Η τοποθέτηση της ΑΣΕ στην 7η Γ.Α.Σ του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ απο τον Παντελή Αθανασιά.

  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι καλημέρα.

  Είμαι ο Παντελής Αθανασιάς και εκπροσωπώ την Ανεξάρτητη και Ακηδεμόνευτη Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΤΕ, την ΑΣΕ-ΟΤΕ.

   Μπορεί σαν συσπείρωση να μην εκπροσωπούμαστε αυτή την περίοδο στο Διοικητικό συμβούλιο του σωματείου αλλά είναι γνωστή η δράση μας στο χώρο του ΟΤΕ και όχι μόνο, εδώ και 32 χρόνια.

   Η σημερινή Γενική μας Συνέλευση μας βρίσκει σαν εργαζόμενους με τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα να χτυπιούνται αλύπητα. Με τον ΟΤΕ να έχει πουληθεί ολοκληρωτικά μαζί με όλο τον δημόσιο πλούτο ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΥΑΘ, Αεροδρόμια, Λιμάνια κ.λ.π., που στήθηκε με τον ιδρώτα τον εργαζομένων και του ελληνικού λαού και έβγαλε στο σφυρί η νέα εθελόδουλη κυβέρνηση και τον οποίο πλούτο  τον διαχειρίζονται όλοι, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι, έχοντας φροντίσει πρώτα να μοιράσουν την εργατική τάξη σε κομμάτια ανάλογα με τις παρατάξεις.

   Μετά από 6 – 7 χρόνια μνημονίων θα έπρεπε να είμαστε σοφότεροι και να αποδεχτούμε το αυτονόητο, ότι δηλαδή αν υπήρχε ένα στοιχειωδώς ανεξάρτητο συνδικαλιστικό κίνημα τίποτε από αυτά δεν θα είχε περάσει.

   Γι’ αυτό συναδέλφισσες και συνάδελφοι θα πρέπει άμεσα να απεμπλακείτε από τις κομματικές παρατάξεις, αριστερές και δεξιές, που το μόνο που κάνουν είναι να καθοδηγούνται από τις ηγεσίες των κομμάτων ανάλογα με την συγκυρία, πριν να είναι πολύ αργά.

   Εμείς όλα αυτά τα χρόνια παλεύουμε για την πραγματική αυτονομία του εργατικού κινήματος, την ενότητα της εργατικής τάξης συνολικά, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, και πιστεύουμε ότι σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε με αλληλεγγύη, με συνέπεια, με αγώνες και στόχο έχουμε την εργοδοσία την οποία έχουμε εμείς εδώ.

   ΔΕΝ είμαστε όλοι το ίδιο όπως λένε, μια επιχείρηση που ο ένας στηρίζεται στον άλλο. Αλλά μια επιχείρηση που από τη μια είναι τα κέρδη της πολυεθνικής εταιρείας που κοιτάζει πώς να τα αυξήσει και από πού θα τα αρπάξει με τα δεκάδες golden boys με τις τεράστιες αποδοχές, και από την άλλη είμαστε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι που βιώνουμε τις επιπτώσεις από αυτές τις επιλογές, με μείωση των θέσεων εργασίας, με μειώσεις μισθών, με καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων και της εργατικής νομοθεσίας, με εντατικοποίηση, με τρομοκρατία κ.λ.π.

   Μια εταιρεία που στην πιο βαθιά κρίση του συστήματος εμφανίζει τεράστια κερδοφορία και στην κατάταξη μεταξύ των 20 πρώτων εταιρειών της χώρας σε κερδοφορία με κέρδη EBITDA 10,8 δις  βρίσκεται στην τρίτη θέση!

    Μπορεί λοιπόν τα νούμερα να δείχνουν κέρδη αλλά τα κέρδη δεν τα καρπωνόμαστε εμείς. Η πραγματικότητα δείχνει πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση από πλευράς της εταιρείας, ούτε να μοιραστεί αυτή την κερδοφορία μαζί μας που ούτως η άλλως εμείς παράγουμε αυτόν τον τεράστιο πλούτο και κυριολεκτικά τον δικαιούμαστε,  ούτε για την παροχή εγγυήσεων που θα μας εξασφαλίζουν την αυτονόητη υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

    Απέναντι λοιπόν σ’ αυτήν την ανάλγητη εργοδοσία αντί να είμαστε ενωμένοι και συσπειρωμένοι και να προστατεύουμε τα συμφέροντα μας, όπως προστατεύει η εργοδοσία τα δικά της, βλέπουμε ο καθένας να πράττει ανάλογα με ότι του λέει το κόμμα του ή ακόμη χειρότερα τα προσωπικά του συμφέροντα με αποτέλεσμα να χάνουμε συνεχώς κατακτήσεις και εργατικά δικαιώματα.

   Και δεν είναι μόνο η ομοσπονδία αλλά και τα σωματεία κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και δεν προστατεύουν τα δικαιώματα μας και τους συναδέλφους από τον ανελέητο πόλεμο που δέχονται καθημερινά από την γερμανική εργοδοσία και τους εδώ γκαουλάιτερ.

   Ακόμη και στο σωματείο μας που μια παράταξη έχει πλήρη αυτοδυναμία δηλαδή το ΕΝΩΤΙΚΟ (που πρόεκυψε από την ΠΑΣΚΕ και ένα κομμάτι της ΔΑΚΕ), ακόμη και εδώ βλέπουμε να μην γίνεται απολύτως καμία ενέργεια για να προστατευτούν τα μέλη μας. Η μόνη αντίδρασή τους εξαντλείται σε ανέξοδες και ανούσιες  ανακοινώσεις.

   Δεν υπάρχει εργαζόμενος πρώτης γραμμής που να μην δεινοπαθεί και το σωματείο να σφυρίζει αδιάφορα.

   Φτάσατε στο κατάπτυστο σημείο να ξεπουλιέται ολοκληρωτικά ο ΟΤΕ και όχι απλά να μην κάνετε κάποια κινητοποίηση όπως θα έπρεπε σαν ελάχιστη ένδειξη αντίδρασης αλλά να μην ενημερώνετε ούτε καν τους εργαζόμενους για τις επιπτώσεις.

   Σήμερα οκτώ χρόνια μετά την αρχική παράδοση του ΟΤΕ στην κρατικών συμφερόντων γερμανική D.T ο απολογισμός είναι ότι όχι μόνο σαν επενδυτές δεν ήρθαν όπως υποσχόταν όλες οι κυβερνήσεις που παρέδωσαν τον ΟΤΕ, αλλά για να τον λεηλατήσουν και όταν αποφασίσουν να φύγουν θα έχουν αφήσει πίσω τους ένα άδειο κέλυφος, μια κενή εταιρεία, χωρίς προσωπικό και χωρίς ειδίκευση.

   Από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε.

   Από τις αποεπενδύσεις στα βαλκάνια, από το χάσιμο πάνω από 6.000 σταθερών θέσεων εργασίας με τις διάφορες εθελουσίες, από το κλείσιμο 300 και πλέον καταστημάτων,  από το δουλεμπόριο μέσω των δουλεμπορικών  θυγατρικών, από τους εργαζόμενους 3 και πλέον ταχυτήτων, από την εντατικοποίηση και την τεράστια αύξηση των εργατικών ατυχημάτων ή από το έργο μας που φεύγει καθημερινά σε εργολάβους κ.λ.π.

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:

   Είμαι και εγώ ένας από τους πρώην εργαζόμενους της OTEplus και δουλεύω στην πρώτη γραμμή σε κατάστημα και όλα όσα σας ανέφερα τα βιώνω στην κυριολεξία καθημερινά και θα ήθελα να αναφερθώ λίγο πιο αναλυτικά για όλους τους συναδέλφους της OTEplus που ενταχτήκαμε στον ΟΤΕ, όσοι τελικά ενταχτήκαμε, γιατί οι συνάδελφοι στα CALL CENTERS δεν εντάχτηκαν, σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού.

   Έχουν συμπληρωθεί 20 μήνες από την ενσωμάτωση των ‘συναδέλφων’ της OTEplus στον ΟΤΕ. Για όποιους έχουν ασθενή μνήμη, υπενθυμίζουμε ότι οι καινούριες συμβάσεις παρουσιάστηκαν στους εργαζομένους, εξαιρουμένων των συναδέλφων στα τηλεφωνικά κέντρα, από τη διοίκηση και την πλειονότητα των προϊσταμένων τους ως η καλύτερη επαγγελματική επιλογή.

   Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε επιλογή, αλλά για την διατήρηση της εργασιακής τους σχέσης με τον όμιλο ΟΤΕ η υπογραφή των νέων συμβάσεων ήταν μονόδρομος για τους εργαζομένους.

   Τι άλλαξε λοιπόν για τους ‘συναδέλφους’ τους τελευταίους 20 μήνες; Η αλήθεια είναι ότι δεν άλλαξε ΤΙΠΟΤΑ.  Είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα.

   Οι χαμηλόμισθοι της OTEplus συνεχίζουν να είναι χαμηλόμισθοι και στον ΟΤΕ, με σαφέστατη παραπλάνηση των εργαζομένων στα καταστήματα, αφού δεν έγινε ποτέ η σύγκληση ΟΥΤΕ στους μεταξύ τους μισθούς, όπως τους υπόσχονταν τα φερέφωνα της διοίκησης.

   Συνεπώς ακόμα και σήμερα υπάρχουν εργαζόμενοι 3 μισθολογικών ταχυτήτων υπό τη σκέπη της ίδιας πλέον εταιρείας και όχι 2 όπως διατείνονταν από κάποιους στον συνδικαλιστικό μας φορέα.

   Είναι αυτοί οι κάποιοι που από την επόμενη μέρα υποστήριζαν πως όλοι αυτοί οι ‘συνάδελφοι’ που υπόγραψαν για να αμείβονται με λιγότερα χρήματα και να δουλεύουνε 1 ώρα παραπάνω (λες και είχανε άλλη επιλογή) έχουν απολέσει το δικαίωμά τους να ζητάνε να αλλάξει κάτι…..

   Όχι μόνο λοιπόν δεν έχουν δικαίωμα να αιτούνται μισθολογική ισονομία αλλά συνεχίζουν να θεωρούνται 2ης διαλογής υπάλληλοι αφού δεν υπάρχει εξίσωση στη μονή προσέλευση στα καταστήματα με σπαστό ωράριο, όπου και παρουσιάζεται το φαινόμενο της μονής εβδομαδιαίας προσέλευσης (πρωί – απόγευμα) για τους 7ωρους και της τριπλής για τους 8ωρους!

   Συναδέλφισσες–φοι, και τα προγράμματα βγαίνουν για τη μονή προσέλευση όλων μας και φυσικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Επιθεώρηση Εργασίας όπως αναφέρεται από κάποιους προϊσταμένους και υπευθύνους πωλήσεων που δεν έχουν τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να ενεργήσουν για την επίλυση του προβλήματος.

   Ίσως κάποιος να πρέπει να τους υπενθυμίσει ότι οι θέσεις ευθύνης τους και τα επιδόματα τους δεν είναι μόνο για να λογοδοτούν στην διοίκηση της DT αλλά και να ενεργούν προς όφελος των υφισταμένων τους.

   Ας μην ξεχνάμε ότι το περασμένο καλοκαίρι στους παραπάνω αναφερόμενους συναδέλφους δεν χορηγήθηκε το επίδομα αδείας, με διάφορες αντικρουόμενες δικαιολογίες από το τμήμα μισθοδοσίας (‘δεν δικαιούστε’, ‘θα καταβληθεί αργότερα’, ‘θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο’, ‘θα συμψηφιστεί τον Φεβρουάριο’).

   Τελικά από όσα μπορούμε να γνωρίζουμε σε κάποιους καταβλήθηκε ένα ποσό το Φεβρουάριο (μέρος του επιδόματος αδείας;).

   Θα μας απαντήσει κάποιος τελικά τι έγινε με τα χρήματα των συναδέλφων;

   Και για να προλάβουμε κάποιους ‘καλοπροαίρετους’ να μην εκτεθούν, σε συνάδελφο που έκανε επώνυμη καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για το επίδομα αδείας, υπήρξε άμεση επικοινωνία από αρμόδιο τμήμα στο μέγαρο του ΟΤΕ με σκοπό ‘να βρεθεί μια λύση’.

   Στο ίδιο έργο θεατές βρεθήκαμε όλοι μας πριν από μερικούς μήνες, με την επαναλαμβανόμενη τα τελευταία χρόνια, απόφαση της διοίκησης να λάβουμε μέρος, για μία ακόμη φορά, στην παρωδία που ονομάζουν αξιολόγηση.

   Ο εργαζόμενος συναδέλφισσες–φοι, σύμφωνα με τις συμβάσεις μας, έχει την ευθύνη να παρέχει εργασία και όχι εγγυήσεις αποτελεσμάτων. Γι’ αυτό και οι ανακοινώσεις του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ καθώς και κάποιων συνδικαλιστικών παρατάξεων όπου οι λέξεις «αξιολόγηση» και «στοχοθεσία» εμπεριέχονται στην ίδια πρόταση είναι τουλάχιστον επικίνδυνες.

   Σίγουρα θα ήταν φρόνιμο να περιοριστούν οι γεμάτες με συνηθισμένες μη υλοποιήσιμες προτάσεις και γενικόλογα αιτήματα ανακοινώσεις του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ και να πολλαπλασιαστούν αυτές που αναφέρονται στα πραγματικά προβλήματα του εργασιακού μας περιβάλλοντος και στα μέτρα επίλυσή τους.

   Τα προβλήματα στα καταστήματα του Ομίλου δεν έχουν να κάνουν με τις θέσεις πάρκινγκ του Μεγάρου που και εκεί υπάρχει πρόβλημα μιας και οι συνάδελφοι δεν έχουν που να παρκάρουν.

   Τα προβλήματα στα καταστήματα είναι οι επιθεωρητές και οι προϊστάμενοι που απειλούν με απολύσεις και επιβάλλουν αναγκαστικά την άδεια των συναδέλφων στην περίοδο ανακαίνισης των καταστημάτων τους.

   Είναι τα αμφιβόλου ποιότητας, και καμίας σχέσης με τα δικά μας, προϊόντα  από εταιρείες όπως η Protergia που δεν υπήρχανε μέχρι χτες και ούτε είναι του βεληνεκούς του Ομίλου μας, αλλά μας παρουσιάζονται από κάποιους με νουθεσίες ως τα καλύτερα της αγοράς για να μπορούν αυτοί να παίρνουν πριμ.

   Είναι τα ποσά των χρημάτων που δίνονται χωρίς 2η σκέψη για την παράνομη εγκατάσταση των καμερών σε ΟΛΟΥΣ τους χώρους των καταστημάτων για να μας παρακολουθούν ανελλιπώς τη στιγμή που υπάρχουν τόσο χαμηλόμισθοι συνάδελφοι μας.

   Είναι οι προγραμματισμένες επισκέψεις των τεχνικών ασφαλείας, των υπευθύνων υγιεινής και ασφάλειας και των γιατρών εργασίας που δεν έχουνε οδηγήσει στην παραμικρή αλλαγή στον εργασιακό μας χώρο όπως η αφαίρεση των εμποδίων διάχυσης του φυσικού φωτός στα καταστήματα και οι καρέκλες στις θέσεις εργασίας μας.

  Είναι η εργασία τις Κυριακές για τους όποιους άτυχους εργάζονται σε καταστήματα που αυτό επιβάλλεται από τον αντίστοιχο εμπορικό σύλλογο της περιοχής τους, δίχως να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα μία απόφαση ή έστω πρόταση από τα συνδικαλιστικά μας όργανα για απεργία ώστε να δοθεί το δικαίωμα στους συναδέλφους να αντιδράσουν.

   Και τα προβλήματα των καταστημάτων και συνολικά των εργαζομένων στον όμιλο θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο μετά την ενσωμάτωση των καταστημάτων της COSMOTE στον ΟΤΕ φέρνοντας μαζί τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις μέσω των δουλεμπορικών e-value, mellon, manpower κ.λ.π. που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν σ’ αυτά τα καταστήματα.

   Τα ίδια και ακόμη χειρότερα βιώνουν οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι στα τηλεφωνικά κέντρα όπου εκεί οι μόνες λέξεις που βγαίνουν αβίαστα μέσα από την καρδιά κάποιου που εργάζεται σ’ αυτά είναι ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ.

   Μισθοί πείνας που οριακά πλησιάζουν τα 500 ευρώ για όσους έχουν πολλά χρόνια και 6ωρο, ακανόνιστες βάρδιες, κατάργηση αργιών, κανονικές άδειες σε ημέρα αργίας, μπόνους πωλήσεων που καθυστερούν να δοθούν έως και 6 με 7 μήνες, στόχοι πωλήσεων που βλέποντας τους κανείς θα θεωρήσει ότι ζει σε μια χώρα χωρίς κρίση και οικονομικά προβλήματα, καρέκλες στους χώρους εργασίας που νιώθεις ότι κάθεσαι όλη τη διάρκεια της βάρδιας επάνω σε μια πέτρα και πολλά άλλα.

   Τα μεγαλύτερα όμως αρνητικά που συνθέτουν το παζλ της καθημερινότητας όλων των συναδέλφων σε όλους τους εργασιακούς χώρους αλλά πολύ περισσότερο στα CALL CENTERS είναι η συνεχής εντατικοποίηση, οι παράλογες καθημερινές τους απαιτήσεις, οι άσχημες συμπεριφορές και αισχρές χειρονομίες από τους υπευθύνους, υπεύθυνοι αδιάφοροι με αντικείμενο να διαβάζουν e-mail κ.λ.π.

  Αυτή κατά κύριο λόγο είναι εν ολίγοις η καθημερινότητα όλων των συναδέλφων στα CALL CENTERS όπως μας την έχουν περιγράψει οι συνάδελφοι που δουλεύουν στα νέα σύγχρονα  εργασιακά κάτεργα.

   Αν πάνω σ’ αυτά τα προβλήματα που αναφέραμε προσθέσουμε και την εξαπάτηση και τον εμπαιγμό που υπέστησαν όσοι συναδέλφισσες και συνάδελφοι μεταφέρθηκαν από την OTEplus στην E-Value που προεκλογικά τρέξατε και τους γράψατε στο σωματείο μόνο και μόνο για να έχετε μέλη, να τους πάρετε την ψήφο και να έχετε απαλλαγές και μετά τους πετάξατε από την μια δουλεμπορική στην άλλη σαν σκουπίδια τότε το μείγμα γίνεται εκρηκτικό για όλους αυτούς τους συναδέλφους.

   Πέστε μας για όλα τα παραπάνω τις ενέργειες κάνατε σαν ηγεσία του σωματείου για να τα αποτρέψετε. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ…

  Εμείς, παρόλο που δεν έχουμε εκπροσώπηση στο Δ.Σ του σωματείου με τις δυνάμεις μας κάναμε αρκετά.

   Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα:

  • Για τα σκαμπό, τα σφραγισμένα παράθυρα στα καταστήματα, τις εξόδους κινδύνου που δεν υπάρχουν σε πολλά καταστήματα και κτίρια προσφύγαμε επανειλημμένως στις επιθεωρήσεις εργασίας.

Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών πέρα από τα πρόστιμα που επέβαλαν οι επιθεωρήσεις έχει σταλεί στη δικαιοσύνη σχετικός φάκελος και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά συρροή κατά των υπευθύνων με την πρώτη δίκη να αναβάλλεται και με νέα τακτική δικάσιμο την 17 Ιανουαρίου 2017. 

  • Για τις κάμερες που τοποθετήθηκαν παράνομα και μας παρακολουθούν στο Δ. Μέγαρο, στο νέο κτίριο στο Κορωπί και στα καταστήματα προσφύγαμε δύο φορές στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ενώ ταυτόχρονα κάναμε και δημοσιεύματα στον τύπο και αναμένουμε το δεύτερο πόρισμα της Αρχής.
  • Για και τις συνεχείς παραβιάσεις και την καταστρατήγηση του ωραρίου προσφύγαμε επίσης στις επιθεωρήσεις εργασίας στην Αγία Παρασκευή, στο Ίλιο κ.λ.π.
  • Για την εκδικητική και προσχηματική αξιολόγηση που υπέστησαν όλοι οι συνάδελφοι στο ΤΕΚ Αγίας Παρασκευής βγάλαμε ανακοίνωση και προσφύγαμε στην επιθεώρηση εργασίας.

  Τέλος, για όλα όσα συμβαίνουν και βιώνουμε σαν εργαζόμενοι στον γερμανοκρατούμενο ΟΤΕ με τα ξεπουλήματα στα βαλκάνια, τις μειώσεις των θέσεων εργασίας, το κλείσιμο των καταστημάτων, τον παρασιτισμό των 2000 προϊσταμένων, διευθυντών κ.λ.π  και τις προκλητικές αμοιβές των στελεχών της διοίκησης κ.λ.π. ενημερώσαμε με ανοιχτή επιστολή που μοιράσαμε στους μετόχους στη Γενική Συνέλευση τον Ιούνιο όλους τους μετόχους και την κοινωνία μέσα από δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

   Αυτά κάναμε εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις. Ας μας πείτε όλοι εσείς οι υπόλοιποι και αναφερόμαστε σε όλες τις παρατάξεις έστω μια δράση που κάνατε.

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:

  Μπροστά μας πέρα από την καθημερινότητα και τα προβλήματα που συνεχώς διογκώνονται έχουμε να διαμορφώσουμε το διεκδικητικό πλαίσιο για την νέα ΣΣΕ.

   Μια ΣΣΕ που θα πρέπει να άρει τον διαχωρισμό σε παλιούς και νέους, να βάλει τέλος στο δουλεμπόριο μέσω των θυγατρικών και να εμπεριέχει ουσιαστικές αυξήσεις για όλο το προσωπικό.

   Εμείς για  την νέα αυτή ΣΣΕ έχουμε να προτείνουμε:

  • Μια ΣΣΕ για όλο τον όμιλο.
  • Ενιαίο μισθολόγιο και ίδια δικαιώματα σε παλιούς και νέους με πάτημα το μισθολόγιο και τα δικαιώματα των παλιών.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις για όλο το προσωπικό που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας και τις απώλειες  που είχαμε 6 χρόνια τώρα.
  • Κλείσιμο όλων των δουλεμπορικών θυγατρικών και ένταξη των συναδέλφων στο βασικό κορμό του ΟΤΕ. Όσοι δουλεύουν για την μαμά εταιρεία να γίνουν μόνιμοι στην μαμά εταιρεία με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Αναγνώριση προϋπηρεσίας και πτυχίων για όλους όσους προσλήφθηκαν και ήταν απαράβατος όρος για την πρόσληψη τους και για όλες τις νέες προσλήψεις που θα γίνουν.
  • Πλήρης διαφάνεια στις προσλήψεις.
  • Κατάργηση της διπλής προσέλευσης στα καταστήματα.
  • Επαναφορά των κλιμακίων και όλων των επιδομάτων που αυθαίρετα μας πετσόκοψε η διοίκηση, όπως π.χ ο λογαριασμός νεότητας κ.λ.π. 
  • Και πρώτα απ’ όλα την κατάργηση του άρθρου 13 που δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία να απολύει όποιον θέλει.

   Αυτά θα πρέπει να είναι τα κύρια αιτήματά μας, να βάλουμε κόκκινες γραμμές και να ξεκινήσουμε συζητήσεις.

   Όμως επειδή εμείς δεν είμαστε οι πεφωτισμένοι  θα πρέπει για όλα αυτά και για όλα όσα θα προβλέπει η νέα ΣΣΕ να το αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με μαζική συμμετοχή μέσα από γενικές συνελεύσεις.

   Τέλος, όσον αφορά την αναδιοργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος πάντοτε πάγια θέσης μας ήταν και παραμένει και σήμερα για ένα σωματείο στον ΟΤΕ και μια Ομοσπονδία στον κλάδο.

   Φυσικά για όλα τα παραπάνω οι δράσεις μας πρέπει να είναι ΑΜΕΣΕΣ.

Σας ευχαριστώ.

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …