Δήλωση των εκπροσώπων της «Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας» στο Δ.Σ. του ΕΚΑ.

Ώρα για μάχη!

     Τι κάνει το ΕΚΑ; Που είναι οι ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις;

    Σε μια κρίσιμη περίοδο για την εργατική τάξη, σε μια περιοδο  όπου ξεσπούν  σοβαροί αγώνες σε κλάδους, όπως η Απεργία των καθηγητών και άλλων κλάδων του δημοσίου, η πλήρης απουσία του γραφειοκρατικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι παραπάνω από εμφανής και εκκωφαντική.

     Η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεση  ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις με αμείωτο ρυθμό. Τα απανωτά χαράτσια και οι φόροι, συνοδεύονται από την διάλυση του συστήματος της δημόσιας υγείας και πρόνοιας, καθώς και της παιδείας. Τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ, διαδέχονται τώρα η ΕΑΣ, η ΕΛΒΟ και η ΛΑΡΚΟ, με μαζικές απολύσεις, παραπέρα συρρίκνωση της δραστηριότητας τους,  ιδιωτικοποίηση, ακόμα και οριστικό λουκέτο.

Οι απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συνεχίζονται και μεγαλώνουν την τεράστια ουρά των ανέργων. Η μείωση των μισθών και συντάξεων, επικουρικών και εφάπαξ, αποτελεί το καθημερινό μέλημα της Τρόικας και της κυβέρνησης. Η απλήρωτη εργασία, για όσους δουλεύουν, έγινε καθεστώς.

     Ως εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας» στο Δ.Σ. του ΕΚΑ, δηλώνουμε ότι κάθε καθυστέρηση, κάθε κωλυσιεργία και άρνηση να συνεδριάσει επιτέλους το Δ.Σ. και να πάρει θέση στα φλέγοντα ζητήματα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, είναι σκόπιμη. Εξυπηρετεί την κυβερνητική πολιτική και την προσπάθεια καθήλωσης του κινήματος, διάσπασης και κατακερματισμού των αγώνων.

  • Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ σύγκλιση του ΔΣ του ΕΚΑ, ώστε σε έκτακτη συνεδρίαση να συζητήσει και να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις.
  • Να συμβάλλει, ως το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας, στους αγώνες που ξεδιπλώνονται και στους αγώνες που πρέπει να οργανωθούν, απέναντι στην βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.
  • Να αποφασίσει απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, με τους εργαζόμενους στο δημόσιο που απολύονται, μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, της ΕΑΒ, της ΕΒΟ, κ.α. που πετιούνται στο δρόμο.
  • Να οργανώσει επιτέλους τα στοιχειώδη, για να υπερασπίσει τους εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτους συναδέλφους, τους απολυμένους και τους διωγμένους σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο

     Για να πάρει τέτοιες έκτακτες αποφάσεις, σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την εργαζόμενη πλειοψηφία, δεν λείπει ο πρόεδρος και ταμίας, ούτε χρειάζεται η αέναη συζήτηση για τις θέσεις και τα αξιώματα στη συγκρότηση του ΔΣ. Χρειάζεται όμως γραμμή σύγκρουσης με την αντιλαϊκή επίθεση και με την κυβερνητική πολιτική, χρειάζεται στόχους οργάνωσης και στήριξης του κινήματος, των συνδικάτων και των εργαζομένων.

     Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και των τροϊκανών ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ θα βάλουν πλάτη σε μια τέτοια πορεία του ΕΚΑ.  Καλούμε ανοιχτά τις δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά, στον ταξικό συνδικαλισμό και τους αγώνες, να μην καθυστερήσουν κι άλλο.

    Γιατί αρνούνται να πάρουν πρωτοβουλίες και γιατί δεν κάνουν καμία κίνηση και προσπάθεια να συνεδριάσει το ΕΚΑ; Τι τους εμποδίζει;

    Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και ξεκάθαρες.

   Όποιος θέλει να αγωνιστεί, όποιος είναι αντίθετος με την αντεργατική επίθεση, ας βάλει αγωνιστικό πρόγραμμα και πλαίσιο.

   Και πρώτα απ΄ όλα η πρώτη δύναμη (ΠΑΜΕ), αλλά και η «Αυτόνομη Παρέμβαση».

     Θέλουν ή δεν θέλουν να πάρει απόφαση το ΕΚΑ για κινητοποιήσεις;

     Θέλουν ή δεν θέλουν να διευρυνθεί το μέτωπο του αγώνα και των απεργιών;

     Απλά είναι τα πράγματα.

     Ως «Α.Τ.Ε. ΕΚΑ»  έχουμε καταθέσει και πλαίσιο διεκδικήσεων και πλαίσιο αγώνα.

     Μετά και την στυγερή δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής είναι εμφανέστατο ότι το ΕΚΑ πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για ένα μαζικό εργατικό αντιφασιστικό μέτωπο για να ξεριζωθεί το ναζιστικό δηλητήριο από παντού.

   Στην κρίσιμη αυτή φάση, είμαστε ανοιχτή σε κάθε πρόταση και συζήτηση που θα κινείται  σε αγωνιστική κατεύθυνση. Τώρα να μπει απεργιακή κινητοποίηση για την ερχόμενη εβδομάδα, με πρόταση σε όλα τα Εργατικά Κέντρα που κινούνται σε ταξική κατεύθυνση να πάρουν ανάλογη απόφαση και στάση.

   Αλλιώς θα περιμένουμε για άλλη μια φορά τον υποταγμένο συνδικαλισμό και τη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ να σημάνει το τέλος και το ξεφούσκωμα των κινητοποιήσεων.

Γιώργος Στεφανής, Σταύρος Μανίκας,
μέλη του ΔΣ ΕΚΑ από την «Αγωνιστική Ταξική Ενότητα»
Αθήνα 17/9/2013
 

Διαβάστε Επίσης

Απόφαση Δικαστηρίου για την παράνομη και αντικαταστατική εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συλλόγου Εργαζομένων της CTS στις εκλογές του Ιουλίου 2021

Η ΑΣΕ-ΟΤΕ από την γέννηση της, 40 χρόνια τώρα, χαρακτηρίζεται για την καθαρότητά της και …