Ανοικτή Επιστολή – Καταγγελία για την συνδικαλιστική δίωξη του Κ. Στίκα.

 

Ο “Αυτοκράτορας” της Αττικής Οικονόμου, διάδοχος και συνεχιστής του έργου του φαιδρού αστέρα της TV, Βασιλάκη του “Αρμένη”, μεταθέτει για δεύτερη φορά τον συνδικαλιστή της ΑΣΕ Στίκα Κώστα, (1999 από Χαλάνδρι στο Ίλιο και το 2000 από το Χαλάνδρι στον Άρη).

Η συνδικαλιστική δίωξη γίνεται από τον κυκλοθυμικό και απαράδεκτο περιφερειακό, χωρίς καμιά υπηρεσιακή εισήγηση του άμεσου προϊστάμενου ή του Διαμερισματάρχη του. Tο έγκλημα του συναδέλφου (το ίδιο είχε κάνει και το 1997) που κοινοποιήθηκε σ’ όλα τα κάρτεξ είναι το παρακάτω έγγραφο:

“Ύστερα από την ειδική εγκύκλιο με αριθμό 731/336/2-10-2000 που μου έγινε γνωστή στις 24-10-2000 με επιβεβαίωση της υπογραφής μου ότι έλαβα γνώση οφείλω να σας ενημερώσω ότι η παραπάνω εγκύκλιος απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Δηλαδή, οι καταστάσεις με το δίκτυο έχουν ως τελικό αποδέκτη ιδιώτη εργολάβο. Κατόπιν τούτου νιώθω ως συνυπεύθυνος και ανακόλουθος της ειδικής εγκυκλίου.

Παρακαλώ να μου απαντήσετε εγγράφως αν πρέπει να συνεχίσω να παραδίδω τις παρακάτω καταστάσεις δικτύου και αν δεν παραβαίνω το συνδρομητικό απόρρητο και δεν παραβιάζω την προστασία προσωπικών δεδομένων των συνδρομητών.”

Στόχος του περιφερειακού είναι να εκφοβίσει τους εργαζόμενους στα καρτεξ στους οποίους θα ρίξουν στο τέλος και τις ευθύνες που απορρέουν από την εγκύκλιο Μανασσή για το απόρρητο και τους εργολάβους.

Ας προστατεύσει όμως καλύτερα τον εαυτό του γιατί σε λίγο θα τον καλέσει μαζί με τους Διαμερισματάρχες του που υπογράφουν τις εργολαβίες, ο εισαγγελέας κ Παναγιωτόπουλος, για όσα αποδεικνύονται από video, φωτογραφίες, έγγραφα επιθεωρήσεων εργασίας, Υπ. Μεταφορών, ΑΣΕΠ, Αστυνομίας, αλλά και για όσα ωραία καταμαρτηρεί ο εσωτερικός έλεγχος στην έκθεσή του στις 13-10-2000 με την υπογραφή του κ Δ. Λαγού.

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΥΡΗΜΑΤΑ – ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το έργο της αναβάθμισης υλοποιήθηκε;

-Με “εικονικές εργολαβίες” δηλαδή εργολαβίες οι οποίες ενώ τυπικα έχουν δημοπρατηθεί για εκτέλεση εργασιών και εμπεριέχουν και ημερομίσθια εργατών, πιστοποιούν μόνο ημερομίσθια εργατών.

-Με εργολαβίες οι οποίες εκτελούν το σύνολο των εργασιών ακόμη και στο “ζωντανό” δίκτυο.

  • Καταστρατηγείται σε πολλά βασικά σημεία η Β.Ε. 501/2/4-4-97 περί εκτέλεσης έργων του ΟΤΕ και σε ορισμένες περιπτώσεις αγνοείται πλήρως.
  • Οι “προϋπολογισμοί Υπηρεσίας” των έργων παρουσιάζουν για την ίδια εργασία μεγάλες αποκλίσεις τιμών μεταξύ τους που δεν δικαιολογούνται.
  • Δικτυακές εργασίες που έχουν συμπεριληφθεί στα άρθρα των συμβατικών τευχών, εμφανίζονται και με αυθαίρετα άρθρα σε παραρτήματα δικτυακών εργασιών, με αποτέλεσμα να πληρώνονται επί πλέον χρήματα για μέρος εργασίας η οποία συμπεριλαμβάνεται και στο συμβατικό άρθρο.
  • Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στις ποσότητες των υλικών που εμφανίζονται στους λογαριασμούς ότι ενσωματώνονται στο έργο από αυτές που προκύπτουν από τα δελτία παραδόσεως Υλικών που έχουν εκδοθεί για το ίδιο έργο………………..”

Μετά από όλα τα παραπάνω τον λόγο έχει ο κ Μανασσής που επιτέλους έχει στα χέρια του τα στοιχεία που ζητούσε από τους συνδικαλιστές στην πρόσφατη συνάντησή τους.

  • Θα καλύψει τις παραπάνω ατασθαλίες, παραλήψεις, παρατυπίες, παρανομίες;
  • Θα καλύψει την εκτεταμένη παραβίαση του απορρήτου;
  • Θα καλύψει το συνεχιζόμενο, παράνομο και παράτυπο δουλεμπόριο;
  • Κύριε Μανασσή όσοι κάνουν όλα τα παραπάνω, είναι πετυχημένοι μάνατζερ και θα προάγονται όπως γίνεται μέχρι σήμερα ή πρέπει να πάνε το ταχύτερο στα σπίτια τους;

Όσο για τα έγγραφα του κ Σκαρπέλη στην Βουλή στις 8-8-2000 με αρ. 928/204596 και του κ Δαβιλά στις 27-4-2000 με αρ. 303212 προς την ΤΔΕ Θες/κης, δείχνουν ή ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα από ότι γίνεται τα τελευταία χρόνια με τις εργολαβίες στον ΟΤΕ ή απλώς προσπαθούν να καλύψουν τους εαυτούς τους.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αμειλικτο: γιατί κανένας δεν παίρνει μέτρα για όσα αναφέρουν στα έγγραφά τους τα τελευταία χρόνια.

Η απαίτηση της ΑΣΕ, της ΠΕΤ-ΟΤΕ, της ΟΜΕ-ΟΤΕ, είναι να γυρίσει ο συνάδελφος συνδικαλιστής Στίκας Κώστας στην θέση του.

9-11-2000

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …