Επιστολή του Π. Μπρόφα προς τα στελέχη και τους Βουλευτές του Σύριζα.

Ο (ψηφοθηρικός) σκοπός αγιάζει τα μέσα;

ή

Ο ηθικός ξεπεσμός τελευταίο στάδιο του εργατοπατερισμού;

 

   Προς τα Στελέχη και τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

    Αγαπητοί Συναγωνιστές, -στριες κυρίες κ κύριοι Βουλευτές                    19/ 12/ 08

   Είμαστε μια αυτόνομη, ανεξάρτητη συσπείρωση που δραστηριοποιείται στον ΟΤΕ 24 χρόνια. Η δράση μας είναι γνωστή στους εργαζόμενους του ΟΤΕ και έχει αντίκτυπο όχι μόνο στην Διοίκηση του ΟΤΕ αλλά και ευρύτερα. Οι καταγγελίες μας για διάφορα ζητήματα του ΟΤΕ και των εργαζομένων έγιναν θέματα κατά καιρούς και στα ΜΜΕ και στη Βουλή. Βουλευτές διάφορων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) έκαναν επερωτήσεις και χρησιμοποίησαν στοιχεία που προέρχονταν από τη δική μας δράση και τις αποκαλύψεις μας και όχι από την αντίστοιχη παράταξη που διαθέτει κάθε κόμμα στα Σωματεία του ΟΤΕ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η επερώτηση του βουλευτή Λαφαζάνη για το ιδιότυπο «δουλεμπόριο» εργαζομένων από εργολάβους στον ΟΤΕ πριν αρκετά χρόνια όταν όλοι «στρουθοκαμήλιζαν» για το τεράστιο θέμα των συμβασιούχων και το έκρυβαν κάτω από το χαλί, οι ερωτήσεις του κ. Κουβέλη για τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον ΟΤΕ κλπ.

   Στις εκλογές των σωματείων κατεβαίνουμε με αυτοτελή ψηφοδέλτια με 150 περίπου υποψήφιους, ανταγωνιζόμενοι τις παρατάξεις όλων των κομμάτων. Τη μικρή αυτή παρουσίαση τη θεωρήσαμε αναγκαία για να δείξουμε κάποια στοιχεία της ταυτότητας μας και ελπίζουμε να μην θεωρηθεί σαν «έπαρση» ή ότι έχουμε την αντίληψη ότι είμαστε μοναδικοί ή αναντικατάστατοι αγωνιστές – συνδικαλιστές αν και η εμπειρία μας τόσα χρόνια από την δράση άλλων δυνάμεων (και της Αριστεράς) σε κομβικά ζητήματα όπως η εθελοντική ένταξη στο ΙΚΑ και η κατάργηση της μονιμότητας με την επαίσχυντη «Εθελουσία» δεν μας αφαιρεί καθόλου αυτό το διακαίωμα.

    Ο λόγος που σας απευθύνουμε όμως αυτή την επιστολή δεν έχει να κάνει με την δράση μας, τις διαφορές μας, τις εμμονές μας, ή τις παιδικές και γεροντικές ασθένειες που έχουμε όλοι – πρώτοι εμείς – μέσα στην αριστερά. Ούτε γιατί θεωρούμε ότι ο μικρόκοσμος του ΟΤΕ είναι όλος ο κόσμος. Έχει να κάνει με ένα «Μακρυθεοδωρικό φαινόμενο» στον ΟΤΕ με το οποίο η Αριστερά όλων των αποχρώσεων δεν μπορεί να έχει καμία συνάφεια και σχέση γιατί είναι αντίθετο με την αγωνιστική αλλά και ανθρώπινη ηθική και αξιοπρέπεια όλων των συνιστωσών της Αριστεράς διαχρονικά.

   Τα ερωτήματα είναι σαφή και χρειάζονται απάντηση:

  1. Μπορεί η Αριστερά να συνεργάζεται, να καλύπτει, να χρησιμοποιεί την ίδια γλώσσα, την ίδια πρακτική, τις ίδιες μεθόδους με μια «φαιά, οικογενειακή» παράταξη που έχει τα χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν τα ντοκουμέντα που επισυνάπτουμε;
  2. Φαντάζόσαστε ότι υπάρχουν αριστεροί στις μέρες μας που υπογράφουν επίσημες ανακοινώσεις γραμμένες στην «Παπαδοπουλική» γλώσσα όπως:    « Γρηγορείτε ήγγικεν η ώρα της D.T.», «μετά τιμής ο ευπειθέστατος» κλπ.
  3. Μπορείτε να υποψιαστείτε  ότι υπάρχουν αριστεροί που μοιράζουν σε όλα τα μέλη της ΠΕΤ – ΟΤΕ τσάντες για λάπτοπ, πορτοφόλια – μερικά με 20ευρα μέσα, κομπολόγια, μέχρι και προσωπικά δάνεια με αντάλλαγμα την υποψηφιότητα στο «ακομμάτιστο ψηφοδέλτιο» και την ψήφο;  Από ποιούς χρηματοδοτούνται αυτές οι «παρεμβάσεις» και το τεράστιο κόστος αλλεπάληλων ταξιδιών σε όλα τα μέρη της χώρας και κυρίως με ποιούς στόχους για την επόμενη μέρα σε έναν ΟΤΕ που τον έλεγχο θα έχει η Γερμανική D.T.;
  4. Είναι δυνατόν να μηνύεται συνδικαλιστής της ΑΣΕ από συνδικαλιστή «ακομμάτιστο» επειδή κατήγγειλε ότι οι Διοικήσεις του ΟΤΕ έκαναν τα στραβά μάτια και κρατούσαν διπλές συνδρομές ερήμην των συναδέλφων και τις απέδιδαν στη παράταξη των «ακομμάτιστων» και να πηγαίνει μάρτυρας κατηγορίας «συνδικαλιστής της Αριστεράς» και να δηλώνει ψευδέστατα σε ένορκη κατάθεση ότι έτσι θίχτηκε η προσωπική και οικογενειακή (!) τιμή και υπόληψη του μηνυτή;
  5. Αν ένα σωματείο μετατρέπεται σε Μουσείο ή σε κλάμπ για ευνόητους λόγους και σκοπούς και αποτελέσει παράδειγμα, φαντάζεστε τί θα γίνει από τους επίδοξους «μαριόληδες» για τα υπόλοιπα;

   Αγαπητοί κύριοι, συναγωνιστές και φίλοι. Στις προσεχείς εκλογές της ΠΕΤ – ΟΤΕ η παράταξη της Αγωνιστικής Συνεργασίας (Συνασπισμός) ανακοίνωσε ότι θα κατέβει με το ψηφοδέλτιο των ακομμάτιστων, επισημοποιώντας μια παράνομη ολέθρια σχέση που κρατάει 3 ολόκληρα χρόνια.

   Στις 29 Δεκέμβρη θα κατατεθούν τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές. Τα ντοκουμέντα αυτά τα δώσαμε από πολύ νωρίς στον υπεύθυνο της παράταξης και είναι γνωστά σε πολλά στελέχη της χωρίς όμως αποτέλεσμα.

   Είμαστε σίγουροι ότι όλα αυτά θα σας φανούν τόσο απαράδεκτα που θα προβληματίζεστε ακόμα κι αν είναι αληθινά. Είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε κάθε διευκρίνηση και τεκμηρίωση που θα μας ζητηθεί διαβεβαιώνοντας ότι το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε αυτές τις κρίσιμες μέρες που περνάμε είναι να ταυτιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτές τις πρακτικές.

   Δυστυχώς για άλλη μια φορά μένει να αποδειχτεί αν ο σκοπός θα προσδιορίσει τα μέσα ή αν θα συμβεί το αντίθετο.

 

Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την ΑΣΕ Παναγιώτης Μπρόφας

                                                                  Γραμματέας Δημ.Σχέσεων της ΠΕΤ – ΟΤΕ

                                                                    Τηλ:6974816778, 6978006703

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …