Ανακοίνωση – Καταγγελία το 2001 για τα ακριβά τιμολόγια του ΟΤΕ.

Αυξήσεις τιμολογίων

Χρονο – χρεωμένοι συνδρομητές !!


Με χρονοχρέωση και ψηφιακοποίηση εκτίναξαν εξι φορές πάνω τα τιμολόγια

Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΟΤΕ βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αφού δεν βρίσκουν στρατηγικό επενδυτή, παρ’ όλο ότι συνεχώς μεγαλώνει η βαλκανική προίκα του Οργανισμού.

Ο καβγάς που έχει ανάψει μεταξύ των διαφόρων προμηθευτών  του δημοσίου, δείχνει ότι ο Σημίτης θέλει να ξαναμοιράσει την τράπουλα με τα περίεργα «ριξίματα» του Κόκαλη. Ταυτόχρονα βλέπουμε ότι στο χρηματιστήριο παρά τις προτάσεις ειδικών η μετοχή του ΟΤΕ δεν τραβάει.

Για να φτιάξουν λοιπόν τους βασικούς δείκτες, κέρδος ανά υπάλληλο και τηλεφωνικές  συνδέσεις ανά υπάλληλο, έτσι ώστε να γίνει ελκυστικός ο Οργανισμός στο διεθνές παζάρι, θέλουν να δείχνουν λίγο μόνιμο προσωπικό και αύξηση των εσόδων.    

Το πρώτο επιτυγχάνεται με την άρνηση να προχωρήσουν σε προσλήψεις, ενώ δίνονται κίνητρα αποχώρησης κυρίως όμως αλλάζοντας τις μόνιμες θέσεις εργασίας με το δουλεμπόριο, την εποχιακή απασχόληση και τις εργολαβίες.

Το δεύτερο επιτυγχάνεται με τον παραδοσιακό και δοκιμασμένο τρόπο της αύξησης των τιμολογίων.

Η αύξηση στην αστική μονάδα που αφορά το 95% των συνδρομητών – πελατών ήταν 55,7 % το 1999 και 67,6% το 2000, πέρα από τις αυξήσεις του πάγιου και των άλλων τιμολογίων.

Για το 2001 η αύξηση της αστικής μονάδας σε πρώτη φάση θα είναι 16,7%, η αύξηση του πάγιου στις 2800 δρχ από 2400 δρχ και με διάφορες άλλες αλχημείες το συνολικό τιμολόγιο θα ανέβει πολύ παραπάνω.

Για να δικαιολογήσουν τις υπέρογκες αυξήσεις σήμερα πέρα από το παραμύθι «μεσοσταθμικής μείωσης» προωθούν πρώτον την ενιαία χρέωση για όλη την Ελλάδα κάνοντας την υπεραστική χρέωση αστική και δεύτερον την μέτρηση και χρέωση του χρόνου ομιλίας ανά δευτερόλεπτο.

Αυτό γίνετε γιατί υπάρχει πίεση από την Ε.Ε που απαγορεύει την επιδότηση μεταξύ αστικών, υπεραστικών και διεθνών τιμολογίων. Έτσι τα επόμενα χρόνια ότι χαρακτηρίζεται αστική χρέωση θα παίρνει σχεδόν ανεξέλεγκτες αυξήσεις , ώστε να πλησιάσει τα τιμολόγια της κινητής Τηλεφωνίας.

Το μεγάλο ψέμα των «μεσοσταθμικών μειώσεων» του ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια φαίνεται καθαρά από τα ποσά που πληρώνει ένα μέσο νοικοκυριό για τηλέφωνο, από τους μεροκαματιάρηδες και τους συνταξιούχους που κάθε δίμηνο ζητάνε διακανονισμό της οφειλής τους.

Κάθε συνδρομητής πληρώνει σήμερα περίπου 6 φορές περισσότερα από το 1996.

Η ευθύνη της ΟΜΕ-ΟΤΕ  είναι μεγάλη γιατί μέχρι πρότινος στήριζε τις αυξήσεις των τιμολογίων, ξεχνώντας πολύ γρήγορα όλα όσα έλεγε κατά την διάρκεια του αγώνα  ενάντια στην ιδιωτικοποίηση , ότι ο ΟΤΕ χάνει πλέον τον κοινωνικό του χαρακτήρα, ότι θα έχουμε μεγάλη αύξηση των τιμολογίων και ότι ο λαός θα πληρώσει τελικά το μάρμαρο.

Όσο για τις όψιμες κορώνες του Πολυζογώπουλου, που καταψήφισε τις φετινές αυξήσεις ενώ πέρυσι και πρόπερσι ψήφισε υπέρ, τι να πούμε…..

Οι  εργαζόμενοι επαναλαμβάνουν συνεχώς τα τελευταία χρόνια, καμία αύξηση στην αστική μονάδα και το πάγιο, δεν αντέχουμε άλλο.

Εμείς αγωνιζόμαστε για έναν κοινωνικό ΟΤΕ που θα παρέχει τις υπηρεσίες του με φθηνά τιμολόγια σ΄ όλους τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό.  

ΑΣΕ

15-1-2001

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …