Η απαίτηση να πληρωθούμε το μισθό μας Cash είναι λαϊκισμός!

Η απαίτηση να πληρωθούμε το μισθό μας cash είναι λαϊκισμός!

   Συναδέλφισσες- φοι:
    Μπροστά στα πελώρια προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ, και όχι μόνο, με το κλείσιμο των τραπεζών, τα capital controlς που επιβλήθηκαν και την τεράστια ταλαιπωρία των συναδέλφων να στήνονται καθημερινά στις ουρές των ΑΤΜ για να κάνουν ανάληψη 60 ευρώ από την μισθοδοσία τους, η ΑΣΕ για να δοθεί λύση στο πρόβλημα, στο τελευταίο Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου κατέθεσε την παρακάτω πρόταση:

«Η διαπραγματευτική ομάδα να κανονίσει συνάντηση με την διοίκηση και να απαιτήσει από τη διοίκηση για όσο καιρό διαρκέσουν τα capital controlς να βρεθεί τρόπος έτσι ώστε να μας πληρώνει την μισθοδοσία μας σε μετρητά. Άλλωστε και η κατάλληλη ρευστότητα υπάρχει και πολλές άλλες εταιρείες της χώρας όπως ο Σκλαβενίτης, ο Βερόπουλος κ.λ.π. έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο».

   Και ενώ η παραπάνω πρότασή μας περιμέναμε να βρει απήχηση από το σύνολο των μελών του Δ.Σ, όχι μόνο δεν είδαμε καμία θετική αντίδραση από κανέναν, αντιθέτως εισπράξαμε την ειρωνεία του πρόεδρου της ΟΜΕ-ΟΤΕ ο οποίος υπερασπιζόμενος την διοίκηση μας αποκάλεσε λαϊκιστές, λέγοντάς μας ότι ο ΟΤΕ δεν είναι Σκλαβενίτης για να έχει τόσα μετρητά και είναι δύσκολο να βρεθεί τρόπος με τόσους χιλιάδες εργαζόμενους που έχει ο ΟΤΕ σε όλη την επικράτεια και να σταματήσουμε να λαϊκίζουμε!

   Η απάντηση μας στον εργοδοτικό πρόεδρο ήταν ότι, και μετρητά έχει ο ΟΤΕ τα οποία εισπράττει καθημερινά από τα δεκάδες καταστήματα και τα στέλνει σε τράπεζες της Γερμανίας και της Αγγλίας και τρόπος μπορεί να βρεθεί για να μας πληρώσει Cash και δεν λαϊκίζουμε.

   Το παράδοξο είναι ότι, γι’ αυτό για το οποίο μας ειρωνεύτηκαν στο Δ.Σ, το είδαμε με έκπληξη μετά από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 21-07-2015 σε ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ -την οποία υπογράφει ο ίδιος ο πρόεδρος που μας αποκαλούσε λαϊκιστές- να εμφανίζεται σαν επιτυχία της ΟΜΕ-ΟΤΕ!!!    (Τα πρακτικά του Δ.Σ είναι αδιάψευστος μάρτυρας).

   Ταυτόχρονα είδαμε στα προσωπικά μας e-mail μια επιστολή-ανακοίνωση της Γεν. Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού Ε. Παπαδοπούλου η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, Κατανοώντας τις προσωπικές και οικογενειακές σας ανάγκες αυτή τη δύσκολη περίοδο και για τη διευκόλυνσή σας, ενόψει των καλοκαιρινών αδειών, η Διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να προκαταβάλει μέρος του μισθού σας μέσω ταχυδρομικής επιταγής».

   Ούτε λίγο ούτε πολύ διοίκηση και εργατοπατέρες εμφανίζονται ξαφνικά από το πουθενά να συμπάσχουν στο πρόβλημά μας και να κατανοούν τις προσωπικές και οικογενειακές μας ανάγκες!

   Όμως είναι άλλο θέμα να δίνεις οριστική λύση στο πρόβλημα όπως θα έπρεπε να κάνει μια σωστή διοίκηση και ένα υγιές συνδικάτο που ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους και άλλο να παρουσιάζεις τη λύση που δώσανε σαν επιτυχία, γενναιοδωρία και διευκόλυνση!

   Οι εργαζόμενοι κα Παπαδοπούλου δεν χρειάζονται καμία διευκόλυνση και καμία χάρη, απλά θέλουν τα δεδουλευμένα τους να τα πληρωθούν σε μετρητά, όπως τα πληρώθηκαν χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι της χώρας.

   Αναρωτιόμαστε, από την στιγμή που βρέθηκε η λύση μέσω των ΕΛΤΑ και της ταχυδρομικής επιταγής και από την στιγμή που στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα έχει αναρτηθεί στο HCM η μισθοδοσία του κάθε υπαλλήλου για τον επόμενο μήνα, γιατί δεν μπαίνει στην επιταγή ολόκληρο το ποσό της μισθοδοσίας αλλά θα πρέπει να γίνει η εκκαθάριση τον Οκτώβριο και να στέλνονται διευκρινιστικές ανακοινώσεις που μπερδεύουν ακόμη περισσότερο τους συναδέλφους;

    Συναδέλφισες-φοι:
    Όπως καταλαβαίνετε, εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε. Και προτάσεις έχουμε και λύσεις δίνουμε, όμως απέναντί μας δεν έχουμε μόνο την διοίκηση αλλά και τους εκφυλισμένους εργατοπατέρες.

   Η μεσοβέζικη λύση που βρέθηκε, δίνει μια διέξοδο και μια μικρή ανάσα, χωρίς όμως να δίνει ξεκάθαρη και οριστική λύση στο πρόβλημα. Ελπίζουμε οι διοικούντες να σκεφτούν την πρότασή μας και να βάλουν ολόκληρο το ποσό μισθοδοσίας στην επιταγή και για όσο διάστημα διαρκέσουν τα capital controlς, για να μπορούν οι συνάδελφοι να εργάζονται απερίσκεπτοι και να αποδίδουν τα μέγιστα.

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και κυρίως καλές διακοπές!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΑΣΕ

Αθήνα: 23-07-2015

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …