Εκλογές ΠΕΤ-ΟΤΕ (C.T.S). Ήρθε η ώρα να πάρουμε οι εργαζόμενοι το σωματείο στα χέρια μας!

Εκλογές ΠΕΤ-ΟΤΕ (C.T.S).

Ήρθε η ώρα να πάρουμε οι εργαζόμενοι το σωματείο στα χέρια μας!

   Συνάδελφοι –σσες:

   Από τότε που δρομολογήθηκε η ένταξή μας στην θυγατρική Cosmote Technical Services, πολύ νερό έτρεξε κάτω απ’  τα γεφύρια.

   Δυστυχώς αυτή η εξέλιξη, δηλαδή η μεταφορά μας στην C.T.S, δεν στάθηκε δυνατόν να ανατραπεί και δεν μπορούσε να ανατραπεί γιατί έγκαιρα οι εργαζόμενοι δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι, δεν έπρεπε να έχουμε εμπιστοσύνη στις παρατάξεις αυτές που ανεξαρτήτου χρώματος και αρώματος, τους δώσαμε τα κλειδιά, στην ΠΕΤ και στην ΟΜΕ-ΟΤΕ…  Από κει και πέρα η πορεία μας ήταν προδιαγεγραμμένη!

   Παρόλα αυτά συνάδελφοι η ιστορία προχωράει και σήμερα βρισκόμαστε σ’ αυτή την θέση.

   Τώρα είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που πάμε στις εκλογές και το ερώτημα είναι:

  1. Θα συνεχίσουμε τον ίδιο δρόμο και τα ίδια λάθη που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση;
  1. Θα ενταχθούμε σαν εργαζόμενοι στα ψηφοδέλτια των εργοδοτικών – κομματικών παρατάξεων που μας έφεραν σ’ αυτή τη θέση;
  • Που ομόφωνα -και πριν ακόμη μεταφερθούμε στις θυγατρικές- προχώρησαν στην διάλυση της ΠΕΤ-ΟΤΕ, του μεγαλύτερου και του ιστορικότερου σωματείου της χώρας!
  • Που μας οδήγησαν αμαχητί σε μια θυγατρική χωρίς να υπάρχει καμία κατοχύρωση σε ότι αφορά το εργασιακό μας μέλλον και τα δικαιώματα μας;

Να σημειώσουμε εδώ την αντίφαση ότι ένα χρόνο πριν, πάλι οι ίδιες δυνάμεις μας οδήγησαν σε μια ατελέσφορη απεργία, την οποία στο τέλος πούλησαν, με αφορμή την απόλυση 6 φυλάκων και την μεταφορά τους έργου της φύλαξης σε ιδιώτες εργολάβους.

Ενώ για 5.500 και πλέον εργαζόμενους που μας οδήγησαν  σε 3 δουλεμπορικές θυγατρικές, δεν έκαναν ούτε μια μέρα απεργία!!!

   Το ερώτημα που μπαίνει λοιπόν είναι κυρίαρχο και θα καθορίσει το μέλλον μας από εδώ και πέρα:

   Θα ξαναμπείτε λοιπόν υποψήφιοι και κυρίως θα τους ξαναψηφίσετε επιβραβεύοντας τους για όλα όσα έκαναν;

   ‘H μ’ αυτή την πλούσια και πικρή πείρα που έχουμε από την τεράστια προδοσία που έκαναν, όλες λίγο πολύ αυτές οι παρατάξεις, πρέπει να σκεφτούμε και να πράξουμε διαφορετικά;

Τι πρέπει να κάνουμε τώρα;

   Αυτό που πρέπει να κάνουμε και που προτείνουμε εμείς να κάνουμε, εμείς οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι που έχουμε σταθεί συνεπείς από τότε που δημιουργηθήκαμε μέχρι σήμερα είναι:

α)  Πρέπει μαζικά να βάλετε υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ που είναι το δικό σας ψηφοδέλτιο, το ψηφοδέλτιο όλων των εργαζομένων μας.

β)   Να παλέψουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, εκτός από τα κομματικά φερέφωνα και όλους αυτούς που συνειδητά ή αντικειμενικά κουβαλάνε νερό στο μύλο της εργοδοσίας και της απαξίωσης των εργαζόμενων έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα μέτωπο τέτοιο και ένα γερό σωματείο.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα και η πρώτη μάχη που πρέπει να δώσουμε και μετά απ’ αυτό, αν αυτό το καταφέρουμε και παραμερίσουμε τις εργοδοτικές δυνάμεις και πάρουμε το σωματείο στα χέρια μας και το κυριότερο αν είμαστε συνειδητοποιημένοι οι εργαζόμενοι…  

θα έχουμε το εργαλείο, δηλαδή το σωματείο, προκειμένου όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να επιβάλουμε τα δικαιώματα μας, σε μια νέα Σ.Σ.Ε που θα μας οδηγήσει σε ένα εργασιακό μέλλον αντάξιο των σημερινών συνθηκών που θα κατοχυρώνει την δουλειά μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα, με μισθούς που θα μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

   Συνάδελφοι-σσες:

   Είναι κοινή συνείδηση ότι μας πούλησαν κανονικά  και από δω και πέρα έχουμε μείνει όλοι εμείς εδώ οι εργαζόμενοι και καλούμαστε να βγάλουμε το φίδι απ την τρύπα. Για να το βγάλουμε απ’ την τρύπα το πρώτο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να πάρουμε το σωματείο στα χέρια μας και μετά θα κτυπήσουμε το φίδι…

   Εμείς βέβαια αυτά τα λέγαμε. Αν είχαμε εισακουστεί δεν θα ήμασταν σήμερα σ’ αυτή την κατάσταση γιατί θα είχαμε κάνει αγώνες και δεν θα πηγαίναμε σ’ αυτή την θυγατρική αλλά και αν πηγαίναμε, θα πηγαίναμε με όρους και προϋποθέσεις τέτοιες που θα είχαμε κατοχύρωση της εργασίας μας με Σ.Σ.Ε κ.λ.π.

   Εν’ πάση περιπτώσει δεν κλαίμε πάνω στο χυμένο γάλα, το οποίο όμως άλλοι έχυσαν.  

   Αυτή είναι η κατάσταση και εδώ είμαστε ζωντανοί χιλιάδες εργαζόμενοι και στον καθημερινό ιδρώτα και στον δικό μας αγώνα στηρίζεται η επιχείρηση και βγάζει τα τεράστια κέρδη και τους τεράστιους μισθούς για τα μπόνους των στελεχών κ.λ.π. και μπορούμε και να ανασυγκροτηθούμε και να παλέψουμε και να νικήσουμε!

   Σας καλούμε λοιπόν σ’ αυτές τις εκλογές να μην βάλετε υποψηφιότητα μ’ αυτούς που σας πούλησαν και να δυναμώσετε το Ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο των Αγωνιζόμενων Εργαζομένων της ΑΣΕ.

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 14-05-2021

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …