Η αλήθεια για την ΣΣΕ 2014.

Πες – πες στο τέλος κάτι θα μείνει!

(Γκαίμπελς)

Η αλήθεια για την ΣΣΕ 2014

   Συναδέλφισσες-φοι:
   Όπως ξέρετε με συνεχείς ανακοινώσεις σας ενημερώναμε και πιέζαμε την διαπραγματευτική ομάδα και όλες τις παρατάξεις που την στήριξαν (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΑΓ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ- ΕΣΚ) να υποχρεώσουμε την εργοδοσία με την ανάλογη στρατηγική και τακτική να υπογράψει μια ικανοποιητική ΣΣΕ.

   Ξέρετε επίσης ότι εμείς δεν κάνουμε μυστική διπλωματία ούτε παίζουμε παιγνιδάκια στις πλάτες των χιλιάδων συναδέλφων μας.

   Όταν κριτικάρουμε τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τον εργατοπατερισμό, στηλιτεύουμε κυρίως τις κοινές πρακτικές που χρησιμοποιούν όλες οι παρατάξεις ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές τους.

   Δηλαδή:

   1. Αλληλοψηφίζονται στα προεδρεία όλοι μαζί (εκτός της ΑΣΕ), ψηφίζουν τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα κ.λ.π και στην ΠΕΤ και στην ΟΜΕ και σε όλα τα σωματεία.

   2. Κάνουν μυστική διπλωματία, συζητάνε με την εργοδοσία (το ίδιο έκαναν ένα χρόνο τώρα με την ΣΣΕ) χωρίς να ενημερώνουν τους εργαζόμενους τι συζητάνε, τι τους λέει η εργοδοσία, που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και κυρίως ποτέ δεν ρωτάνε τους εργαζόμενους με δημοψήφισμα, Γεν. Συνελεύσεις ή έστω με συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ για να αποφασίσουν αν συμφωνούν να υπογραφεί ή όχι μια ΣΣΕ.

   3. Αφού έχουν καταλήξει μέχρι και στις λεπτομέρειες στην ΣΣΕ που είναι έτοιμη για υπογραφή, κάνουν ένα τυπικό Δ.Σ και εκεί η ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ υπερψηφίζουν την ΣΣΕ και οι «αριστερές» παρατάξεις συνήθως καταψηφίζουν.

   Αυτό το στυλάκι δίνει την ευκαιρία σε όλους να συμπορεύονται, να διαφωνούν δήθεν και να κοροϊδεύουν τους συναδέλφους, ποιος ψήφισε, ποιος δεν ψήφισε κ.λ.π, οι οποίοι δεν έχουν εικόνα για το τι γίνεται στα Δ.Σ και πως οι παρατάξεις παίζουν τα παιγνίδια τους.

   Το ίδιο λοιπόν έγινε και στο τελευταίο Δ.Σ στις 23 Δεκέμβρη 2014.

   Είχε προηγηθεί Δ.Σ στις 20 Δεκέμβρη στο οποίο με 16 ψήφους αποφάσισαν ετσιθελικά να υπογράψουν ΣΣΕ.

   Η ΑΣΕ παρουσίασε δική της πρόταση, προσπαθώντας να ενώσει τους υπόλοιπους για να συγκροτηθεί η πλειοψηφία προκειμένου να συνεχιστεί η πίεση προς την εργοδοσία για να προχωρήσουμε σε μια ικανοποιητική ΣΣΕ.

   Σ’ εκείνο το Δ.Σ, η ΕΣΚ και οι δήθεν «Ακομμάτιστοι» καταψήφισαν την ΣΣΕ, η Αγ. Συνεργασία έκανε δικιά της πρόταση, η ΠΑΣΚΕ του ΠΑΣΕ άλλη πρόταση και τελικά διέλυσαν το συμβούλιο.

    Προηγουμένως ο πρόεδρος Κούτρας και ο γραμματέας Λάμπρου παραδέχτηκαν ότι «είχαν ήδη συμφωνήσει και υπογράψει και δεν μπορούσαν να πάρουν την υπογραφή τους πίσω» και απειλούσαν να παραιτηθούν.

   Παρόλα αυτά δήλωσαν ότι η πρόταση τους πέρασε και θα πάνε να υπογράψουν!

   Μετά από 2 μέρες ξανακάλεσαν έκτακτο Δ.Σ που ξανάπαιξαν όλοι μαζί το ίδιο παιγνίδι.

   Ο στόχος τους ήταν ο εξής:

   Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ του ΠΑΣΕ ήθελαν να δείξουν στους εκατοντάδες συμβασιούχους της OTEplus που τους είχαν υποσχεθεί μονιμοποίηση, (πήραν με τους ψήφους τους 85%) και τους πούλησαν, ότι δήθεν δεν φταίνε αυτοί αλλά η άλλη ΠΑΣΚΕ και η άλλη ΔΑΚΕ, γι’ αυτό έμπαιναν – έβγαιναν και όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας αποχώρησαν.

   Οι άλλες παρατάξεις ξανάπαιξαν το ίδιο βιολί. Έτσι έδωσαν την ευκαιρία να περάσει νομότυπα η ΣΣΕ και να υπογραφεί!

Ποια ήταν η στάση και η πρόταση της ΑΣΕ;

   Η τοποθέτησή μας στο τελευταίο Δ.Σ ήταν η εξής:

   Όπως αποδείχτηκε προχθές στη συνεδρίαση του Δ.Σ οι τέσσερις διαπραγματευτές ή όσοι απέμειναν απ’ αυτούς, συζητούσαν, διαπραγματεύονταν, συμφώνησαν ή δεσμεύτηκαν ερήμην των εργαζομένων.

   Οι δύο που στο τέλος εμφανίζονται να διαφωνούν (ΕΣΚ – ΑΓ.ΣΥΝ) και δεν ψήφισαν τη συμφωνία, δεν απαλλάσσονται από τις τεράστιες ευθύνες τους για την μυστική διπλωματία που διεξάγονταν ένα χρόνο τώρα.

   Οι εκβιασμοί και οι απειλές για παραίτηση και αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις των δύο συνυπεύθυνων Προέδρου και Γ. Γραμματέα δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν ανεκτοί από το Δ.Σ, αν θέλουμε να διατηρήσουμε οριακά έστω τη σοβαρότητα του οργάνου.

   Κανονικά, αν είχαν την ευθιξία, δεν θα έπρεπε να απειλούν αλλά να έχουν ήδη παραιτηθεί, ιδίως ο πρόεδρος τον οποίο αποκήρυξε το ίδιο του το σωματείο και η παράταξη που τον εξέλεξε.

   Η προς υπογραφή ΣΣΕ λοιπόν δεν έχει την πλειοψηφία και την έγκριση του οργάνου (υπέρ 16 στους 34), άρα δεν μπορεί να πάει για υπογραφή.

   Μετά απ’ τα παραπάνω προτείνουμε:

   α) Να δεχτούμε τις παραιτήσεις Προέδρου και Γ. Γραμματέα. Τους ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα συνεισφορά τους και λυπούμαστε που θα στερηθούμε τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

   β) Ανασύνθεση της Ε.Ε. Να τους αντικαταστήσουμε τώρα και από το προεδρείο και από την διαπραγματευτική ομάδα.

   γ) Να πάμε αμέσως μετά να καταλάβουμε το Δ. Μέγαρο και να ματαιώσουμε την Γεν. Συνέλευση των μετόχων.

   δ) Να βγάλουμε άμεσα ανακοίνωση γιατί το κάνουμε, τι επιπτώσεις είχε μέχρι σήμερα η παραχώρηση του ΟΤΕ στην D.T, πόσα κέρδη έχει ο ΟΤΕ, πόσα απομυζούν ο παρασιτισμός όχι μόνο εις βάρος των εργαζομένων αλλά ακόμη και σε βάρος των μετόχων και να καταλήγει τι ζητάμε.

   Ζητάμε Δημόσιο κοινωνικό ΟΤΕ και δέσμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνω σ’ αυτό.

   Αφού από 1η Γενάρη οι μισθοί μας θα επανέλθουν υποχρεωτικά στα επίπεδα πριν το 2011 (συν 10%) να αναβαθμίσουμε τις δράσεις μας μέχρι να υπογραφεί μια ΣΣΕ που θα περιέχει:

1. Θα διατηρεί όλα τα δικαιώματα των εργαζόμενων του ΟΤΕ και θα περιέχει αυξήσεις αντίστοιχες με τις τεράστιες επιβαρύνσεις που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία 3 χρόνια και να ψαλιδιστούν παράλληλα οι προκλητικές αμοιβές και τα προνόμια των ανώτατων στελεχών και του παρασιτικού στρώματος που έχει δημιουργηθεί στον οργανισμό με τους 2200 προϊστάμενους.

2. Να ενταχτούν όλοι οι εργαζόμενοι των θυγατρικών στον ΟΤΕ στα εισαγωγικά κλιμάκια και με όλα τα δικαιώματα, χρονοεπιδόματα, ωράρια κ.λ.π. που ισχύουν για τους μόνιμους εργαζόμενους του ΟΤΕ.

3. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπογραφεί ΣΣΕ χωρίς την ένταξη των εργαζομένων που έχουν προσφέρει τόσα χρόνια δουλειάς για τον ΟΤΕ και βρίσκονται με δικαστικές αποφάσεις ή ενταγμένοι σε άλλες θυγατρικές, ΟΤΕglobe κ.λ.π.

  Συνοψίζοντας, αν όσοι δεν ψήφισαν προχθές την ΣΣΕ, δηλαδή η πλειοψηφία, είναι ειλικρινείς σ’ αυτά που διατύπωναν και δεν είναι προσχήματα ή βερμπαλισμοί -τραβάτε με και ας κλαίω- ή για να βοηθήσουν να περάσει η ΣΣΕ ή για να παριστάνουν τον αγωνιστή και τον αδιάλλακτο χωρίς κόστος, προτείνουμε μισάωρο διάλλειμα για να συσκεφτεί και να συζητήσει η πλειοψηφία του Δ.Σ και να προχωρήσουμε τα παραπάνω.

   Αυτή ήταν η πρόταση μας και αυτή ψηφίσαμε.

   Ούτε αποχωρήσαμε, ούτε απείχαμε όπως διαδίδουν οι γκαιμπελίσκοι.

   Είχαμε λοιπόν 2 προτάσεις. Μια αυτή που έπαιρνε 16 ψήφους και δεύτερη η πρόταση της ΑΣΕ.

   Μπήκαν λοιπόν σε ψηφοφορία και ξανάπαιξαν το ίδιο παιγνίδι που παίζουν την κάθε φορά.

   α) Η μισή ΠΑΣΚΕ και η μισή ΔΑΚΕ ψήφισαν την πρότασή τους. Πάλι 16 στους 35!

   β) Η ΕΣΚ και η Αγ. Συνεργασία δεν ψήφισαν την πρόταση της ΑΣΕ ούτε πρότειναν καμία άλλη κοινή πρόταση που θα συμφωνούσαμε, αλλά προτίμησαν να καταψηφίσουν την πρόταση των 16!  

   Εμείς φυσικά ψηφίσαμε την πρότασή μας.    

   Οι δήθεν διαφωνούντες της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αποχώρησαν πριν την ψηφοφορία, όπως προαναφέραμε.

Αυτή είναι όλη η αλήθεια και παραδίνουμε τους γκαιμπελίσκους στην κρίση σας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΑΣΕ

Αθήνα: 08-01-2015
Υ.Γ: Η Γενική Συνέλευση μετόχων του ΟΤΕ διεξήχθηκε κανονικά χωρίς να ενοχληθεί η D.T και οι επιλογές της εργοδοσίας. Σ’ αυτή τη Γεν. Συνέλευση εκτός των άλλων αποφασίστηκε και η παράταση της θητείας του προέδρου του Δ.Σ Τσαμάζ για άλλα 3,5 χρόνια!!
Τα συμπεράσματα, γιατί κλώτσαγαν όλοι μαζί και σαμποτάρισαν την πρότασή μας να κάνουμε κατάληψη στο Δ. Μέγαρο και να ματαιώσουμε τη Γεν. Συνέλευση μετόχων, πάλι δικά σας!

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …