Δελτίο τύπου για τις εργολαβίες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιούλης  2006

   Η Διοίκηση του ΟΤΕ, ο Γεν. Δ/ντης Περιφερειών και το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη εδώ και μήνες κρυφά και με αδιαφανείς διαδικασίες συγκροτούν μηχανισμό επαναφοράς συνταξιούχων εθελοδοτών  μέσω της δουλεμπορικής Θυγατρικής OTE-PLUS.

   To «άλλοθι» γι’ αυτή την κραυγαλέα πρόκληση, το δημιουργούν οι ίδιοι, μεθοδικά εδώ και πολύ καιρό από το παρασκήνιο με πρόσχημα την δήθεν αδυναμία του ΟΤΕ (λόγω της εθελουσίας που οι ίδιοι δρομολόγησαν) να ανταποκριθεί στην ικανοποίηση των νέων συνδέσεων τηλεφώνων με τους εξής τρόπους :

  1. Ενώ το περιβόητο σχέδιο Ανασυγκρότησης του ΟΤΕ και της συμβουλευτικής εταιρείας  MAKENZY προβλέπει 1.250  νέες προσλήψεις τεχνικού προσωπικού έχουν προσλάβει με σημαντική καθυστέρηση μόνο 300 τεχνικούς.
  2. Αυτές τις μέρες από χιλιάδες αιτήσεις επιλέγουν με συνεντεύξεις στο Δ. Μέγαρο του ΟΤΕ μόνο 420 τεχνικούς και όχι 950 που προβλέπονται από το δικό τους σχέδιο παρά το ότι οι ανάγκες δεν καλύπτουν ούτε στοιχειωδώς με αυτόν τον αριθμό.
  3. Με το ίδιο «σχέδιο» δρομολόγησαν την «εθελουσία» και έδιωξαν 3.400 τεχνικούς του ΟΤΕ τους οποίους θα πληρώνουν μέχρι και 7 χρόνια, να κάθονται και να παίρνουν «Σύνταξη» 2.500 ευρώ. 

  Τώρα θέλουν να επαναφέρουν μερικές εκατοντάδες από αυτούς, επιλεγμένους με αδιαφανείς διαδικασίες με «τηλεφωνήματα» και εκμαυλισμό συνειδήσεων που εκπορεύονται από το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, με προεξάρχοντα έναν συνταξιούχο του ΟΤΕ – συνεργάτη του Υπουργού- που αποχώρησε από τον ΟΤΕ πριν από 4 χρόνια. 

   Τους ίδιους δηλαδή τεχνικούς που τους πληρώνει ο ΟΤΕ 2.500 ευρώ για να κάθονται, θα τους ξαναπληρώνει άλλα 2000 ευρώ για να δουλεύουν !!!

  1. 100άδες Συμβασιούχοι που είναι εξειδικευμένοι τεχνικοί έχουν απολυθεί με διάφορους τρόπους και διάφορά προσχήματα
  2. Οι ίδιοι κύκλοι δεν χορηγούν τις απαραίτητες υπερωρίες στο τεχνικό προσωπικό. Επίσης απέσυραν το τεχνικό προσωπικό των «καλωδιακών» που δούλευε στο Μαρούσι και άλλες ευαίσθητες περιοχές για να «φουσκώνουν»  τις ανεκτέλεστες νέες συνδέσεις τηλεφώνων, ΑDSL, βλάβες κ.λπ. για να δημιουργήσουν το απαραίτητο «άλλοθι».
  3. Πέρυσι το καλοκαίρι με τους ίδιους τρόπους ο ίδιος Γ. Δ/ντης είχε τον ίδιο αριθμό «13.000» ανεκτέλεστων εντολών και επιχείρησε παράνομα με συνταξιούχους μέσω εργολάβων να αλώσει το τεχνικό έργο χωρίς να καταφέρει μετά από παρέμβασή μας. Την ίδια παρανομία με πιο συγκαλυμμένο  τρόπο μέσω της θυγατρικής επιχειρούν και σήμερα.

   Σημειώνουμε ότι η ΟΤΕ-PLUS δεν έχει άδεια τοποθέτησης Ν.Σ τηλεφώνων. Η Διοίκηση του ΟΤΕ ετοιμάζεται να παραβιάσει όλους του Νόμους «περί απορρήτου». Οι μεθοδεύσεις αυτές και οι προκλήσεις πέρα από το ότι από μόνες τους αποδεικνύουν την παντελή χρεοκοπία της Διοίκησης του ΟΤΕ και των πολιτικών τους εκπροσώπων ένα μόνο στόχο έχουν :

   Να χρησιμοποιήσουν για λίγους μήνες εξαγορασμένους συνταξιούχους και να εκχωρήσουν το τεχνικό έργο σε «Δουλεμπορικές» εταιρείες και στη «Μαύρη εργασία» καταργώντας τα εργασιακά δικαιώματα και υποβαθμίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους Συνδρομητές του ΟΤΕ προς όφελος των -ανταγωνιστών – παρόχων.

  Η ΟΜΕ-ΟΤΕ  τα Σωματεία μέλη και η ΓΣΕΕ όλες οι κοινωνικές οργανώσεις έχουν το λόγο.

   Εμείς θα καλέσουμε σε συμπαράσταση τους φοιτητές και την άνεργη νεολαία να αγωνιστούμε από κοινού.

   Ο προϊστάμενος  Υπουργός Μεταφορών, οι βουλευτές του Κοινοβουλίου ας πράξουν κατά βούληση.

Ζητάμε την ενεργή συμπαράσταση των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Η αυθαιρεσία, ο Αγριανθρωπισμός και ο κοινωνικός κανιβαλισμός, αν γίνουν πρότυπα.

Αλίμονο σε όλους μας.

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …