Η τοποθέτηση της ΑΣΕ στην ολομέλεια της ΑΔΑΕ.

Η τοποθέτηση της ΑΣΕ στην ολομέλεια της ΑΔΑΕ

   Μετά από πολύχρονους αγώνες και καταγγελίες μας σχετικά με την ανεξέλεγκτη δράση των εργολαβιών στο δίκτυο και της αυθαιρεσίας της διοίκησης του ΟΤΕ με το περιβόητο πρόγραμμα consolidation, κληθήκαμε από την ΑΔΑΕ την Τέταρτη 19-09-2018 να παραστούμε σαν μάρτυρες όπου εγκαλούμενος ήταν ο ΟΤΕ μετά τις καταγγελίες αυτές.

   Από τον ΟΤΕ παρέστησαν ο Γενικός Δ/ντής Ασφαλείας Κ. Μέγας συνοδευόμενος από 3 νομικούς συμβούλους οι οποίοι απαίτησαν να μην παρευρισκόμαστε κατά την τοποθέτηση τους και να εξεταστούμε κατ’ αντιπαράθεση από την ολομέλεια της ΑΔΑΕ  «για να μην διαρρεύσουν επιχειρησιακά μυστικά»!!!

   Στη συνέχεια κατά την τοποθέτησή μας επιβεβαιώσαμε τα στοιχεία τα οποία είχαμε καταθέσει τονίζοντας τα εξής:

  1. Ότι είναι απαράδεκτο η ΑΔΑΕ μετά από τόσες καταγγελίες (από το 2015) να εθελοτυφλεί και να μην έχει πάρει μέτρα αφήνοντας ανεξέλεγκτη την διοίκηση του ΟΤΕ να αυθαιρετεί και να κινδυνεύει καθημερινά το απόρρητο των επικοινωνιών.
  2. Από την αντιπροσωπεία που έστειλε ο ΟΤΕ για να τοποθετηθεί επάνω σ’ αυτά τα σοβαρά ζητήματα δείχνει την ευαισθησία που διαθέτει η διοίκηση της Deutsche Telekom απέναντι στις Ελληνικές «ανεξάρτητες» αρχές όπως η ΑΔΑΕ.

Αντί να παραστούν και να δώσουν εξηγήσεις ο Γενικός Δ/ντής Τεχνολογίας και Λειτουργιών, ο Εκτελεστικός Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών και όσοι άλλοι εμπλέκονται στο πρόγραμμα consolidation στις «πιστοποιήσεις» που δίνουν στους εργολάβους κ.λ.π. έστειλαν τον Δ/ντή των σεκιουριτάδων που οι γνώσεις του γι αυτά τα ζητήματα προέρχονται από την εμπειρία του σαν υπεύθυνος σεκιούριτι της Vodafon ή της φύλαξης των στεφανιών στο κτίριο της Κωλέττη.

  1. Θεωρούμε απαράδεκτο να δέχεται η ΑΔΑΕ τις αιτιάσεις περί επιχειρησιακών μυστικών και να μην μας εξετάσει κατ’ αντιπαράθεση για να βγει η αλήθεια.

Φαίνεται ότι τα «επιχειρησιακά μυστικά» μπορούν να τα κρατήσουν καλύτερα οι διάφοροι γυρολόγοι οι οποίοι περιφέρονται από εταιρεία σε εταιρεία και όχι οι ίδιοι εμείς οι εργαζόμενοι οι οποίοι αγωνιζόμαστε και μοχθούμε καθημερινά για την εξυπηρέτηση των συνδρομητών του ΟΤΕ αλλά και τη διασφάλιση του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων και όλων των χρηστών του τηλεπικοινωνιακού δικτύου της χώρας.

   Τέλος, αφού επιβεβαιώσαμε όλα τα στοιχεία, τους επισημάναμε ότι είναι καιρός και είναι υποχρεωμένοι να πάρουν δραστικά μέτρα να σταματήσει το consolidation και όλο αυτό το πάρτι που γίνεται στο δίκτυο με την ανεξέλεγκτη δράση των εργολάβων και του outsourcing και να ενημερώσουν και όλες τις άλλες αρχές δικαστικές κ.λ.π. για να επιληφθούν σε όσες παρανομίες κάνει η διοίκηση του ΟΤΕ.

   Από την πλευρά μας δηλώσαμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών των Ελλήνων πολιτών και θα προσφύγουμε και σε όποιες άλλες αρχές χρειαστεί προκειμένου να το πετύχουμε.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 25-09-2018

 

   Υ.Γ:  Δυστυχώς, συνάδελφοι, με την κατάσταση που επικρατεί στην ΟΜΕ και στα σωματεία και με τις διοικήσεις τις οποίες έχετε αναδείξει καταλαβαίνετε, ότι όλοι αυτοί όχι μόνο έλαμψαν δια της απουσίας τους αλλά όπως είναι γνωστό βάζουν πλάτες στην διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια να αυθαιρετεί, να δίνει δουλειές σε εργολάβους και outsourcing, να κόβονται οι εργασιακές σχέσεις σταθερής εργασίας και όσο περνάει ο καιρός να συρρικνώνεται το προσωπικό του ΟΤΕ.

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …