Η Άποψη. Δελτίο πληροφόρησης των εργαζομένων.

H APOPSI

Δελτίο πληροφόρησης των εργαζομένων.

Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί.

   Από αυτή τη στήλη θα προσπαθούμε να επικοινωνούμε τακτικά μαζί σας πληροφορώντας, αναλύοντας για προβλήματα και ζητήματα που μας απασχολούν.

   Στο χέρι σας είναι να παίρνετε την άποψη από τα Email και τα Φαξ, να ενημερώνεστε και να τη διαδίδετε και στους άλλους συναδέλφους. 

 

   Συνάδελφοι νέοι – ενοικιασμένοι κ.λ.π.

   Ξεκινάμε την πληροφόρηση με τα αυτονόητα.

   Η δουλειά που προσφέρεις δεν είναι κανένα ρουσφέτι που σου παραχώρησε το αφεντικό για να νιώθεις υποχρεωμένος.

   Δεν κερδίζεις εσύ από το αφεντικό αλλά το αφεντικό κερδίζει από σένα.

   Να ξέρεις ότι στη δουλειά δεν δουλεύουμε όσες ώρες και όσες μέρες θέλει το κάθε αφεντικό αλλά το κανονικό ωράριο και το πενθήμερο που προβλέπεται από τις ΣΣΕ.

   Δηλαδή 8 ώρες ή 7 αν είσαι του ΟΤΕ, από τη στιγμή που κτυπάς την κάρτα μέχρι που σχολάς και 5 μέρες την εβδομάδα.

   Ορισμένοι εκμεταλλεύονται την άγνοια, την έλλειψη εμπειρίας, το φιλότιμο σου και σε πιέζουν για να δουλεύεις περισσότερο, ενώ πολλές φορές σε βάζουν θέλοντας και μη να δουλεύεις τα Σαββατοκύριακα πουλώντας σου μάλιστα και εκδούλευση ότι δήθεν σου κάνουν χάρη για τον χαμηλό μισθό που έχεις και νοιάζονται να στον αυξήσουν!

   Γιατί το κάνουν αυτό;

  • Γιατί με περισσότερες ώρες δουλειάς η εταιρεία, ο ΟΤΕ, δηλαδή η Deutsche Telekom, βγάζει περισσότερα κέρδη.
  • Γιατί τα στελέχη της εταιρείας, Γ. Δ/ντές, Περιφερειακοί, Διαμερισματάρχες, προϊστάμενοι κ.λ.π. θα βγάλουν μεγαλύτερο πριμ.
  • Γιατί ορισμένοι, προϊστάμενοι και μη,  από μικροί έχουν καλλιεργήσει και δημιουργήσει συνείδηση εθελόδουλου, καλού παιδιού ή δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν στη ζωή τους και αν ήταν στο χέρι τους θα έπαιρναν και το κρεβάτι για να κοιμούνται στη δουλειά ολόκληρο το 24ωρο.

    Όπως και να χει, η παραβίαση του ωραρίου είναι παράνομη ενέργεια και τιμωρείται.

    Γι’ αυτό κάθε φορά που θα αντιμετωπίσεις το ίδιο πρόβλημα, συζήτα το με τους διπλανούς σου και αντιδράστε μαζί.  

   Μην περιμένεις να βγάλει άλλος το φίδι από την τρύπα. Έτσι σκέφτονται όλοι και γι’ αυτό  το φίδι μένει απείραχτο και μας δηλητηριάζει όλους μαζί.

   Παράλληλα ενημέρωσε το σωματείο σου για να επέμβει.

   Επειδή πολλές φορές όμως η διοίκηση του σωματείου σου είναι τυφλή και κουφή, τηλεφώνησε στους συναδέλφους σου της ΑΣΕ, εκλεγμένους και μη.

   Τηλεφ. επικοινωνίας VPN της ΑΣΕ:    437433 – 419187 – 430018 – 431672 – 432351.

   Τα γράφουμε αυτά όχι μόνο  για τους νέους αλλά κυρίως για τους παλιούς που ανέχονται τέτοιες καταστάσεις.

   Τα γράφουμε αυτά για να προειδοποιήσουμε  -για τελευταία φορά-  τους προϊστάμενους –αρβυλοφύλακες της Deutsche Telekom να αλλάξουν τροπάριο γιατί η ΑΣΕ, πέρα από τις  καταγγελίες, θα αρχίσει να διώκει και ποινικά τους προσκυνημένους συνεργάτες της D.T.

   Μάθαμε τελευταία ότι:

   Προϊστάμενος στη Κατερίνη κρατούσε τους εργαζόμενους μέχρι αργά το απόγευμα. Μετά από ενέργειές μας σταμάτησε αυτό και όπου χρειάστηκε οι συνάδελφοι πληρώθηκαν με υπερωρίες.

   Προϊστάμενοι στη Χαλκιδική ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες κράταγαν τους εργαζόμενους χωρίς υπερωρίες μέχρι αργά το βράδυ.

   Στην Αθήνα, άλλος καλεί τους συναδέλφους να εργαστούν το Σαββατοκύριακο και τους λέει να μην κτυπήσουν καθόλου την κάρτα γιατί δεν ξέρει πως θα πληρωθούν.  Άλλος τους λέει να κτυπήσουν κανονικά την κάρτα.  Άλλος τους λέει πως θα εργαστούν για 7 ώρες το Σάββατο ή την Κυριακή και θα πληρωθούν για 5! κ.ο.κ. Όσον αφορά το Δ. Μέγαρο, εκεί η καταστρατήγηση  του ωραρίου έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

   Τα παραπάνω είναι ελάχιστα από όσα  διαδραματίζονται  τελευταία  και μαθαίνουμε ύστερα από καταγγελίες των συναδέλφων με θύματα ιδιαίτερα τους νεοπροσληφθέντες συναδέλφους μας.

   Περισσότερα στο επόμενο δελτίο της Άποψης.                                                   

Αθήνα: 17-03-2014

Διαβάστε Επίσης

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΆΛΠΗ;

Να παροτρύνουμε τους συναδέλφους να ψηφίσουν στην φυσική κάλπη και όχι ηλεκτρονικά, βάζοντας φυσική κάλπη …