Πρόταση Μομφής στο προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ από την ΑΣΕ.

Ανακοίνωση

Για το Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ στις 14 Δεκέμβρη 2020

    Συναδέλφισσες  -φοι:

   Σας πληροφορούμε ότι η ΑΣΕ, μετά από  πάρα πολλές προσπάθειες, ενέργειες, προειδοποιήσεις, συνεδριάσεις κ.λ.π.,να αμυνθούμε στοιχειωδώς απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε,  να οργανώσουμε τον αγώνα για να μην μεταφερθούμε στις δουλεμπορικές θυγατρικές και οι οποίες ήταν χωρίς αποτέλεσμα, μέσω του εκπροσώπου της στο Δ.Σ  της ΟΜΕ-ΟΤΕ κατέθεσε την παρακάτω πρόταση μομφής.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ

   Το μέλος του Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ και εκπρόσωπος της ΑΣΕ-ΟΤΕ, Λάμπρος Παφλιάς,  καταθέτω πρόταση μομφής στο προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ κατά του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα της ΟΜΕ-ΟΤΕ Δημήτρη Φούκα και Βασίλη Κατσαρού για τους κάτωθι λόγους:

    1. Για παραβίαση του καταστατικού της ΟΜΕ-ΟΤΕ και συγκεκριμένα του άρθρου 2.

    Άρθρο 2. ΣΚΟΠΟΙ.

   Σκοποί της ΟΜΕ-ΟΤΕ είναι:

1. Η μελέτη, προστασία και προώθηση των οικονομικών, επαγγελματικών, εργασιακών, ασφαλιστικών και γενικά των συμφερόντων των μελών της.

   Την ώρα που μεταφερόμαστε βίαια πάνω από 5.000 εργαζόμενοι πρώτης γραμμής με σταθερές εργασιακές σχέσεις στις δουλεμπορικές θυγατρικές με αβέβαιο το εργασιακό μας μέλλον και με πολλά χαμένα δικαιώματα όπως είναι ο Λογαριασμός Νεότητας, το Ταμείο Αλληλοβοήθειας κ.λ.π. όχι μόνο δεν έχετε κάνει καμία ενέργεια για την αποτροπή αυτής της ζοφερής εξέλιξης, αντιθέτως βάζετε πλάτη στην διοίκηση και την διευκολύνετε στα αντεργατικά σχέδια της.

Ούτε μια ανακοίνωση ότι είμαστε ενάντια, ούτε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δ.Μέγαρο και την Βουλή…  ούτε μια μέρα απεργίας… απολύτως τίποτε!

   Ακόμη και σήμερα 19 μέρες πριν μεταφερθούμε δεν έχετε καν θέμα στο συμβούλιο, Μεταφορά στις θυγατρικές – αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις!

     2. Οι ίδιοι δεν θα μεταφερθούν στις θυγατρικές (όχι γιατί έκαναν παζάρι αλλά επειδή δεν μεταφέρεται το έργο τους) και ως εκ τούτου επειδή πρακτικά και ουσιαστικά δεν θίγεται κανένα εργασιακό δικαίωμα των ιδίων, δεν μπορούν να εκπροσωπούν τους χιλιάδες εργαζόμενους που μεταφέρονται και θίγονται.

    3. Αποδέχτηκαν τα πολυτελή αυτοκίνητα που τους παραχώρησε σαν «δωράκι» η διοίκηση.

   Από τα παραπάνω στοιχεία φαίνεται ξεκάθαρα πως τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Γενικός Γραμματέας ή δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν τα προβλήματα και τις τύχες των εργαζόμενων ή δεν θέλουν γιατί ξεχρεώνουν γραμμάτια στη διοίκηση (η αποδοχή των αυτοκινήτων είναι ένα ενδεικτικό σημάδι) ή δεν τους πολυενδιαφέρει επειδή οι ίδιοι δεν θα μεταφερθούν.

   Έχοντας κατά νου προηγούμενες διοικήσεις της ομοσπονδίας που ξεπούλησαν την άρση της μονιμότητας για τους νέους, έφτιαξαν δυο μισθολόγια κ.λ.π. και εισερχόμενοι σε περίοδο όπου από την μεταφορά όλων των εργαζόμενων της πρώτης γραμμής στις θυγατρικές διακυβεύονται πάρα πολλά για τους εργαζόμενους του ομίλου (απολύσεις, μειώσεις μισθών, ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα κ.λ.π.)  η μέχρι σήμερα στάση και πορεία σας, μας κάνει να μην σας εμπιστευόμαστε.

   Θεωρούμε πως είτε στη μια περίπτωση, είτε στην άλλη, τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Γεν. Γραμματέας, δεν μπορούν να συνεχίζουν να έχουν την ευθύνη εκπροσώπησης των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ.

   Για  όλα αυτά πρέπει,  το Δ.Σ να αναλάβει τις ευθύνες του, να άρει την εμπιστοσύνη και να τους αντικαταστήσει άμεσα.

   Απαιτούμε σαν ΑΣΕ η πρόταση μας να μπει σε ψηφοφορία και το κάθε μέλος του Δ.Σ να αναλάβει τις ευθύνες του.

    Το μέλος του Δ.Σ

  Λάμπρος Παφλιάς                                                                             

Αθήνα 14-12-2020

   Στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε η πρότασή μας πήρε μόνο την δική μας ψήφο!!!   ΠΑΣΚΕ (ΣΥΝ1)  και (Δ)ΑΚΕ ψήφισαν κατά ενώ οι υπόλοιποι «σφύριζαν» αδιάφορα.

    Συναδέλφισσες–φοι:
   Από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποδεικνύεται περίτρανα για τα προαναφερθέντα πεπραγμένα του Προέδρου και Γραμματέα την ευθύνη έχουν συνολικά οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ,  (Δ)ΑΚΕ και οι κολαούζοι τους. Ανεξάρτητα τι λένε στα πηγαδάκια για ξεκάρφωμα τα διάφορα στελέχη τους, είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι.

   Ένα είναι σίγουρο ότι τα αντεργατικά σχέδια της διοίκησης τρέχουν και στις αρχές Γενάρη πάνω 5.000 εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, θα μεταφερθούν πρώτα στις δουλεμπορικές θυγατρικές και μετά από εκεί στα σπίτια τους.

   Η μομφή  μπορεί να μην πέρασε, αλλά είμαστε σίγουροι ότι όλες αυτές οι πρακτικές έχουν τη μομφή των εργαζομένων για όλα αυτά που κάνουν.

   Τους παραδίνουμε στην κρίση σας…

ΟΧΙ στα εργασιακά Νταχάου του 4ου Ράιχ της D.T

& των συνεργατών της εργατοπατέρων.

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …