Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα δεν προσμένουν κανένα θάμα!

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα δεν προσμένουν κανένα θάμα!

  Την ώρα που ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Μ.Τσαμάζ με εσωτερική ενημέρωση αποκαλώντας μας συνεργάτες, μας ανακοίνωσε την επίσημη απόφαση της που πήρε το Δ.Σ του ΟΤΕ για την μεταφορά 5.500 εργαζόμενων της πρώτης γραμμής στις 3 δουλεμπορικές θυγατρικές.

  Την ίδια ώρα και μάλιστα την μέρα που γιόρταζε η Αθήνα την απελευθέρωση από τους γερμανούς κατακτητές, συνεδρίασε η διαπαραταξιακή επιτροπή της ΟΜΕ-ΟΤΕ με τους προέδρους των σωματείων παρουσία του νομικού συμβούλου (αποκλείοντας την ΑΣΕ από την συνάντηση) και αντί να απαντήσουν άμεσα με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αποφάσισαν να στείλουν επιστολή στη διοίκηση και να ζητήσουν συνάντηση για να διαβουλευτούν την μέθοδο και τον τρόπο που θα μας σφάξουν.

    Χθες,  συνεδρίασε το Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ και ενώ θα περίμενε κανείς ότι θα έπαιρναν  αποφάσεις για κινητοποιήσεις, μετά και την πρώτη διαβούλευση όπου η διοίκηση τους έκανε ξεκάθαρο ότι όσοι θα μεταφερθούν στις θυγατρικές δεν θα έχουν Λογαριασμό Νεότητας, Ταμείο Αλληλοβοήθειας και το Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που έχουν οι συνάδελφοι στην Cosmote, όχι μόνο δεν πήραν καμία απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις αλλά ζήτησαν από τις παρατάξεις να καταθέσουν προτάσεις για να πετύχουν στην επόμενη διαβούλευση την ομαλή μεταφορά στις θυγατρικές και να χάσουμε όσα λιτότερα γίνεται!!!

   Εμείς σαν ΑΣΕ στο Δ.Σ για μια ακόμη φορά κάναμε ξεκάθαρο ότι δεν αποδεχόμαστε την μεταφορά μας στις δουλεμπορικές θυγατρικές και καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την αποτροπή αυτών των σχεδίων με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

   Συγκεκριμένα προτείναμε:

  1. Να βγει άμεσα (έπρεπε ήδη να έχει βγει) Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμαστη διοίκηση ότι δεν αποδεχόμαστε την δημιουργία των θυγατρικών και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να το αποτρέψουμε.
  2. Να ξεσηκώσουμε τον κόσμο και να τον ετοιμάσουμε για την «μητέρα των μαχών» έχοντας ως παρακαταθήκη την 20ημερη πετυχημένη απεργία.
  3. Να επισκεφτούμε την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα και να τα θέσουμε προ των ευθυνών τους απαιτώντας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μην δώσει καμία έγκριση για την δημιουργία θυγατρικών και την μεταφορά του συνόλου σχεδόν των εργαζομένων στον όμιλο σ’ αυτές.
  4. Να ενημερώσουμε την κοινωνία με νέα συνέντευξη τύπου για τα αντεργατικά σχέδια της διοίκησης.
  5. Να ενημερώσουμε την ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα σωματεία και να συντονίσουν από κοινού ένα πολυμέτωπο αγώνα για την αποτροπή αυτών των σχεδίων με πορείες,  συγκεντρώσεις έξω από το Μέγαρο και την Βουλή και με κορύφωση απεργία διαρκείας και να μην ξανά ανοίξει ο ΟΤΕ μέχρι να αναγκαστεί η διοίκηση να πάρει πίσω τα σχέδια της.

   Αυτά προτείναμε από την πρώτη στιγμή που έστειλε το πρώτο e-mail ο Τσαμάζ, αυτά προτείνουμε και τώρα και δεν εξουσιοδοτούμε και ούτε επιτρέπουμε σε κανέναν να διαβουλευτεί και να διαπραγματευτεί την μονομερή ραγδαία ανατροπή της εργασιακής μας σχέσης.

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!

   Συναδέλφισσες-φοι:

   Στην πιο κρίσιμη περίοδο που διακυβεύεται το εργασιακό μας μέλλον αντί στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος να έχουμε αγωνιστές συνδικαλιστές, έχουμε Νενέκους, δοσίλογους και ταγματασφαλίτες, οι οποίοι συνθηκολόγησαν με την γερμανική διοίκηση και για να σώσουν τα τομάρια τους παραδίδουν αλυσοδεμένους  όλους τους εργαζόμενους.

   Είναι οι ίδιες παρατάξεις και πάνω κάτω τα ίδια πρόσωπα που με την Σ.Σ.Ε. του 2015 ενταφίασαν τους νέους εργαζόμενους που εντάχτηκαν μετά από αγώνες της ΑΣΕ από την OTEplus στον ΟΤΕ, φτιάχνοντας ένα δεύτερο κατάπτυστο μισθολόγιο με το επιχείρημα ότι δέχτηκαν να υπάρχει δεύτερο μισθολόγιο για να μην μπορεί ο ΟΤΕ να ξαναπροσλάβει μέσα από θυγατρικές και μέσα σε 5 χρόνια οδηγούν όλους μας, παλιούς και νέους, στις δουλεμπορικές θυγατρικές!!!

   Τώρα για να καταλαγιάσουν την οργή των συναδέλφων και να μην ξεσηκωθούν, εξαπατώντας τους και πάλι, τους λένε ότι είμαστε τυχεροί που θα μεταφερθούμε στις θυγατρικές με όλα μας τα δικαιώματα τα οποία εξασφάλισαν με την υπογραφή της τελευταίας Σ.Σ.Ε. Αποκρύπτοντας έντεχνα ότι η Σ.Σ.Ε μας διασφαλίζει μέχρι τον Οκτώβριο και όχι για μια ζωή και το χειρότερο ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να βγάλει ζημιογόνα και να πουλήσει οποία θυγατρική θέλει και να μείνουμε όλοι άνεργοι όπως έκανε στην Ρουμανία που μετέφερε χιλιάδες εργαζόμενους σε θυγατρική και μέσα σε 3 χρόνια την πούλησε σαν ζημιογόνα στην Ericsson!

   Είναι τέτοια η υποταγή τους στα γερμανικά αφεντικά που φοβούμενοι μην ανατραπεί το σχέδιο της διοίκησης από την μαζική αντίδραση των εργαζομένων, που έφτασαν στο κατάπτυστο σημείο να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους λέγοντας τους ότι αν στείλουν την «ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ» που συνέταξε με νομικούς η ΑΣΕ και έχουν ήδη καταθέσει πολλοί συνάδελφοι, μπορεί να απολυθούν, γιατί στέλνοντας την ΕΠΙΣΤΟΛΛΗ πάνε κόντρα στην εταιρεία!!! Όταν οι ίδιοι πριν από 3 χρόνια καλούσαν όλους τους εργαζόμενους να κάνουν αγωγή στον ΟΤΕ για τα κλιμάκια μαζεύοντας μάλιστα οι ίδιοι σαν κανονικές σεκρετέρες του δικηγόρου τα χαρτιά και τα λεφτά από τους συναδέλφους!

   Για να έχουν «το άλλοθι ότι αγωνίστηκαν» και να καταστήσουν τους συναδέλφους συνυπεύθυνους και συνένοχους στο έγκλημα, έφτιαξαν φόρμα υποβολής ερωτήσεων για να συλλέξει πιθανές ερωτήσεις συναδέλφων σχετικά με τον ανασχηματισμό της Εταιρείας τις οποίες θα υποβάλουν στην διοίκηση!

   Το πιο εξοργιστικό απ’ όλα είναι ότι αυτοί που διαπραγματεύονται για την μεταφορά μας στις θυγατρικές, ο Πρόεδρος και Γ.Γραμματέας της ΟΜΕ-ΟΤΕ καθώς και πρόεδροι και γραμματείς σωματείων και άλλοι λαλίστατοι επικεφαλείς παρατάξεων και χρόνια απαλλαγμένοι εργατοπατέρες που είναι υπέρμαχοι των θυγατρικών, οι ίδιοι δεν θα μεταφερθούν στις θυγατρικές όχι γιατί είναι πρόεδροι, γραμματείς και φαρισαίοι… αλλά επειδή δεν θα μεταφερθεί το έργο τους.

«Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς».

                                                                                                                                      Κ. Βάρναλης

   Συναδέλφισσες-φοι:  Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας, ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ! 

   Μην γίνεστε συνένοχοι στο έγκλημα. Μην τους αφήνετε να σας ξεπουλήσουν.

   Αν μεταφερθούμε στα εργασιακά Νταχάου δεν θα υπάρχει επιστροφή.

   Σας καλούμε λοιπόν να μην φοβηθείτε, να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα μας και να καταθέσετε την «ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ» όπως κάνατε και με την αγωγή με τα κλιμάκια, δείχνοντας έμπρακτα την αντίθεσή σας στην μεταφορά στις δουλεμπορικές θυγατρικές.

   Σας καλούμε επίσης απ’ όλους τους χώρους δουλειάς να μαζευτείτε και να στείλετε κείμενα διαμαρτυρίας με υπογραφές, όπως έκανε με  ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΤΔΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, απαιτώντας από τα σωματεία και την ΟΜΕ-ΟΤΕ να οργανώσουν και να δώσουν την «μητέρα των μαχών» για την αποτροπή των δουλεμπορικών θυγατρικών. 

Ή θα ξεσηκωθούμε και θα πολεμήσουμε Ή θα μας συντρίψουν!

ΟΧΙ στα εργασιακά Νταχάου του 4ου Ράιχ της D.T

& των συνεργατών της εργατοπατέρων.

­­­­­

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

   Αθήνα: 21-10-2020

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …