Κάλεσμα ενότητας!

Κάλεσμα ενότητας! 

  • Προς όλους όσους, ες ανησυχούν για την «επόμενη μέρα» που θα έχουμε εργοδότη την D.T.
  • Προς όλους όσους, ες πιστεύουν πραγματικά ότι μπροστά στις εκλογές της ΠΕΤ – ΟΤΕ είναι ευκαιρία να αντιδράσουμε και να ξαναδημιουργήσουμε ένα ισχυρό, αγωνιστικό και ταξικό Σωματείο.
  • Προς όλους όσους, ες θέλουν ένα Σωματείο ακηδεμόνευτο και ανεξάρτητο χωρίς κρατικές, εργοδοτικές, κομματικές και εργοπατερικές εξαρτήσεις.
  • Προς όλους του συνδικαλιστές που θέλουν να συμβάλουν στην αναγέννηση της ΠΕΤ – ΟΤΕ και όχι στην προσωπική τους διάσωση και στη διατήρηση της καρέκλας τους.

   Θέλουμε να απευθυνθούμε ανοιχτά, καθαρά με παρρησία και ειλικρίνεια αντίστοιχη με την κρισιμότητα των καιρών και να δηλώσουμε τα παρακάτω:

 

  1. Στις προσεχείς εκλογές να κατεβούμε μαζί σε ένα ανοιχτό, μαζικό και αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που θα συσπειρώνει τους αγωνιστές όλων των παρατάξεων που αντιλαμβάνονται τη ζημιά που έκαναν οι κομματικές (και μια δήθεν ακομμάτιστη) παρατάξεις και οδηγηθήκαμε σ ’έναν γερμανικό ΟΤΕ, χωρίς μονιμότητα, χωρίς ΤΑΠ – ΟΤΕ με αβέβαιο μέλλον  για όλους
  2. Στο ψηφοδέλτιο αυτό μπορούν να συμμετέχουν και ανώτερα συνδικαλιστικά στελέχη (που υπήρξαν μέλη  Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΤ και ΟΜΕ – ΟΤΕ) βάζοντας όμως υποψηφιότητα μόνο για εξελεγκτική επιτροπή και Συν. Αντιπροσώπων, αφήνοντας ανοιχτό τον δρόμο στους νέους.
  3. Όσοι  εκλεγούν δεσμεύονται δημόσια ότι δέχονται την ανακλητότητα και την εναλλαγή και ότι κανένας δεν θα έχει απαλλαγή εργασίας πάνω από μια θητεία (3 χρόνια) για να χτυπηθεί ο επαγγελματικός εργατοπατερισμός.
  4. Οι αντιπρόσωποι σε ΟΜΕ κλπ δεν θα κατεβαίνουν σε κοινά ψηφοδέλτια με κομματικές παρατάξεις για Εργατικά Κέντρα και ΓΣΕΕ.
  5. Στο ψηφοδέλτιο δεν γίνονται δεκτά κομματικά μέλη εκτός αν παραιτηθούν από το κόμμα τους. Η δέσμευση αυτή είναι υποχρεωτική για να υπακούει ο Συνδικαλιστής στο καταστατικό του Συνδικάτου και όχι του Κόμματος.
  6. Τέλος σε μια μεγάλη τέτοια ενότητα χωράνε ακόμα και οι «ακομμάτιστοι» χωρίς να φορτωθούμε όμως οι υπόλοιποι ηθικές ευθύνες γι’ αυτό πρέπει:

       α) να μεταφέρουν την περιουσία (ακίνητο και μετρητά) της πρώην ΠΕΤΕΔ στην ΠΕΤ – ΟΤΕ  εκεί που ανήκουν, σταματώντας να τα διαχειρίζονται για λογαριασμό τους.

       β) να πληρώσουν τα λεφτά που διεκδικούν οι συνάδελφοι από τις διπλές συνδρομές που παράνομα παρακρατούσε και τους ανταπέδιδε η Διοίκηση του ΟΤΕ.

       γ) να σταματήσουν να εξαγοράζουν ψήφους μοιράζοντας τσάντες, πορτοφόλια, ιδιωτικά δάνεια κλπ.

   Τις παραπάνω δεσμεύσεις τις θεωρούμε αυτονόητες και απαραίτητες για να προχωρήσουμε σε αναγέννηση της ΠΕΤ – ΟΤΕ  χωρίς να κοροϊδεύουμε τους συναδέλφους.

   Το όνομα του συνδυασμού πρέπει να σηματοδοτεί τον Ανεξάρτητο Συνδικαλισμό, να δεσμεύει την αυτοδιάλυση των παρατάξεων και των σχημάτων που θα συμμετέχουν και δεν μπορεί να είναι ίδιο με το όνομα καμιάς από τις παρατάξεις που έδρασαν μέχρι σήμερα.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

12-12-08

Τηλέφωνα για συνεννόηση και συντονισμό:

Αθήνα:   6974816778   –   6977573345 – 6977628862

Θεσσαλονίκη:   6978347783

Υπόλοιπη Ελλάδα:   6972083738 – 6977513313

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …