Η τοποθέτηση της ΑΣΕ στο 41ο Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ από τον Λάμπρο Παφλιά.

   Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι καλημέρα.

   Το 41ο συνέδριο της ομοσπονδίας διεξάγεται έχοντας ήδη στην πλάτη μας 6 μαύρα μνημονιακά χρόνια και μετά την ψήφιση στη Βουλή από την δουλική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του αντιασφαλιστικού και αντεργατικού εκτρώματος. 

   Η κυβέρνηση νομοθέτησε τελικά ξημερώματα Δευτέρας με διαδικασίες fast track ολοκληρώνοντας τις προηγούμενες αντεργατικές πολιτικές αφήνοντας πίσω ένα μαύρο τοπίο χωρίς εργατικά δικαιώματα πάνω στο οποίο θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση το κεφάλαιο και τα αφεντικά (ντόπια και ξένα) την πλήρη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.

   Με το ασφαλιστικό αφανίζει τα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα και με το φορολογικό εξαθλιώνει ακόμη περισσότερο την κοινωνία.

   Ταυτόχρονα προετοιμάζουν την απελευθέρωση των απολύσεων, νέα μείωση μισθών και συντάξεων, τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, την παράδοση των “κόκκινων” δανείων στα αρπακτικά και συνεχίζουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ξεπουλώντας και το τελευταίο 10% που κατέχει το κράτος στον ΟΤΕ κ.λ.π. στρώνοντας ουσιαστικά τον δρόμο για ένα 4ο και φαρμακερό μνημόνιο.

   Την ίδια στιγμή οι δήθεν αντιπολιτευόμενοι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους ενώ παράλληλα θέλουν αλλά δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους που η «αριστερή» κυβέρνηση νομιμοποιεί τα αντεργατικά πεπραγμένα τους και ξεσκονίζει τις καρέκλες τους για να επανέλθουν στην εξουσία.

   Οι δε «θεσμοί» των εργαζομένων ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και όχι μόνον, αφού έκαναν τα πάντα για να εκφυλίσουν τις αντιασφαλιστικές κινητοποιήσεις, τελικά έκαναν αυτό που είχαν προαναγγείλει εδώ και καιρό μια «συνήθη» 48ωρη απεργία, ουσιαστικά βάζοντας την υπογραφή τους κάτω απ’ αυτό το έκτρωμα.

   Έχουν περάσει 6 μαύρα μνημονιακά χρόνια όπου όλοι όσοι κυβέρνησαν μιλούσαν ότι θα αναζητούσαν τα κλεμμένα και ακόμα να βρεθούν και να αναζητηθούν, παρά τις διάφορες λίστες με τους φοροφυγάδες και τις offshore που ξεπετάγονται τελευταία σαν τα μανιτάρια αναδεικνύοντας την λεηλασία που έχει υποστεί η χώρα από τα διάφορα λαμόγια και αρπακτικά που ανδρώθηκαν με τον καπιταλισμό καζίνο που έχει επιβληθεί στην χώρα μας και παγκόσμια.

   Όλοι τους γνωρίζουν που έχουν πάει τα λεφτά αλλά κανείς δεν τολμάει να τους ακουμπήσει και προτιμούν αντί να τα βρουν και να τα φέρουν πίσω, να ψηφίζουν σωρηδόν βάρβαρα μέτρα σε βάρος της χειμαζόμενης κοινωνίας.

   Από τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα ότι καμιά κυβέρνηση δεξιά ή αριστερή δεν μπορεί να εκπροσωπεί τους πόθους και τις αγωνίες αυτών που παράγουν, τους πραγματικούς παραγωγούς πλούτου της κοινωνίας και να προβληματιστούν για τις απανωτές ήττες τις οποίες δεχόμαστε.

   Αν δεν ανασυγκροτηθούμε και δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας χωρίς προστάτες  και αντιπροσώπους που αποφασίζουν πριν από μας για μας, θα συνεχίζουμε να δεχόμαστε την μια ήττα μετά την άλλη.

   Αυτό που φοβόταν και φοβάται το σύστημα, το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση «δεξιά και αριστερή» ήταν και είναι ο αγώνας διαρκείας  μέχρι να πέσει η δουλική κυβέρνηση του κεφάλαιου, των δανειστών και της τρόικας μαζί με όλο το μπλοκ εξουσίας που την στηρίζουν.

   Δυστυχώς όμως για την εργατική τάξη οι συμβιβασμένες και εκφυλισμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες  -τις οποίες οι εργαζόμενοι ψήφισαν ενώ καθημερινά τους αποκαλούν ξεπουλημένους-  όπως προαναφέραμε για μια ακόμη φορά επέλεξαν την πεπατημένη και αυτά τα μέτρα πέρασαν χωρίς να ανοίξει μύτη.

   Όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια είδαμε κόμματα να καταρρέουν και να διαλύονται ενώ η μόνη που παραμένει ανέπαφη με τους ίδιους συσχετισμούς είναι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία και θα έχουμε για μια ακόμη τριετία για πρόεδρο στην ΓΣΕΕ τον ανεκδιήγητο Παναγόπουλο και Γραμματέα τον Κουτσιούκη με την στήριξη και τις ψήφους των εδώ ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ όπου μέσα από τα παραπάνω ψηφοδέλτια εκλέχτηκαν στο νέο Δ.Σ της ΓΣΕΕ τόσο ο πρόεδρος  όσο και ο γραμματέας της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

  Το χειρότερο απ’ όλα με τα απανωτά μνημόνια και όλα συμβαίνουν και έχουνε συμβεί, είναι ότι, σ’ όλη τη χώρα ηθικά έχει επικρατήσει ο Μιθριδατισμός. Η απόκτηση ανοσίας σε τοξικές ουσίες και σε ειδικά δηλητήρια.

   Για όσους δεν γνωρίζουν ο όρος προέρχεται από τον Μιθριδάτη ο οποίος φέρεται να έπινε επί πολλά χρόνια μικρές δόσεις από δηλητήριο για να συνηθίσει ο οργανισμός του και να μην μπορούν οι εχθροί του να τον δολοφονήσουν με αυτό τον τρόπο.

   Αυτό έχει επικρατήσει και έχει διαχυθεί πλέον σε ολόκληρη την κοινωνία, στη σκέψη των ανθρώπων, όπου σιγά σιγά έχουνε περάσει αυτή τη δηλητηριασμένη σκέψη έτσι ώστε να μην αντιδρά κανένας για ότι και να γίνεται να το θεωρεί φυσιολογικό.

   Σε ότι αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα, βάζουνε κάμερες, παρακολουθούν με όλους τους τρόπους και αν κανένας τολμήσει να αντισταθεί να διαμαρτυρηθεί, έχοντας συνηθίσει αυτό το δηλητήριο περνάει ότι, αυτό γίνεται παντού, τι κάθεσαι και ασχολείσαι τώρα;

   Γίνεται μια απόλυση σου λένε έχουμε εκατομμύρια ανέργους. Πεινάει κάποιος σου λένε πεινάνε χιλιάδες, και ου το καθεξής.

   Το ίδιο συμβαίνει και εδώ.

   Αρχίζουν οι απολύσεις και λέμε αυτός ήταν έτσι. Μα κάθε έναν που απολύουν σε οποιαδήποτε δουλειά τα αφεντικά, οι παρατρεχάμενοι και οι χαφιέδες αυτό λένε. Ότι αυτός δεν ήταν παραγωγικός ή αυτός ήταν περίεργος, δεν δούλευε κ.λ.π. 

   Πάντα στοχοποιούν έναν και μετά συνεχίζουν.

    Ο συνάδελφος που απολύθηκε είχε 17 χρόνια υπηρεσίας, ήταν πτυχιούχος ΑΣΟΕ, είχε μεταπτυχιακό στα χρηματοοικονομικά στο Μπέρμινχαμ και διδακτορικό στη Σορβόννη και στο Παρίσι και είχε προσληφθεί με διαγωνισμό ΑΣΕΠ για την συγκεκριμένη θέση.

   Δεν έκανε κανένα έγκλημα, ούτε έκλεψε, ούτε τιμωρήθηκε έστω με έγγραφη επίπληξη τα τέσσερα τελευταία χρόνια που να δικαιολογεί αυτή την απόλυση και δεν του δόθηκε καν ουσιαστικά το δικαίωμα της απολογίας.

   Απλά έπεσε θύμα του κατάπτυστου αξιολογίου και του στοχευμένου παραμερισμού ικανότατων και αξιόλογων επιστημόνων που προέρχονται από τον ΟΤΕ για να τοποθετηθούν στη θέση τους οι διάφοροι κολλητοί και ημέτεροι που προσλαμβάνονται απο την “αγορά” και τις διάφορες «λέσχες» με φαραωνικούς μισθούς και τεράστια μπόνους.

  Ο συνάδελφος λοιπόν -ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΑΡΟΠΛΗΣΤΗΚΕ- απολύθηκε καθαρά με το αξιολόγιο. Είχε 3 χρονιές κάτω από τη βάση. Δυστυχώς δεν έκανε καμία νομική ενέργεια για να προστατευτεί γιατί πίστεψε τις ανακοινώσεις σας και τις υποσχέσεις σας ότι με την ΣΣΕ που υπογράψατε και παραχωρήσατε τους μισθούς μας, εξασφαλίσατε ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση.

Έχουμε λοιπόν και επίσημα την πρώτη απόλυση με το αξιολόγιο.

   Αυτά για όσους λέγανε στους συναδέλφους να πάνε στο αξιολόγιο και ότι δεν έχουν πρόβλημα και ότι όλοι εμείς που αντιδρούσαμε ήμασταν λαϊκιστές, λέγαμε ψέματα και τρομοκρατούσαμε άδικα τους συναδέλφους.

Με αφορμή αυτή την απόλυση ήρθαν στο φως δυο σημαντικά ζητήματα. Πρώτο ότι ο ΟΤΕ είναι ΔΕΚΟ και δεύτερο ότι από το 2006 μέχρι σήμερα είχαμε 9 απολύσεις με το άρθρο 13 και το διευθυντικό δικαίωμα.

   Όλοι εσείς εδώ μέσα γνωρίζατε ότι είμαστε ΔΕΚΟ και ότι μέχρι σήμερα είχαμε 9 απολύσεις;    Σας ενημέρωσαν οι παρατάξεις σας;

   Ούτε εμείς το γνωρίζαμε ότι είμαστε ΔΕΚΟ, το ανακαλύψαμε όταν ανακοινώθηκε στον απολυμένο συνάδελφο ότι η αποζημίωση που θα πάρει είναι 25.000 € γιατί είμαστε οργανισμός κοινής ωφέλειας και υπάρχει συγκεκριμένο πλαφόν στην αποζημίωση.

    Αυτά και πάλι για όλους όσους ισχυρίζονταν και διέδιδαν ότι πλέον ο ΟΤΕ είναι ιδιωτική επιχείρηση!!!

   Ρωτώντας γνωστούς μας νομικούς, πληροφορηθήκαμε ότι, από 14.2.2012 με το άρθρο 5 της 6 ΠΥΣ διατάξεις νόμων ή κανονιστικών αποφάσεων που θεσπίζουν όρους που υποκρύπτουν μονιμότητα ή ρήτρες μονιμότητας καταργούνται.

   Οι σχετικές διατάξεις εφαρμόζονται και σε επιχειρήσεις, εταιρείες ή οργανισμούς που υπάγονται ή είχαν υπαχθεί οποτεδήποτε κατά το παρελθόν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

   Έχει δε κριθεί αμετάκλητα από την νομολογία και με την 675/2014 απόφαση του Αρείου Πάγου ότι ο ΟΤΕ είναι κοινωφελής επιχείρηση.

    Άρα δεν υπάρχει για κανέναν από το 2012 με το άρθρο 5 της 6 ΠΥΣ τυπικά ρήτρα μονιμότητας.

   Είναι δυνατόν να έχει περάσει αυτή η απόφαση το 2012 και να μην το ξέρατε;  Έχουμε νομικό σύμβουλο ή δεν έχουμε και γιατί τον πληρώνουμε.

   Είναι δυνατόν να έρχεται ο απολυμένος συνάδελφος στην ΠΕΤ-ΟΤΕ και να ρωτάει αν είμαστε ΔΕΚΟ και αν για όλους τους παλιούς πριν το 2006 ισχύει η μονιμότητα και να του απαντάει δεν ξέρω θα σου απαντήσω αύριο;

   Αν το βγάζατε αυτό στην επιφάνεια θα μπορούσε να γίνει πολιτικό θέμα, να υπάρξει ζύμωση, να αναγκαστούν κόμματα από τότε να τοποθετηθούνε -ανεξάρτητα πως κατάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ-  ή οτιδήποτε και να υποσχεθούν πως θα καταργήσουνε αυτή την απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για να μας απολύσουν.

   Είναι δυνατόν να έχουμε απολυμένο συνάδελφο με το διευθυντικό δικαίωμα μετά από 17 χρόνια υπηρεσίας, να βγάζετε ανακοίνωση ότι η απόλυση είναι παράνομη και να μην ζητάτε να παρθεί πίσω;

   Ακόμα και ο χειρότερος να ήταν εσείς έπρεπε να μείνετε σε θέσεις αρχών. Ας τον τιμωρούσαν, ας τον απέλυαν με το πειθαρχικό αν είχε κάνει κάτι.

   Δεν φτάνει που δεν κάνατε κάτι ενώ είχατε ενημερωθεί εγκαίρως από τη διοίκηση 4 μέρες πριν για να σταματήσετε αυτή την παράνομη απόλυση, αλλά  φτάσατε στο κατάπτυστο σημείο στη συνάντηση που είχατε στις 21 Απρίλη με τη διοίκηση για το συγκεκριμένο θέμα παρά την επιμονή μας να συμμετέχει και ο συνάδελφος στη συνάντηση, εσείς με το αποφασίζωμεν και διατάσωμεν δεν του επιτρέψατε καν να συμμετέχει και να ακουστεί και η δική του άποψη.

Μ’ αυτή σας την ενεργεία την αποφράδα για την δημοκρατία ημέρα και οι 4 διαπραγματευτές του δώσατε την χαριστική βολή.

  Όμως δεν αφορά τον ίδιο, ούτε και εμείς τον ξέρουμε ούτε και τον γνωρίζαμε μέχρι προχθές, αλλά αφορά εκατοντάδες συναδέλφους που είναι στοχοποιημένοι με το αξιολόγιο και όχι μόνο και κινδυνεύουν.

   Όπως οι συνάδελφοι στο κατάστημα της Αγίας Παρασκευής όπου με τη λογική της συλλογική ευθύνης που εφάρμοζε το 3ο Ράιχ επειδή το κατάστημα δεν έπιασε τους στόχους βαθμολογήθηκαν όλοι τους κάτω από τη βάση, όπως και οι δεκάδες άλλοι σε ολόκληρη την επικράτεια που βαθμολογήθηκαν προσχηματικά κάτω από την βάση και οι εκατοντάδες συνάδελφοι που μεταφέρθηκαν πριν 2 χρόνια στοχευμένα στη χωματερή της OTE-TV.

   Τι κάνατε για να τους προστατέψετε όλους αυτούς;  Απολύτως τίποτε.

   Όπως τίποτε δεν κάνατε για να προστατέψετε τους 2 προέδρους των ΤΔΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ Κέρκυρας και Χανίων Γιάννη Τριβυζά και Λάμπρο Καστρινάκη που υπέστησαν συνδικαλιστικές διώξεις για τη συνδικαλιστική τους δράση.

   Όπως επίσης δεν έχετε κάνει τίποτε εδώ και 6 χρόνια και για το ΙΚΑ που είμαστε ασφαλισμένοι όλοι σαν υπάλληλοι γραφείου και χάνονται Βαρέα και Ανθυγιεινά για εκατοντάδες συναδέλφους των καλωδιακών κ.λ.π. και παρά του ότι Υποδιοικητής του ΙΚΑ είναι ένας πρώην διαπραγματευτής!

   Πρόσφατα είχαμε το κλείσιμο άλλων 3 εμπορικών καταστημάτων και ούτε γι’ αυτό το τόσο σοβαρό θέμα κάνατε κάτι.

   Ενώ μόλις χθες είχαμε άλλη μια απόλυση αυτή τη φορά στην OTE-ESTATE όπου απολύθηκε συνάδελφος μετά από 13 χρόνια δουλειάς.

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

   Οι διοικούντες έχουν ανοίξει μια τεράστια λίστα και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να αρχίσουν να χτυπάνε και τότε θα επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά η ρήση του Μπρέχτ ότι, όταν έπαιρναν τους αναρχικούς εγώ δεν μίλησα δεν ήμουν αναρχικός, όταν παίρναν τους κουμουνιστές πάλι δεν μίλησα, όταν παίρναν τους χριστιανούς πάλι δεν μίλησα και όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν ήταν κανένας να με υπερασπιστεί.

   Κατά τον ίδιο τρόπο και εμείς βρισκόμαστε σε μια συγκυρία τώρα, που η διοίκηση αρχίζει να πειραματίζεται, κτίζει σιγά σιγά τετελεσμένα ώστε όταν κρίνουν ότι οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες να αρχίσουν να καθαρίζουν με οποιοδήποτε πρόσχημα.

   Το 2012 περνάνε μια απόφαση με την 6 ΠΥΣ η οποία καταργεί ουσιαστικά την μονιμότητα για τους παλιούς.

   Αντί λοιπόν αυτή την ασυλία των μη απολύσεων που είχαν οι παλιοί να την επεκτείνουμε και στους νέους.

   Αντί να κάνουμε το ίδιο και με τους μισθούς να φέρουμε και τους άλλους προς τα πάνω και να τους εντάξουμε όλους στη σταθερή εργασία με το μισθολόγιο και τα δικαιώματα που είχαμε και να ζητήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις για αυτό που παράγουμε καθημερινά και που κερδίζει και η εταιρεία και ένα μέρος τρώνε τα μεγαλοστελέχη, εμείς οδηγηθήκαμε να φτιάχνουμε σκαλοπάτια και να πηγαίνουμε προς τα κάτω.

   Λοιπόν την ξέρατε αυτή την απόφαση; Άμα δεν ξέρατε πρέπει πρώτα να απολύσετε τον νομικό σύμβουλο που έχουμε και στην ΠΕΤ-ΟΤΕ και στην ΟΜΕ γιατί δεν σας ενημέρωσε.

   Ή είναι ανίκανος και πρέπει να τον απολύσετε ή είσαστε συμμέτοχοι. Αν είσαστε συμμέτοχοι είναι εγκληματικό αυτό το πράγμα που κάνατε.

   Αλλά πως είναι δυνατόν να μάθουμε εμείς μετά από όλα αυτά ότι μέχρι αυτή την στιγμή να έχουν γίνει 9 απολύσεις με το διευθυντικό δικαίωμα και το άρθρο 13 χωρίς καμία απόλυση να γίνει θέμα;

   Ακόμα και εγκληματίες, κλέφτες και λαμόγια να ήτανε και οτιδήποτε να είχαν κάνει, δεν έπρεπε να επιτρέψετε καμία απόλυση με το άρθρο 13.

   Και γιατί το κάνει αυτό η διοίκηση αφού μπορούσε να τιμωρήσει και τον συγκεκριμένο και τους άλλους και να τους πάει με το πειθαρχικό δίκαιο και να τους απολύσει με τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιεί και τώρα ότι είσαι άχρηστος, έκανες εκείνο, έκανες το άλλο κ.λ.π;

   Άρα τι κάνει η διοίκηση τώρα; Ανοίγει τον δρόμο για επόμενες απολύσεις.

  Και άμα πουν αύριο ότι αυτός ήταν συνδικαλιστής και ο συνδικαλισμός μπει στο στόχαστρο έστω και αυτός ο συμβιβασμένος που εδώ πέρα εσείς ασκείτε και αγριέψουνε τα πράγματα;

Πως είναι δυνατόν να έχετε ανοίξει έναν τέτοιο δρόμο και να μην ενδιαφέρεστε να τον κλείσετε;

Έχουμε ένα με το πειθαρχικό που ανοίξατε την κερκόπορτα για να πάμε σε απολύσεις και ένα με το μισθολόγιο των πολλών ταχυτήτων που έχετε ανοίξει ολόκληρη σκάλα για να φτάσουμε μέχρι τον πάτο.

   Για πόσο ακόμα θα κάνετε πλάτες στη γερμανική εργοδοσία και θα ανέχεστε όλο αυτό το εργασιακό νταχάου που μας επιβάλουν καθημερινά, με συνεχείς παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και του ωραρίου, με προσχηματικές αξιολογήσεις, εντατικοποίηση, αύξηση εργατικών ατυχημάτων, αυθαιρεσίες μέχρι και απόλυση με το αξιολόγιο;

   Δεν έπρεπε η υπ αριθμόν ένα να είναι η ανάκληση της απόλυσης, να βγούμε επιθετικά και να φτάσουμε μέχρι και σε απεργία για την ανάκληση και την ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 13 για να διασφαλίσουμε το αύριο;

   Δεν είμαστε ακραίοι. Εμείς είμαστε ρεαλιστές και εσείς είσαστε ακραίοι. Σε όποιο δρόμο χαράζει η εργοδοσία πάτε μπροστά. Αυτό είναι ακρότητα.

   Όποιος βλέπει μπροστά δεν είναι ακραίος, το αντίθετο είναι ρεαλιστής γι’ αυτό το λόγο μας έχουν στείλει οι εργαζόμενοι εδώ και όχι να χαζεύουμε τη θάλασσα και την πρασινάδα.

   Εδώ είμαστε συνδικαλιστές, μας έχουν στείλει χιλιάδες άνθρωποι να φυλάμε Θερμοπύλες και δεν μπορεί να είμαστε εφιάλτες ή συνειδητά ή ασυνείδητα ή γιατί πνιγόμαστε μέσα στην καθημερινότητα και νομίζουμε ότι εμείς είμαστε καλά γιατί έξω είναι πολύ χειρότερα.

   Όταν έξω, δίπλα μας, είναι πολύ χειρότερα θα έρθει πολύ γρήγορα και σε μας. Και δεν μπορεί να αυξάνονται συνέχεια τα κέρδη της D.T, μέσα σ’ όλο αυτό το κτύπημα που υπάρχει στην κοινωνία σίγουρα τα κέρδη τους θα πέφτουν.

   Θα βρουν μετά προσχήματα άμεσα για να ξεφορτώσουν ότι έπεσαν τα κέρδη κ.λ.π και θα κάνουν απολύσεις. Εθελούσιες δεν θα μπορούν να κάνουν γιατί δεν θα έχουν λεφτά ή δεν θα τους το επιτρέπουν και θα περάσουν σε όλα όσα ήδη ετοιμάζουν και θα έχουμε ανοίξει εμείς τον δρόμο.

   Για να προλάβουμε λοιπόν τις εξελίξεις θα πρέπει από τώρα με ζύμωση στον κόσμο μέσα από γενικές συνελεύσεις να ανοίξουμε τη συζήτηση φτιάχνοντας το διεκδικητικό πλαίσιο για την νέα ΣΣΕ, ότι διεκδικούμε:

  • Ενιαίο μισθολόγιο και ίδια δικαιώματα σε παλιούς και νέους με πάτημα το μισθολόγιο και τα δικαιώματα των παλιών.
  • Αυξήσεις για όλο το προσωπικό.
  • Επαναφορά των κλιμακίων και όλων των επιδομάτων που αυθαίρετα μας έκοψε η διοίκηση, όπως π.χ το επίδομα οδήγησης κ.λ.π.  
  • Αναγνώριση της προϋπηρεσίας και των πτυχίων.
  • Ένταξη στις ειδικότητες και στα Β.Α.Ε.
  • Επαναφορά του έργου στον ΟΤΕ και διώξιμο όλων των εργολάβων.
  • Και πρώτα απ’ όλα την κατάργηση του άρθρου 13 που δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία να απολύει όποιον θέλει.

   Αυτά θα πρέπει να είναι τα κύρια αιτήματά μας, να βάλουμε κόκκινες γραμμές και να ξεκινήσουμε συζητήσεις.

   Στη συνέχεια άμα η διοίκηση δεν προχωρήσει στην υλοποίηση των αιτημάτων που θα βάλουμε να έχουμε μπροστά ότι θα κάνουμε αγώνες για να τα επιβάλουμε.

   Μ’ αυτά θα έπρεπε να ασχοληθούμε στο συνέδριο και να χαράξουμε στρατηγική για την επόμενη μέρα και όχι με ανούσιες κοκορομαχίες.

    Εμείς αυτό τον δρόμο θα κινηθούμε ενημερώνοντας καθημερινά τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς για το τι μας ετοιμάζουν και για το τι πρέπει να διεκδικήσουμε.

   Κλείνοντας, εμείς δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε όχι για να μην πουληθεί το υπόλοιπο 10 % αλλά για να επανέλθει ο ΟΤΕ υπό Δημόσιο και Κοινωνικό έλεγχο και όπου τα κέρδη του θα επιστρέφουν στην κοινωνία.

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …