Δελτίο Τύπου.

Δελτίο τύπου

Προς την ΠΑΣΚΕ  ΟΜΕ – ΟΤΕ

Αγαπητοί Συνάδελφοι:

Το πρόσφατο συνέδριο της ΟΜΕ – ΟΤΕ αποφάσισε και δεσμεύει το Διοικητικό συμβούλιο να δρομολογήσει άμεσα :

 “Να προχωρήσουμε σε καταλήψεις βασικών κτιρίων του ΟΤΕ, που να τα μετατρέψουμε σε κέντρα αντίστασης και αγωνιστικών  συγκεντρώσεων όλων των πολιτών που θέλουν να μας συμπαρασταθούν”

Παρ’ όλα αυτά έκπληκτοι διαπιστώνουμε ότι αποφασίσατε μαζί με τη ΔΑΚΕ, άλλη μια 48ωρη απεργία όταν θα ψηφίζεται στη βουλή το νομοσχέδιο. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι δεν κατανοείτε τις επιπτώσεις για τους 15 χιλιάδες εργαζόμενους του ΟΤΕ μετά την εφαρμογή της συμφωνίας.

Με δεδομένο επίσης την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας (όπως φαίνεται από τα γκάλοπ) της ελληνικής κοινωνίας, κατά της παράδοσης του ΟΤΕ στους Γερμανούς, αναλαμβάνετε τεράστιες ευθύνες για τη στάση σας και για την, για μια ακόμα φορά, ταύτισης σας με την υποτελή ηγεσία της ΔΑΚΕ.

Οι εργαζόμενοι έδωσαν 9 απεργιακά μεροκάματα το τελευταίο διάστημα. Μια επιπλέον 48ωρη απεργία για την τιμή των όπλων δεν προσφέρει τίποτα από μόνη της.

Για μικρότερης τάξης ζητήματα άλλοι κοινωνικοί χώροι αντιστέκονται και αντιδρούν με δυναμικότερες μορφές αγώνα. Τελευταία παραδείγματα οι συγκρούσεις με τα ματ στη Λευκίμη της Κέρκυρας και ο αποκλεισμός του εργοστασίου της ΔΕΗ από τους κατοίκους στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης.

Με την εξέλιξη που έχουν πάρει τα πράγματα στον ΟΤΕ έπρεπε ήδη να δίνουμε έναν πολύμορφο και αποτελεσματικό αγώνα ανάλογο με τις δυνατότητες μας.

Το άρθρο 15 της επαίσχυντης συμφωνίας αναφέρει: «Για απομάκρυνση (!) πλεονάζοντος προσωπικού προηγείται διαβούλευση 15 εργάσιμων ημερών…»  … « εφόσον οι συμμετέχοντες δεν καταλήξουν σε κοινώς αποδεκτή συμφωνία… αποφασίζετε τελικώς είτε από το ΔΣ ΟΤΕ ή από την εκτελεστική επιτροπή».

Δηλαδή η γερμανική εταιρία που έχει την πλειοψηφία και στα δύο όργανα θα αποφασίζει μετά από 25 μέρες μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Οι καιροί ου μενετοί.

Σας καλούμε έστω την ύστατη στιγμή να συναισθανθείτε το μέγεθος των ευθυνών σας και να ευθυγραμμισθείτε με την ομόθυμη θέληση των εργαζόμενων του ΟΤΕ, της κοινωνίας και τη σαφή απόφαση του συνεδρίου:

Δρομολογείστε καταλήψεις βασικών κτηρίων του ΟΤΕ τώρα.

Διαφορετικά θα είστε συνυπεύθυνοι με την Κυβέρνηση, τη ΔΑΚΕ και όποιους άλλους όπως το ΠΑΜΕ (ΕΣΚ) αδιαφορούν για το ποιος θα ελέγχει τον ΟΤΕ από αύριο.

 

Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Διαβάστε Επίσης

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΆΛΠΗ;

Να παροτρύνουμε τους συναδέλφους να ψηφίσουν στην φυσική κάλπη και όχι ηλεκτρονικά, βάζοντας φυσική κάλπη …