπηρεσιών, όπως εν προκειμένω του ΟΤΕ ή άλλων, κινητής τηλεφωνίας και κάθε αντικειμένου, αντιμετωπίζουν πραγματική δυσκολία να κάνουν τη δουλειά τους γιατί σκοντάφτουν σε αυτό το φόβο, που δυστυχώς είναι αναγκαίο κακό να υπάρχει.

Η άμεση πάντως ενημέρωση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έδειξε χθες με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι όταν υπάρχουν στοιχεία και έγκαιρη ενημέρωση, τότε και η Αστυνομία μπορεί να επέμβει και να συλλάβει τους δράστες που διαπράττουν κλοπές, απάτες και κάθε είδους αδικήματα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

ΠΗΓΗ: Ταχυδρόμος Μαγνησίας.

Διαβάστε Επίσης

“ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ;“-“Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα;”

“ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ;” ή αλλιώς “Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα;” Οι επιχειρήσεις και το …