Ανακοίνωση για τις εξελίξεις σχετικά με την υπογραφή της νέας ΣΣΕ.

ΣΣΕ 2014

Ξεπουλάνε το βασικό προσωπικό και τους τεχνικούς!

   Η Διοίκηση και οι τέσσερις διαπραγματευτές της ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΑΓΩΝ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΕΣΚ) μετά από ένα χρόνο συζητήσεις και μυστική διπλωματία έχουν συνδιαμορφώσει και είναι έτοιμοι να υπογράψουν 3ετη ΣΣΕ.

 Με τη σύμβαση αυτή:

•  Αφαιρούν 25 εκ. ευρώ από τις συνολικές αποδοχές των εργαζομένων και αυξάνουν αντίστοιχα τα κέρδη της εργοδοσίας.

•  Εξασφαλίζουν και νομιμοποιούν τις προκλητικές αποδοχές των στελεχών της διοίκησης (μισθούς, μπόνους, επιδόματα θέσης, μετοχές stock options κ.λ.π).

•  Διατηρούν τις θέσεις και τα επιδόματα των 2200 προϊσταμένων (20 Γ. Διευθυντές, 79 Διευθυντές, 248 Υποδιευθυντές, 814 προϊστάμενοι τμήματος και 1050 περίπου υπευθύνων έργου) με μηνιαίο κόστος 2.000.000 εκ. ευρώ μόνο για το επίδομα θέσης.
Σημειώνουμε ότι τα 347 στελέχη από Υποδιευθυντή και πάνω δεν είχαν υποστεί ούτε τη μείωση του 12% που επιβλήθηκε στο προσωπικό με τη ΣΣΕ του 2011.

•  Εντάσσουν τους συναδέλφους της OTEplus όπως είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν μετά από αγώνες και δράσεις της ΑΣΕ -αποφάσεις της ΑΔΑΕ, πορίσματα Επιθεωρήσεων Εργασίας κ.λ.π- όχι όμως με το μισθολόγιο που έχουν οι μόνιμοι εργαζόμενοι του ΟΤΕ αλλά με ειδικό καθεστώς, χαμηλά μισθολογικά κλιμάκια, χωρίς χρονοεπίδομα, χωρίς διασφάλιση των θέσεων εργασίας, χωρίς επίδομα γάμου, με διαφορετικό ωράριο κ.λ.π, δηλαδή σαν εργαζόμενους Β’ κατηγορίας!
Μ’ αυτό τον τρόπο τους εντάσσουν μεν στον ΟΤΕ όπως είναι υποχρεωμένοι και ανοίγουν σκαλοπάτι για να εντάξουν στη συνέχεια στο ίδιο μισθολόγιο και τους παλιούς εργαζόμενους!

•  Ξεπουλάνε τους συναδέλφους μας που δουλεύουν 15 και 20 χρόνια στον ΟΤΕ και βρίσκονται με δικαστικές αποφάσεις. Πράγμα που είναι απαράδεκτο και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί.

•  Μεταφέρουν τα call center, OTEplus και μόνιμους, σε άλλη θυγατρική σαν την E-Value!  Αυτοί βέβαια ας πάνε να ζητήσουν τα ρέστα από τους προϊσταμένους τους που μόλις προχθές τους ψήφισαν μαζικά στον ΠΑΣΕ-ΟΤΕ γιατί τους έταζαν οι μαυρογυαλούροι ότι θα τους μονιμοποιήσουν!

    Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:
    Με τη ΣΣΕ αυτή προσπαθούν να μας πείσουν ότι διατηρούν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

Ποιός όμως θα πληρώσει τη νύφη;

   Εμείς δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλό μας. Τη νύφη θα πληρώσει το βασικό προσωπικό του ΟΤΕ, της OTEplus και των άλλων θυγατρικών που ιδρώνουμε και παράγουμε καθημερινά μέσα σε αντίξοες συνθήκες, με εντατικοποίηση, άγχος και εργατικά ατυχήματα αυτόν το τεράστιο πλούτο.

   Κερδισμένοι βγαίνουν η εργοδοσία, οι μανδαρίνοι, οι διαδρομιστές, οι εργατοπατέρες και όσοι άλλοι περιφέρονται στα γραφεία και στους διαδρόμους της εργοδοσίας και του Δ. Μεγάρου.

   Όλοι όσοι παίρνουν επίδομα θέσης, μπόνους κ.λ.π και είναι προϊστάμενοι του εαυτού τους!

   Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι οι περικοπές είναι προκλητικά ετεροβαρείς σε βάρος όλου του τεχνικού κόσμου, προϊσταμένων και απλού προσωπικού.

   Κι αυτό γιατί οι μανδαρίνοι έχουν κυριαρχήσει και δίνουν τον τόνο στον νέο εργοδοτικό συνδικαλισμό που έχει διαμορφωθεί.

   Σας αποκαλύπτουμε ένα μόνο στοιχείο. Σ’ ένα τεχνικό τμήμα με 50 εργαζόμενους υπάρχουνε 2 προϊστάμενοι, σ’ ένα εμπορικό κατάστημα με 6-10 εργαζόμενους πληρώνονται με επιδόματα θέσης 3 προϊστάμενοι!

   Σε πολλά γραφεία στο Δ. Μέγαρο, στο Κορωπί και στις έδρες των περιφερειών, οι περισσότεροι από τους 2200 προϊσταμένους παίρνουν επίδομα θέσης σαν προϊστάμενοι με ένα υφιστάμενο και σε πολλές περιπτώσεις σαν προϊστάμενοι του εαυτού τους!!!

   Θαυμάστε τώρα ποια είναι η ισονομία και πως προστατεύουν τις αποδοχές του τεχνικού κόσμου οι εργατοπατέρες μας που στείλαμε στην ΟΜΕ-ΟΤΕ. (Υποτίθεται ότι από τους 4 διαπραγματευτές οι 3 είναι τεχνικοί).

•  Με την προηγούμενη ΣΣΕ από τους τεχνικούς δεν αφαιρέθηκε μόνο το 12% αλλά περίπου το 30% (επίδομα οδήγησης, μισάωρο, υπερωρίες, εξαιρέσιμα, κολώνες κ.λ.π).

•  Με την νέα ΣΣΕ που είναι έτοιμοι να υπογράψουν συνεχίζουν και ουσιαστικά καταργούν:

α)  Το ανθυγιεινό (κολώνας, φρεατίου, κατανεμητή) και το αντικαθιστούν με ένα ενιαίο πετσοκομμένο και σταθερό ποσό που προοπτικά θα απαξιώνεται. Για να το παίρνουν όλοι όπως λένε.

β)  Ό,τι έχει απομείνει από τη διημέρευση και τα εκτός έδρας. Η διημέρευση από τα 20 χλμ πηγαίνει στα 60 και το εκτός έδρας από τα 60 πηγαίνει στα 120 χλμ.

γ)  Το μισάωρο και το επίδομα οδήγησης για να μην μπορούν οι τεχνικοί να το διεκδικήσουν δικαστικά. Νομιμοποιούν δηλαδή την αυθαίρετη και παράνομη απόφαση που πήρε η διοίκηση το 2011 γιατί είναι κατοχυρωμένα με ΣΣΕ και μόνο με ΣΣΕ και από τα δυο μέρη μπορεί να καταργηθεί!

   Με τον ίδιο τρόπο νομιμοποιούν τον αυθαίρετο τρόπο που η διοίκηση υπολογίζει υπερωρίες, εξαιρέσιμα κ.λ.π θέλοντας να αυξήσουν τις ώρες της υπερεργασίας για να σταματήσουν οι αποζημιώσεις που αναγκάζεται να πληρώσει από τις δικαστικές αποφάσεις.

 Στα παραπάνω να προστεθεί ότι:

•  Περικόπτουν τις αποδοχές όλου του προσωπικού μεσοσταθμικά στην 3ετια επιπλέον κατά 3%!

•  Όσοι αρρωσταίνουν μετά από 20, 25, 30 χρόνια να μην μπορούν να μεταφέρουν την άδεια ασθενείας -όπως ισχύει σήμερα- αλλά να σβήνει το κοντέρ και να δικαιούμαστε κατά ανώτατο όριο ένα μήνα και η άδεια για τους αιμοδότες από δύο μέρες μειώνεται σε μια!  Μ’ αυτές τις δύο ρυθμίσεις προφανώς δείχνουν την ευαισθησία τους και κερδοσκοπούν κυριολεκτικά με το ίδιο μας το αίμα!

•  Κόβουν τις εορταστικές άδειες και την άδεια ασθένειας (3 μέρες τον χρόνο) με υπεύθυνη δήλωση.

•  Καταργούν το επίδομα παραμεθορίου, το επίδομα θέρμανσης κ.λ.π.

   Συναδέλφισσες-φοι:
  Έχουμε προειδοποιήσει ότι τα τελευταία χρόνια ο κομματικός συνδικαλισμός έχει ενσωματωθεί και μεταμορφωθεί σε καθαρά εργοδοτικό συνδικαλισμό.

   Σήμερα αποδεικνύεται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ότι όχι μόνο μας στύβουν όλους για να αυξήσουν τα κέρδη της εργοδοσίας αλλά διαλύουν τις αποδοχές των τεχνικών για να μην θίξουν τις αποδοχές των μανδαρίνων.

   -Καλούμε όλο το τεχνικό προσωπικό, όλους τους εργαζόμενους του βασικού προσωπικού που δουλεύουν και ματώνουν καθημερινά σε εγρήγορση και επαγρύπνηση.

   -Καλούμε τα δυο σωματεία ΠΕΤ και ΕΕΤΕ-ΟΤΕ να ανακαλέσουν τους εκπροσώπους τους από την ΟΜΕ-ΟΤΕ και να μην υπογράψουν καμία ΣΣΕ, πριν αποφασίσουν τα δύο σωματεία για τη σύμβαση αυτή.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΑΣΕ

Αθήνα: 16-12-2014

   Υ.Γ: Διευκρινίζουμε ότι όχι μόνο μας έχουν αποκλείσει από τις διαπραγματεύσεις αλλά δεν μας ενημέρωναν ούτε για το τι συζητάνε.
   Χθες μάλιστα που ζητήσαμε να συμμετάσχουμε στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής ομάδας στην ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν μας επέτρεψαν να συμμετάσχουμεΤι άραγε φοβούνται οι κ.κ. διαπραγματευτές Κούτρας, Λάμπρου, Δούκας και Σιτζάνης;

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …