Επιστολή προς την Υποδ/νση Ειδ. Συνδ.& Διασφ. Απορρήτου.

Προς: Υποδ/νση Ειδ. Συνδ.& Διασφ.Απορρήτου.

Κοιν : Π.Ε.Τ &  Ε.Ε.Τ.Ε –Ο.Τ.Ε. 

                                                         

Κύριε Υποδιευθυντή:  Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται τα εξής φαινόμενα

 

  • Το απόρρητο των επικοινωνιών παραβιάζεται καθημερινά.
  • Οι εργολάβοι αλωνίζουν στο ζωντανό δίκτυο όλες τις ώρες τις ημέρας ανεξέλεγκτα χωρίς καν, να έχουν μαζί τους κανέναν επιβλέποντα.
  • Εργάζονται σε όλα τα σημεία του δικτύου { καφάο, μποξ , χαλύβδινα } κ.λ.π. Μέχρι και σε κεντρικούς κατανεμητές ή ανεπίβλεπτα τηλεφωνικά κέντρα.
  • Κλειδιά από όλους τους υπαίθριους κατανεμητές {καφάο}  έχουν όλοι οι άνθρωποι των εργολάβων.
  • Έχουμε συναντήσει επανελλημένα σε πολλές περιοχές τις Αττικής να εργάζονται στα {καφάο} εργαζόμενοι όλων των ειδών και όλων των εθνοτήτων.

 Εντύπωση μας προκαλεί η εγκύκλιος του   Περιφερειακού    Αττικής    με αριθμό  50/5003908  που εκδόθηκε στις 30/03/05. όπου επι λέξη αναφέρει:

 {Επανερχόμενοι σε παλιότερη επισήμανσή  μας για το φαινόμενο που παρατηρήθηκε ότι πολλοί Κατανεμητές Καλωδίων Κ.Κ παραμένουν με ανοιχτές τις πόρτες μετά από εργασίες συνεργείων σας ή από προσωπικό εργολάβων}. Που  δείχνει  ότι όλα τα παραπάνω γίνονται με τη γνώση αν όχι και με την ανοχή της Περιφέρειας Αττικής.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν παραβιάζεται το σύνταγμα και όλοι οι νόμοι που αφορούν το απόρρητο των επικοινωνιών: {Σύνταγμα της Ελλάδος  άρθρ. 9 &19 προεδρ. διάτ.437/95. Ο ποινικός κώδικας, άρθρα 248,250 252 & 370 και νόμοι 2472/97 & 2257/94. Επίσης οι  αποφάσεις του ΔΣ ΟΤΕ ΦΕΚ Β΄Β 840/11/84 άρθρο 5 και ΒΕ 3/3/5-5-1998 αρθρ. 12 παρ.2 όπως το άρθρο 6 κ.λ.π. } και μία σειρά ακόμη  από  άρθρα και νόμους.

Παρακαλείστε όπως είστε υποχρεωμένοι από τη θέση την οποία κατέχετε αλλά και τη βεβαιωμένη ευαισθησία σας γύρω από το θέμα, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου:

  1. Να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο ενεργό δίκτυο.
  2. Να αφαιρεθούν τα κλειδιά καφάο από τους εργολάβους και  να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες .
  3. Να  διερευνηθούν  οι ευθύνες  όσων υπηρεσιακών στελεχών εμπλέκονται.

 

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

Α.Σ.Ε

Αθήνα  28/07/2005

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …