ΑΛΗΤΕΣ – ΧΙΤΕΣ – ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ! Αλλάζουν το όνομα και το καταστατικό του ιστορικού σωματείου της ΠΕΤ-ΟΤΕ σε σύλλογο εργαζομένων “Cosmote Technical Services”!!!

ΑΛΗΤΕΣ – ΧΙΤΕΣ – ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ!

Αλλάζουν το όνομα και το καταστατικό του ιστορικού σωματείου της

ΠΕΤ-ΟΤΕ σε σύλλογο εργαζομένων “Cosmote Technical Services”!!!

  • Την ώρα που μεταφέρονται βίαια 5.500 εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής με σταθερή εργασιακή σχέση (αυτούς που μέσα στην πανδημία κράτησαν και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο τον ΟΤΕ και τους αποκαλούσαν ήρωες) στα νέα εργασιακά Νταχάου του 4ου Ράιχ της Deutsche Telekom, τις 3 δουλεμπορικές θυγατρικές!
  • Την ώρα που έχουμε αυτοκτονία συναδέλφου ο οποίος κρεμάστηκε μέσα στο κτίριο του ΟΤΕ στην Αμοργό, 3 θανάτους συνάδελφων και μια απόπειρα αυτοκτονίας μετά από εκβιαστικές πιέσεις της εργοδοσίας για να φύγουν με «εθελουσία»!
  • Την ώρα που η διοίκηση ανοίγει διάπλατα τον δρόμο των Ατομικών Συμβάσεων απαξιώνοντας τα σωματεία και την ΟΜΕ-ΟΤΕ καλώντας τους συναδέλφους που προέρχονται από την πρώην OTEplus να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας δίνοντάς τους ένα κουλούρι την μέρα αύξηση.
  • Την ώρα που οι εργολάβοι αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι στο ζωντανό δίκτυο παίρνοντας όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από το έργο μας.

   Την ίδια ώρα οι εκφυλισμένες και εξωνημένες ηγεσίες της ΟΜΕ και της ΠΕΤ-ΟΤΕ αντί να ενημερώσουν την κοινωνία, το κοινοβούλιο, τα εργατικά κέντρα, την ΓΣΕΕ κ.λ.π. για όσα συμβαίνουν στον γερμανοκρατούμενο ΟΤΕ, να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα «την μητέρα των μαχών» για να μην μεταφερθούμε στις θυγατρικές και να βάλουν φρένο στα αντεργατικά σχέδια της διοίκησης…

   Οι μεν της ΟΜΕ-ΟΤΕ ως εντολοδόχοι της διοίκησης, με ανακοίνωση που μοιάζει να είναι γραμμένη από το γραφείο τύπου της διοίκησης, μας ενημερώνουν ότι όσοι θα μεταφερθούν στις θυγατρικές πέρα από το Λογαριασμό Νεότητας, το Ταμείο Αλληλοβοήθειας και το Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της Cosmote τα οποία δεν θα έχουμε, θα μας αλλάξουν ασφαλιστικό φορέα με κίνδυνο να χάσουμε τις ευεργετικές διατάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ, θα μειωθούν οι μισθοί των παλιών, οι δανειζόμενοι θα συνεχίσουν να είναι δανειζόμενοι και όλα καλά και όλα ωραία!

   Οι δε της ΠΕΤ-ΟΤΕ, χθες 9 Δεκέμβρη, συγκάλεσαν έκτακτο Δ.Σ με θέμα τον ορισμό έκτακτης Συνέλευσης Αντιπροσώπων για τις 19 Δεκέμβρη όχι για να αποφασίσουμε  αγωνιστικές κινητοποιήσεις, δράσεις και αγώνες -σύμφωνα και με την περσινή ομόφωνη απόφαση της Σ.Α- για να μην πάμε στις θυγατρικές αλλά για να αλλάξουν το όνομα και το καταστατικό του ιστορικού σωματείου της ΠΕΤ-ΟΤΕ το οποίο είχαν έτοιμο και μας το παρουσίασαν στο συμβούλιο!

                               ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ COSMOTE T.S.»                                                                               ΙΔΡΥΣΗ – ΕΠΩΝΥΜΙΑ – ΕΔΡΑ

                                                                             ΑΡΘΡΟ 1

Ιδρύεται επιχειρησιακό σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ COSMOTE TECHNICAL SERVICES» με χαρακτήρα Πανελλαδικό και έδρα την Αθήνα.

                                                          ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

3. Το παρόν καταστατικό τροποποιείται και το σωματείο αποτελεί συνέχεια του ιστορικού σωματείου «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΤΕ», λόγω των εταιρειών που συστήθηκαν βάσει των εταιρικών τροποποιήσεων του Ομίλου ΟΤΕ.

   Σ’ ένα συμβούλιο παρωδία με διαδικασίες fast track το οποίο διήρκησε μόλις 58 λεπτά και θα μείνει στην ιστορία, οι παρατάξεις (Δ)ΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ (Συναδελφική Αλληλεγγύη), ΕΣΚ (ΠΑΜΕ) και το γκρίζο μόρφωμα των «Ακομμάτιστων», αποφάσισαν ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ και χωρίς να ρωτηθούν τα χιλιάδες μέλη, να συγκαλέσουν για τις 19 Δεκέμβρη έκτακτη Σ.Α με μοναδικό θέμα τροποποίηση καταστατικού, για να διαγράψουν (κατ’ εντολή των γερμανικών αφεντικών) την 88χρονη ιστορία και αγώνες του ιστορικού σωματείου της ΠΕΤ-ΟΤΕ μετατρέποντας το, από Πανελλήνια Ένωση Τεχνικών ΟΤΕ σε σύλλογο εργαζομένων “Cosmote Technical Services”!!!

   Την θυγατρική δηλαδή που δημιούργησε ο ΟΤΕ και θα μεταφερθούν εκεί βίαια πάνω από 3.000 εργαζόμενοι τεχνικοί της πρώτης γραμμής πριν ακόμα δημιουργηθεί επίσημα από τον γερμανοκρατούμενο ΟΤΕ και πριν ακόμη μεταφερθούμε!!!

   Όταν σαν ΑΣΕ ζητήσαμε επιτακτικά το θέμα να μπει σε ψηφοφορία, ο νέος πρόεδρος της ΠΕΤ-ΟΤΕ (ο μικρός αδελφός του Μπιρμπιλή) με ύφος χιλίων καρδιναλίων ανακοίνωσε ότι δεν βάζει το θέμα σε ψηφοφορία και δεν χρειάζεται να μπει σε ψηφοφορία των μελών του Δ.Σ γιατί αυτό αποφάσισε η πλειοψηφία των παρατάξεων (Δ)ΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ (Συναδελφική Αλληλεγγύη), ΕΣΚ και «Ακομμάτιστοι» και έκλεισε το συμβούλιο με το έτσι θέλω!

   Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι ίδιες παρατάξεις και τα ίδια πρόσωπα επιχειρούν να αλλάξουν το όνομα και το καταστατικό της ΠΕΤ-ΟΤΕ. Είχε προηγηθεί η προσπάθεια της δήθεν συνένωσης της ΠΕΤ-ΟΤΕ με την Cosmote πριν 2 χρόνια με σκοπό τότε να διαλύσουν την Ομοσπονδία και να υπογράφουν σύμβαση από μόνοι τους σαν το μεγαλύτερο σωματείο. Τους πρόλαβαν οι εξελίξεις στην ΟΜΕ με το έκτακτο συνέδριο και πήγαν πίσω τα εργοδοτικά σχέδια τους.

   Συναδέλφισσες-φοι:

   Στην πιο κρίσιμη περίοδο που διακυβεύεται το εργασιακό μας μέλλον αντί στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος να έχουμε αγωνιστές συνδικαλιστές, έχουμε ένα σάπιο συνδικαλιστικό συνονθύλευμα που αποτελείται από Νενέκους, δοσίλογους, ταγματασφαλίτες, γόνους και αδελφούς εργατοπατέρων, άεργους, σουλατσαδόρους  κ.λ.π οι οποίοι ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΑΝ με την γερμανική διοίκηση και για να σώσουν τα τομάρια τους παραδίδουν αλυσοδεμένους όλους τους εργαζόμενους.

   Εμείς επανειλημμένα σας είχαμε προειδοποιήσει και είχαμε αποκαλύψει τον βρώμικο ρόλο τους που λειτουργούσαν σαν 5η φάλαγγα στα συνδικάτα και σας καλούσαμε να μην τους ξαναψηφίσετε αλλά δεν μας ακούγατε και συνεχίζατε όχι μόνο να τους ψηφίζετε αλλά να τους βγάζετε με αυτοδυναμία!

  Το δυστύχημα είναι ότι παρά τα συνεχή ξεπουλήματα -ακόμη και τώρα που μας μεταφέρουν στις δουλεμπορικές θυγατρικές και από εκεί στην ανεργία- αντί να ξεσηκωθείτε και να τους ξαποστείλετε, σε μεγάλη πλειοψηφία συνεχίζετε να τους ανέχεστε, να τους  ακολουθείτε πειθήνια και πάρα πολλοί από σας να σφυρίζετε αδιάφορα θεωρώντας ότι δεν συμβαίνει τίποτε, δίνοντας τους το άλλοθι να κάνουν αυτά που κάνουν…

   Όμως τώρα τα ψέματα τελείωσαν… αν και τώρα δεν αντιδράσετε τότε δεν θα υπάρχει επιστροφή από την κόλαση…

  • Καλούμε όλα τα μέλη της ΠΕΤ-ΟΤΕ που χρόνια τώρα με την συνδρομή τους και τους αγώνες έστησαν και κράτησαν τόσα χρόνια ψηλά το ιστορικό σωματείο της ΠΕΤ-ΟΤΕ να ξεσηκωθούν, να αντιδράσουν δυναμικά και να απαιτήσουν η έκτακτη Σ.Α να έχει μοναδική θεματολογία την οργάνωση του αγώνα για να μην μεταφερθούμε στις δουλεμπορικές θυγατρικές.
  • Καλούμε όλους τους συνέδρους στην Συνέλευση Αντιπροσώπων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να μην γίνουν συνένοχοι στο «έγκλημα», να παραμερίσουν τις εξωνημένες ηγεσίες και συνεργάτες της γερμανικής διοίκησης που αποφάσισαν ερήμην τους αυτό το έκτρωμα, να καταψηφίσουν την αλλαγή του ονόματος και του καταστατικού και να μετατρέψουν την Συνέλευση από Συνέλευση για αλλαγή του ονόματος και του καταστατικού, σε Συνέλευση αποφάσεων για κινητοποιήσεις για να μην πάμε στις θυγατρικές.

   Τέλος, σας καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ που θα μεταφερθείτε στις θυγατρικές να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα μας την «ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ» να την υπογράψετε και να την  καταθέσετε -παίρνοντας αριθμό πρωτοκόλλου- δείχνοντας έμπρακτα την αντίθεσή σας στην μεταφορά στις δουλεμπορικές θυγατρικές, απαιτώντας ταυτόχρονα από τα σωματεία που είσαστε μέλη και από την ΟΜΕ-ΟΤΕ, αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Ή θα ξεσηκωθούμε και θα πολεμήσουμε Ή θα μας συντρίψουν!

ΟΧΙ στα εργασιακά Νταχάου του 4ου Ράιχ της D.T

& των συνεργατών της εργατοπατέρων.

­­­­­

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 10-12-2020

   Υ.Γ.1: Ελπίζουμε ότι δεν θα τολμήσετε με αντίστοιχες διαδικασίες, επικαλούμενοι και πάλι την σχετική συγκυριακή πλειοψηφία που θα έχετε φτιάξει, να βάλετε στο χέρι την τεράστια περιουσία της ΠΕΤ-ΟΤΕ που ανέρχεται κοντά στα 3.000.000 ευρώ, μετρητά, ακίνητα και ΕΛΕΑ.

   Υ.Γ.2: Όσο για τον τίτλο της ανακοίνωσης… μετά και τα χθεσινά αποδείξατε ότι σας αξίζει επάξια… 

Παραθέτουμε το βίντεο με τις θέσεις, τις προτάσεις μας και την στάση του προέδρου στην ψηφοφορία  από το συμβούλιο παρωδία.  Τα συμπεράσματα δικά σας…

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …