Η διοίκηση της Deutsche Telekom μοιράζει στους ιθαγενείς χάντρες & καθρεφτάκια.

Η διοίκηση της Deutsche Telekom

μοιράζει στους ιθαγενείς χάντρες & καθρεφτάκια.

 

   Η ΟΜΕ-ΟΤΕ αφού διαπραγματεύτηκε διαπαραταξιακά (εκτός της ΑΣΕ) ένα ολόκληρο χρόνο και έσπειρε τον αποπροσανατολισμό και τον πανικό στους εργαζόμενους ποιεί τη νησαν.

   Τι μας προτείνει όμως το περιβόητο πρόγραμμα εφεδρειών και απολύσεων;

   Ακριβώς αυτό. Να φοβηθούν οι εργαζόμενοι, να μπουν σε επικίνδυνα διλλήματα και να οδηγηθούν σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.

   Με μια προσεκτικά διατυπωμένη ανακοίνωση η εκπρόσωπος της διοίκησης του ΟΤΕ μας πληροφορεί ότι:

  1. Με το «υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο» δηλαδή με τους νόμους που ψήφισαν οι εθελόδουλες τροικανές κυβερνήσεις έχει το δικαίωμα να ανακοινώνει τέτοια επαίσχυντα προγράμματα.
  2.  Αποκρύπτει επιμελώς ανατρέποντας την πραγματικότητα ότι ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων θα προστεθούν στην τεράστια στρατιά των ανέργων της χώρας.
  3. Αποκρύπτει επίσης το τεράστιο κόστος που θα φορτωθούν τα ήδη διαλυμένα ασφαλιστικά μας ταμεία.
  4. Προσπαθεί να μας εκβιάσει να τρέξουμε να δηλώσουμε συμμετοχή γιατί το πρόγραμμα είναι δήθεν περιορισμένο και όσοι δεν προλάβουν θα βρεθούν εκτός νυμφώνος.
  5. Το πρόγραμμα αυτό έχει κόστος 100 εκ’ ευρώ. Σ’ αυτή την περίπτωση η διοίκηση κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.  Αρκεί να σκεφτούμε το εξής εξοργιστικό. Ενώ κατάργησε ουσιαστικά τις παροχές του λογαριασμού νεότητας, κρατάει εκβιαστικά 350 εκ’ ευρώ των παροχών που οφείλει έχοντας εγκλωβισμένους τους συναδέλφους χωρίς να μπορούν να ζητήσουν τα λεφτά τους όποτε το επιθυμούν. Από τα λεφτά μας δηλαδή θα δώσει 100 εκ’ και θα πάρει πίσω από τους μισθούς των αποχωρούντων πολλά περισσότερα.
  6. Έκτο και χειρότερο απ’ όλα, δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι είμαστε απαξιωμένοι και ότι μας κάνουν τη χάρη να μας δώσουν κάτι ψίχουλα….  να τους αδειάσουμε τη γωνιά! Με κροκοδείλια δάκρυα μάλιστα μας δηλώνουν ότι δήθεν θα κάνουν νέες προσλήψεις γιατί πονάνε βλέπετε οι γερμανοί ιδιοκτήτες από την τεράστια ανεργία των νέων. Πως σκοπεύουν να την περιορίσουν άραγε;  Μεταφέροντας δραστηριότητες outsourcing και μάλιστα σε άλλες χώρες όπως έκαναν με τους λογαριασμούς της Cosmote που τους μεταφέρουν στην Ουγγαρία;

   Αιδώς κύριοι της διοίκησης.

   Οι επαίσχυντοι ισχυρισμοί σας δεν γίνονται πιστευτοί ούτε από μικρά παιδιά.

Αλλά για να είμαστε καλοπροαίρετοι. Αφού πιστεύετε τα παραπάνω να τα κατοχυρώσετε με δέσμευση στο ίδιο πρόγραμμα ως εξής:

   α) Να πληρώνετε τους μισθούς όσων εργαζόμενων υπογράψουν το πρόγραμμα μέχρι να πάρουν σύνταξη, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και για όποια ασφαλιστικά νομοσχέδια ακολουθήσουν μέχρι τη συνταξιοδότησή τους.

   β) Να πληρώσετε προς τα ασφαλιστικά ταμεία και ιδιαίτερα στο ταμείο αρωγής που καταρρέει  όλες τις εισφορές εργαζόμενου και εργοδότη μέχρι την τελευταία μέρα που έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στον ΟΤΕ, όπως πλήρωναν και οι προηγούμενες διοικήσεις για τα προγράμματα αποχώρησης με κίνητρα.

   γ) Να προκηρύξετε άμεσα διαγωνισμό για μόνιμες προσλήψεις στον ΟΤΕ, ισάριθμες με το προσωπικό που θα αποχωρήσει.

   Μόνο έτσι θα αποδείξετε ότι ενδιαφέρεστε για το καλό των  εργαζόμενων και των ανέργων.

   Συνάδελφοι- σσες.

   Μετά από αυτή την προκλητική και μονομερή απόφαση της διοίκησης, καλούμε την πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ να αντιδράσει άμεσα και αποφασιστικά συναισθανόμενη έστω την τελευταία στιγμή το βάρος των ευθυνών της.

   Να επιστρέψει το πρόγραμμα σαν απαράδεκτο, να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τους τεράστιους κινδύνους που τους απειλούν και να ενημερώσει δίνοντας συνέντευξη τύπου άμεσα τα ΜΜΕ και την ελληνική κοινωνία για το επιπλέον βάρος που προσπαθεί να φορτώσει στους έλληνες φορολογούμενους η διοίκηση της D.T για να κερδοσκοπήσει για άλλη μια φορά.

   Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 11-11-2012

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …