Επιστολή – Αναφορά του Σ. Φασάκη στην ΟΜΕ και ΠΕΤ-ΟΤΕ.

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΠΡΟΣ: ΟΜΕ -ΟΤΕ & ΠΕΤ -ΟΤΕ

 

Συνάδελφοι την 17/12/98 σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΟΜΕ – ΟΤΕ στις 9.00 π.μ. επισκέφθηκα τον κατανεμητή του κέντρου Ψυχικού.

Μέσα στον κατανεμητή, πάνω στη σκάλα, με ακουστικά στο αυτί, βρισκόταν εργαζόμενος του εργολάβου (Μηχανοδομηκή ΑΤΕ), ο οποίος έφραζε, ξέφραζε και δοκίμαζε, με τον άλλο εργαζόμενο του εργολάβου στο φρεάτιο, τα νούμερα του 467 KV, που βρίσκεται στην οδό Λυμπεροπούλου και Αμεδαίου Χαν.

Ο εργαζόμενος αυτός όπως αναγράφεται και στο βιβλίο του κατανεμητή εργάσθηκε από τις 8.30 – 11.30 π.μ. . Ο ίδιος είχε εργασθεί και την προηγούμενη μέρα από τις 12.00 – 15.30.

Στην ερώτηση μου πως μπήκε στον κατανεμητή, η απάντηση ήταν: με προφορική εντολή του προϊστάμενου της Τεχν. Περιοχής.

Ο επιβλέποντας των εργολάβων της περιοχής εμφανίσθηκε για πρώτη φορά την 17/12/98 στον κατανεμητή στις 12.00.

Η εργασία που έκανε ο εργολάβος ήταν μετατόπιση καφάο. Έτσι από τις 8.30 – 11.30 δοκίμαζαν τις γραμμές μεταξύ κεντρικού κατανεμητή και φρεατίου που άλλος εργαζόμενος έκανε την μούφα.

Από τις 11.30 – 14.00 με ξεφραγμένα τα νούμερα από τον κεντρικό κατανεμητή δοκίμαζαν τις γραμμές από το φρεάτιο στο καφαο, που είναι στην γωνία Λυμπεροπούλου και Αμεδαίου Χαν.

Ο εργαζόμενος του εργολάβου με τα ακουστικά και τα στοιχεία δικτύου του καφάο (χωρίς το νούμερο του συνδρομητή) έκοβε και δοκίμαζε μια μια γραμμή (που μπορεί και να μίλαγε) από το παλιό καφάο στο νέο.

Όταν την προηγούμενη μέρα οι εφημερίδες έγραφαν πρωτοσέλιδα για το απόρρητο, τους εργολάβους, όταν η Επιτροπή Απορρήτου της Βουλής εξετάζει συνδικαλιστές και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΤΕ.

Κάποιοι άλλοι εντεταλμένοι για την διαφύλαξη του απορρήτου έχουν ξεσαλώσει τελείως, δεν κρατάνε ούτε καν τα προσχήματα μέχρι να περάσει η μπόρα, δεν φοβούνται κανένα, δεν υπολογίζουν κανένα, γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την Βουλή, τις επιτροπές της και την κοινωνία ολόκληρη.

Γιατί; Από που αντλούν δύναμη; Ποιος τους καλύπτει;

Οι παραπάνω ενέργειες σαφώς είναι αντισυνταγματικές, παράνομες, παράτυπες. Σαφώς παραβιάζουν το απόρρητο των επικοινωνιών.

Προεδρικό διάταγμα 437 – 1995 παρ. 9

“Ο κάτοχος της άδειας υποχρεούται να λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την διαφύλαξη του απορρήτου των επικοινωνιών με τις ισχύουσες διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 2225/1994”

Απόφαση ΔΣ ΟΤΕ ΦΕΚ Β΄ 840 /11/84. Άρθρο 5

1. Παραβίαση του απορρήτου από υπάλληλο του ΟΤΕ αποτελεί. α)……….. β) Η διευκόλυνση τρίτου να παρακολουθήσει η με οποιονδήποτε τρόπο, να λάβει γνώση του περιεχομένου πραγματοποιούμενης τηλεφωνικής ανταπόκρισης.”

2…………Καθώς και η παροχή σε τρίτους στοιχείων σχετικών με τηλεφωνικές συνδέσεις, πέραν από εκείνα που ορίζονται στο παρόν άρθρο”

άρθρο 6

2. Απαγορεύεται απόλυτα η παρουσία προσώπων ξένων ως προς τη υπηρεσία του ΟΤΕ καθώς και υπάλληλων του ΟΤΕ, που δεν έχουν εντεταλμένη υπηρεσία μέσα στις αίθουσες, όπου είναι εγκατεστημένα όργανα και μηχανήματα της τηλεφωνικής υπηρεσίας”

Οι ευθύνες του ΣΚ ΟΜΕ -ΟΤΕ και ΠΕΤ – ΟΤΕ είναι μεγάλες γιατί τέτοια φαινόμενα είναι καθημερινά σ΄ όλη την Αττική, χωρίς να ευαισθητοποιείται κανένας, όταν υπάρχουν τόσα στοιχεία – ντοκουμέντα στα χέρια τους.

Η απόφαση του συνεδρίου της ΟΜΕ 3/6/97 μας δεσμεύει όλους. “Απαιτούμε από την διοίκηση του ΟΤΕ. 1. Να σταματήσουν άμεσα αυτές οι εργολαβίες. Στις περιοχές που ήδη δουλεύουν εργολάβοι (Παγκράτι, Σόλωνα, Λιόσια, Ν. Παλάτια κλπ) να εφαρμοστούν άμεσα ο κανονισμός του ΟΤΕ και η νομοθεσία για την διαφύλαξη του απορρήτου δηλ. καμιά επέμβαση εργολάβου στο ενεργό δίκτυο”

Η παρανομία είναι οφθαλμοφανής. Την βλέπει ο καθένας. Γιατί όμως συνεχίζεται;

Η κατάσταση θα ήταν διαφορετική, εάν υπήρχε πίεση να απαντήσουν τα υπηρεσιακά στελέχη στις 2 επιστολές μέλους του ΔΣ της ΠΕΤ – ΟΤΕ που συνέλαβε έπ’ αυτοφώρω ανθρώπους του εργολάβου να εργάζοντε σε ενεργά καφάο κρατώντας στα χέρια τους όλα τα στοιχεία δικτύου.

Εάν είχαν υποστήριξη τις ομόφωνες αποφάσεις του συνεδρίου της ΟΜΕ που επανειλημμένα ‘’τσαλακώνει’’ ξεδιάντροπα με επιστολές – απειλές ο κ Βασιλάκης.

Θεωρώ απαράδεκτη την προσπάθεια συγκάλυψης των εργολάβων από τον Γεν. Γραμ. της ΠΕΤ – ΟΤΕ Αντ. Σεργιάνη, στην επιτροπή της βουλής που μίλησε σαν υπηρεσιακός παράγοντας και όχι σαν συνδικαλιστής, που δεν στήριξε τις αποφάσεις των συνδικάτων. Διαψεύδοντάς με όταν περιέγραφα τα βλαβοληπτικά και την εργασία των παιδιών του εργολάβου, σ’ αυτά. Δήλωσε ότι το βλαβοληπτικό 121 είναι ένα απλό τηλέφωνο, δεν βλέπει τα στοιχεία δικτύου σε PC, ούτε εχει μπροστά του PC.

Η μετατόπιση καφάο και στις 3 φάσεις της εργασίας (κεντρικός κατανεμητής, φρεάτιο, καφάο) είναι εργασία καθαρά πάνω σε ενεργό δίκτυο, είναι σαφώς παραβίαση του απόρρητου, έχει ποινικές ευθύνες, έχει πολιτικές ευθύνες σε όσους τα κάνουν, σ’ όσους τα ανέχονται, σ’ όσους τα καλύπτουν 2 χρόνια τώρα.

Σίγουρο είναι ότι οι εργολάβοι δεν βγαίνουν από τον ΟΤΕ με τα ευχέλαια ΠΕΤ – ΟΤΕ – Χρυσολούρη γιατί και οι δυο υποκρίνονται, μας κοροϊδεύουν για να κερδίσουν χρόνο, έτσι έβγαλαν την νέα εγκύκλιο.

Αυτό άλλωστε κάνουν 3 χρόνια τώρα.

Τους έλειπαν οι εγκύκλιοι; Τους έλειπαν οι νόμοι;

Συνάδελφοι, οι εργολάβοι θα πεταχτούν έξω από τον ΟΤΕ, μόνο με αγώνα στους τόπους δουλειάς, με τις ΕΕ ΠΕΤ και ΟΜΕ μπροστά και όλους τους εργαζόμενους δίπλα τους.

Όμως με φαξ από τα γραφεία με κάλυψη των “δικών” σας ανθρώπων (επιβλεπόντων, προϊσταμένων, διαμερισματαρχών, περιφερειαρχών) και καταγγελίες όσων αγωνίζονται εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ και του ΔΣ της ΠΕΤ-ΟΤΕ αγώνας δεν γίνεται.

Πρέπει να συγκρουσθείτε με τους δικούς σας ανθρώπους που οι ίδιοι διορίσατε: επιβλέποντες, προϊστάμενους, διαμερισματάρχες, περιφερειάρχες, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία παρανομούν συνειδητά πέρα και έξω από τις εγκυκλίους του ΟΤΕ και τις αποφάσεις του ΣΚ.

Όλοι οι παραπάνω λειτουργούν πλέον σαν πέμπτη φάλαγγα των εργολάβων μέσα στον ΟΤΕ.

Εάν κάποιοι συνεχίσουν να ειδοποιούν τους προϊστάμενους πότε και που θα πάει ο εσωτερικός έλεγχος, σίγουρα δεν θα βρεθεί τίποτα παράνομο. Έτσι θα βγουν όλοι ωραίοι, όλοι ‘’λάδι’’:

Επίσης σίγουρο είναι, ότι η ΑΣΕ θα συνεχίσει να κάνει ελέγχους χωρίς να ειδοποιεί κανέναν και να βλέπει ότι δεν θέλουν να δουν οι άλλοι υπηρεσιακοί και συνδικαλιστικοί παράγοντες.

Την νίκη θα φέρει ο αγώνας.

ΣΤ. ΦΑΣΑΚΗΣ μέλος ΔΣ ΠΕΤ- ΟΤΕ

 19/12/98

Κοινοποίηση: Επιτροπή Απορρήτου της Βουλής.

Υπηρ. Διασφάλισης Απορρήτου ΟΤΕ

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …