Ανακοίνωση για τα πρώτα ΠΡΙΜ στον ΟΤΕ.

Ο Ποσαπαίρνεις με το θεσιθήρα

Προς Αφελείς

Α΄ επιστολή ΚΟΣΜΑ του ΑΙΤΩΛΟΥ του ΝΕΟΤΕΡΟΥ.

Σκύλος κοκαλογλύφτης φέρνει γύρα

ΚΡΑΚ ! ΤΑΚ ! της γειτονιάς τους τενεκέδες .

Ο Ποσαπαίρνεις με το θεσιθήρα

Για την πατρίς καυγά στους καφενέδες.

(ΠΑΛΑΜΑΣ – Σατιρικά Γυμνάσματα)

Τέκνα εν κυρίω αγαπητά

Απευθύνω προς υμάς την επιστολή μου αυτή αρχίζοντας την, με μια στροφή του εθνικού μας ποιητή, αν και κρίνω πιθανό ο τελευταίος από τους πιο πάνω στίχους να μην θεωρηθεί υφ’ υμών επίκαιρος. Ίσως να μη γίνονται καυγάδες σήμερα στα καφενεία για την πατρίδα όπως συνέβαινε την εποχή του Παλαμά.

Ρίχνοντας μια ματιά στον ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια μπορείτε να εισέλθετε στην ουσία των προαναφερομένων . Κατά των λαϊκών ρήση το “ΠΡΑΜΑ ΒΡΩΜΑΕΙ”. Και πράμα σημαίνει πριμ υπεραπόδωσης.

Οι υποκριτές εφευρέτες του δεν θα μπορούσαν να επινοήσουν καλύτερο τίτλο για ένα κόκαλο που διασπά το προσωπικό και προκαλεί διχόνοιες σε συναδέλφους με χρόνια φιλία και υψηλού βαθμού συναδελφικότητα.

Επινοήθηκε και εμφανίστηκε σαν αξιοκρατική ανταμοιβή για τους πρόθυμους και εργατικούς συναδέλφους !!! ουαί Γραμματείς και Φαρισαίοι ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ.

Ποιοι το σκέπτησαν και ενέργησαν προς τούτο ; Tα κάθε είδους μανιτάρια που φύτρωσαν στο σάπιο έδαφος της σημερινής κοινωνίας μας και που βλάστησαν με τις πρώτες χοντρές σταγόνες της ανταγωνιστικότητας. Σαφέστατη ένδειξη μιας καταιγίδας που το κεφάλαιο αποκαλεί ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ. Τα πιο δηλητηριώδη απ’ αυτά τα σπείρατε σεις οι ίδιοι ψηφίζοντας με την μέθοδο των χρωμάτων και τα στείλατε στο Δ.Σ των Συνδικάτων.

Πολλοί απ’ αυτούς φιγουράρουν σαν στελέχη της κρατικής επιχειρηματικής νομενκλατούρας. Άλλοι γλείφουν αρθρογραφώντας (όπως ο Πιτσικούλης πρόεδρος της ΠΕΤΕΜ-ΟΤΕ, βλέπε οθόνη) ελπίζοντας την δόξα εκείνων και κυρίως το χρήμα, προκαλώντας θρασύτατα την μνήμη των συναδέλφων.

Έτσι λοιπόν κατά την εφαρμογή του μέτρου των πριμ στην πράξη, η αντικειμενικότητα περίσσεψε. Η υποκειμενικότητα κυριάρχησε ! Η Κυβερνητική ΠΑΣΚΕ θριάμβευσε .

Π.χ Πρώην αρχισυνδικαλιστής 2.000.000 πριμ (Δ/ντης)

Νυν αρχισυνδικαλιστής 1.500.000 πριμ (Υπ/ντης)

Κοκαλογλύφτες αυτών και της εξουσίας 400.000 πριμ

Πρώην αφισοκολλητές – κλακαδόροι 100-200.000 πριμ

Γνωστής ούσης και της παροιμίας “μαζί με το βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα” έπεσε και κανά κοκαλάκι σ’ όσους ιδρώνουν στη δουλειά !!! Έτσι λοιπόν κατέρρευσαν οι προσδοκίες των αφελώς σκεπτόμενων περί πριμ καθώς και ο εγωισμός της ανωτερότητας ορισμένων.

Ο εργατικός – εργασιακός Αρειανισμός χρεοκόπησε.

Έμεινε η έχθρα μεταξύ των συναδέλφων, όπως έμεινε το Άουσβιτς και το Νταχάου. Η παραγωγικότητα μειώθηκε. Μήπως άραγε αυτό επεδίωκαν Bέβαια θα ρωτήσετε, ποιοι τα εγκρίνουν ; Πρώτ’ απ’ όλα η πράσινη νομενκλατούρακαι όσοι μαζί τους ευλογούν τα γένια τους π.χ Δ/ντές , Υποδ/ντες Γραμματείς και Φαρισαίοι, γλύφτες, κόλακες κ.λπ. Το Μέγαρο παίρνει τα περισσότερα αφού εκεί συγκεντρώνεται το ανώτερο συνοθύλευμα.

Πότε γίνεται αυτό ; Ποια εποχή ; Ποια στιγμή Την ίδια στιγμή που τα συνδικάτα κοιμούνται ! Το συνταξιοδοτικό καταρρέει. Ο ΟΤΕ διαλύεται. Οι αδιάφοροι πλειοψηφούν και οι αφελείς περιμένουν την Β΄ παρουσία ως δικαίωση . Την ίδια στιγμή φωνή ( εξ ουρανού) σας καλεί ν ‘ αντισταθείτε. Εγώ ο ίδιος το κάνω χρόνια τώρα.

 

ΥΓ. Προς τους Εκτελεστές της καταστροφής αφιερώνω και άλλον στίχο του εθνικού μας ποιητή.

Στ’ ακάθαρτα κυλήστε μας του βούρκου

Και πιο βαθιά. Πατήστε μας με κάτι

Κι από πόδι πιο σκληρό του Τούρκου.

(Σατυρικά γυμνάσματα)

Το άγιο πνεύμα νυν με τα πάντων υμών.

Ο εν αγωνία διάγων Κοσμάς.

 

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …