Η τοποθέτηση της ΑΣΕ στο 42ο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ από τον Δ.Φρακλιώτη.

   Το σημερινό 42ο συνέδριό μας πραγματοποιείται 4 μέρες μετά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ όπου οι βασικοί μέτοχοι επικύρωσαν την συμφωνία με την οποία η D.T παραμέρισε όλες τις εγγυήσεις που υπάρχουν στην Σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο για να διατηρείται η ύπαρξη και η βασική δομή του ΟΤΕ

Και μια μέρα μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου από την εξωνημένη ψευτοαριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τζίφρα, η οποία μετά την τεράστια προδοσία και την μετατροπή του υπερήφανου ΟΧΙ σε ΝΑΙ, έφτασε στο δεύτερο σταθμό του αυτοεξευτελισμού της υπογράφοντας και ψηφίζοντας το 4ο μνημόνιο.

   Για άλλη μια φορά κόβουν συντάξεις, απαξιώνουν μισθούς και μεροκάματα, μειώνουν τις κοινωνικές δαπάνες, διευκολύνουν τις ομαδικές απολύσεις, εξασφαλίζουν δάνεια και χρηματοδοτήσεις παίρνοντάς τα από μας, για να επενδύσουν και να φέρουν την περιβόητη ανάπτυξη, προωθούν τα ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας στα νέα εγχώρια και ξένα τζάκια.

   Αυτό σε γενικές γραμμές είναι το 4ο μνημόνιο και με το οποίο επιταχύνεται η πλήρης φτωχοποίηση της εργαζόμενης κοινωνίας, αφού παίρνει τα λεφτά από τους φτωχούς και τα δίνει στους πλούσιους.  

   Απέναντι στην νέα λαίλαπα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και όχι μόνον, αντί να αντιδράσουν δυναμικά και να πουν -ως εδώ και μη παρέκει-   για μια ακόμη φορά ακολούθησαν την πεπατημένη (ρίχνοντας μια ακόμα ντουφεκιά στον αέρα) με μια 24ωρη απεργία και ουσιαστικά έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από το νέο αντεργατικό πακέτο μέτρων.

 Συνάδελφοι, μετά από 7 χρόνια μνημονίων, που παρά τους αγώνες που έγιναν δεν καταφέραμε να βάλουμε ένα φρένο και να αντισταθούμε, πρέπει να βγάλουμε και μείς οι ίδιοι τα συμπεράσματά μας.

   Καμιά κυβέρνηση δεξιά ή αριστερή δεν μπορεί να εκπροσωπεί τους πόθους και τις αγωνίες αυτών που παράγουν και να προβληματιστούμε για τις απανωτές ήττες τις οποίες δεχόμαστε.

Όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική και όσο εμείς θα παραμένουμε αδρανείς, τόσο θα πλουτίζουν οι πλούσιοι και θα φτωχαίνουν οι φτωχοί. Η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης θα βαθαίνει, η εργοδοσία θα αποθρασύνεται κι άλλο.

  Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν έρχεται, είναι ήδη εδώ. Με μισθούς πείνας, δουλειά χωρίς δικαιώματα, ανεργία, πλήρης αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, εντατικοποίηση, ανασφάλεια κ.λ.π.

   Έναν εργασιακό μεσαίωνα τον οποίο βιώνουμε ήδη όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ από την γερμανική εργοδοσία της D.T.

Η εντατικοποίηση, η εργοδοτική αυθαιρεσία και η τρομοκρατία κτυπάει κόκκινο. Τα εργατικά ατυχήματα πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα. Η μαύρη εργασία, οι εργολαβίες και το outsorsing κυριαρχούν.

Το τελευταίο διάστημα ξαναγεμίζουν τα καταστήματα και τα τεχνικά τμήματα με εργαζόμενους των 400 ευρώ από τις δουλεμπορικές εταιρείες Cosmote Ε-value, Mellon, Man Power κ.λ.π.

Όλα αυτά δεν συμβαίνουν σε μια χρεοκοπημένη εταιρεία αλλά σε μια εταιρεία που στην πιο βαθιά κρίση του συστήματος εμφανίζει τεράστια κερδοφορία και κατέχει την 3η θέση μεταξύ των 20 εταιρειών με την μεγαλύτερη κερδοφορία στην χώρα και τελευταία να ανακοινώνει όχι απλά κέρδη αλλά κέρδη δεκαετίας.

Μπορεί λοιπόν τα νούμερα να δείχνουν κέρδη αλλά τα κέρδη δεν τα καρπωνόμαστε εμείς, ούτε ότι όλοι μαζί είμαστε ένα όπως παραπλανητικά διαφημίζουν.

   Από την μια είμαστε όλοι εμείς οι χιλιάδες  εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά στα καταστήματα με τα σπαστά ωράρια, με τα ανεκδιήγητα σκαμπό και τις κάμερες να μας παρακολουθούν καθημερινά, στα τεχνικά τμήματα με τα μονοπρόσωπα συνεργεία και τα αυξανόμενα εργατικά ατυχήματα και συνεχείς στόχους για πωλήσεις, στις αγροτικές φυλακές της D.T στην Παιανία με τις ατέλειωτες ώρες στις μετακινήσεις, με τις κάμερες παντού, στα call centers στα νέα σύγχρονα  εργασιακά κάτεργα, με μισθούς πείνας, με συνεχή εντατικοποίηση, ακανόνιστες βάρδιες, κατάργηση αργιών, κανονικές άδειες σε ημέρα αργίας κ.λ.π. που παράγουμε αυτόν τον τεράστιο πλούτο.

Και από την άλλη είναι οι χρυσοκάνθαροι του διευθυντικού κατεστημένου και όλος αυτός ο παρασιτισμός των 2.000 διευθυντών και προϊσταμένων που απομυζούν την μερίδα του λέοντος του περιβόητου εργασιακού κόστους.

   Αυτή είναι η πραγματικότητα στον σημερινό ΟΤΕ της D.T.

   Όπως γράψαμε προχθές στην ανοιχτή επιστολή προς τους μετόχους, το χωριό Ποτέμκιν  που έχουν φτιάξει και παρουσιάζουν τον ΟΤΕ κρύβει μέσα σε πολλές ντουλάπες πάρα πολλούς σκελετούς γιατί το μοναδικό κίνητρο που έχουν επιβάλει για να πορεύεται η επιχείρηση είναι οι παραπλανητικοί δείκτες και το EBITDA που εξασφαλίζουν από την μια τα τεράστια μπόνους του πολλαπλάσιου (σε σχέση με το δημόσιο ΟΤΕ) διευθυντικού κατεστημένου και από την άλλη οι μισθοί πείνας κυριολεκτικά των χιλιάδων εργαζόμενων του παραγωγικού προσωπικού του οργανισμού.

Παρέλαβαν ένα ΟΤΕ που ήταν μια σύγχρονη και αναπτυγμένη επιχείρηση, ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός όμιλος των Βαλκανίων  και που αποτελούσε (όπως αναφέρει ο Βουρλούμης στο βιβλίο του) «σημαντική πηγή ήπιας ισχύος στην περιοχή» και τον έφεραν στην προτελευταία θέση (26η μεταξύ 28) κρατών της ευρωπαϊκής ένωσης σε ότι αφορά τον στόχο του ευρωπαϊκού ευρυζωνικού σχεδίου!

   Αντί λοιπόν να επενδύσουν όπως είχαν δεσμευτεί και να φτάσουν την οπτική ίνα στο σπίτι, δεν κάναν επενδύσεις,  κοίταζαν τα κέρδη και τα μπόνους με αποτέλεσμα με το vectoring να παραδώσουν τα 2/3 του δικτύου στην VODAFONE, στην WIND, στην CYTA και στην FORTHNET αφού μέχρι τέλος του 2016 έφτιαξαν 6.800 καμπίνες (από τις 34.000 συνολικά) και στην καλύτερη περίπτωση μέχρι 06-10-2017 που λήγει η προθεσμία να τις φτάσουν στις 12.668 αν προλάβουν, γιατί τώρα πια τους πρόλαβε η ΕΕΤΤ.

Δηλαδή 8 χρόνια τώρα που είχαν το αποκλειστικό προνόμιο να καλύψουν ψηφιακά όλο το δίκτυο δεν το έκαναν. Τις υπόλοιπες 21.332 τις παραχώρησαν στις άλλες εταιρείες που αναφέραμε. Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΤΕ θα μισθώνει γραμμές από τις εταιρείες αυτές ενώ μέχρι σήμερα είχε την αποκλειστική κυριότητα του δικτύου! Στη Γερμανία όμως η D.T επένδυσε και εξασφάλισε ολόκληρο το δίκτυο.

   Αυτό σε συνδυασμό με το σταδιακό κλείσιμο καταστημάτων και με το Consolidation όπου χωρίς να πάρουν καμία άδεια από τις αρμόδιες αρχές ΑΔΑΕ κ.λ.π. χώρισαν την Ελλάδα σε 4 σημεία και την μοίρασαν σε αντίστοιχες εταιρείες και το κυριότερο έχρησαν παράνομα τους εργαζόμενους των εργολαβικών εταιρειών σε κανονικούς τεχνίτες του ΟΤΕ δίνοντας τους τα κλειδιά από τα καφάο, μαγνητικές κάρτες, VPN τηλέφωνα και laptop  WFM, το μέλλον του ΟΤΕ διαγράφεται δυσοίωνο και οι θέσεις εργασίας μας κινδυνεύουν.

Απέναντι σ’ αυτή την ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε από την εργοδοσία, σαν ομοσπονδία αλλά και σαν σωματεία όχι μόνο δεν παρατάξαμε ούτε μια στοιχειώδη αντίδραση, αντιθέτως στα περισσότερα με τον ένα η τον άλλο τρόπο βάλατε πλάτη να περάσουν.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και είναι αμείλικτα:

-Την μέρα που ψηφιζόταν η τροπολογία με την οποία το κράτος μεταβίβαζε στο ΤΑΙΠΕΔ το τελευταίο 5% ολοκληρώνοντας το ξεπούλημα του ΟΤΕ, αντί να ξεκινήσουμε άμεσα αγωνιστικές κινητοποιήσεις με απεργίες καταλήψεις κ.λ.π. όπως σας προτείναμε, εσείς επιλέξατε να εκπληρώσετε το συνδικαλιστικό σας καθήκον κάνοντας μια διαπαραταξιακή βόλτα στην βουλή για  να δείτε τα μνημονιακά κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμια και Λεβέντηδες για να σας πουν τι;  Ότι θα καταψηφίσουν;

 Δεν φτάνει που δεν κάνατε απολύτως τίποτε για να αποτρέψουμε αυτή την τραγική εξέλιξη, αλλά καταπατήσατε ακόμη και την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ που είχαμε πάρει για 24ωρη απεργία όταν φέρουν τη ρύθμιση στη βουλή.

ροχθές στην έκτακτη Γ.Σ των μετόχων –στην κρισιμότερη συνέλευση για το παρόν και το μέλλον του ΟΤΕ- όπου εκεί οι δυο βασικοί μέτοχοι κράτος και D.T, έβαλαν την ταφόπλακα του ΟΤΕ αποφασίζοντας ότι:

  1. Ο βασικός μέτοχος θα έχει το δικαίωμα να απορροφήσει τον ΟΤΕ, να τον διαμελίσει, να τον πουλήσει ή να τον θέσει σε εκκαθάριση.
  2. Εκπίπτουν όλες οι εγγυήσεις και οι δεσμεύσεις που οφείλει να έχει ο ΟΤΕ για την εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας.
  3. Εξασφάλισαν το παρόν αλλά και το μέλλον -μ’ ένα χρυσό αλεξίπτωτο που ξεπερνά τα 5 εκ. ευρώ- του Διευθύνοντα Συμβούλου Μ.Τσαμάζ. όταν η πλειονότητα των εργαζομένων του ΟΤΕ καλούνται να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα της εργασίας τους και επιβιώσουν με 400 και 700 ευρώ.

  Εσείς εφαρμόσατε πάλι την ιδία τακτική με την προηγούμενη και αντί να ξεσηκώσετε τον κόσμο και να ματαιώσουμε την γενική συνέλευση όπως και πάλι σας προτείναμε, επιλέξατε να πάτε διαπαραταξιακά να δείτε την Νικολαΐδη και την Παπαδοπούλου για να σας εξηγήσουν δήθεν τις αλλαγές και να σας καθησυχάσουν κι αυτό ήταν όλο.

   Με αποτέλεσμα, όχι απλά να γίνει η γενική συνέλευση και να επικυρώσει τα παραπάνω αλλά το τραγικότερο απ’ όλα είναι ότι παρόλο που ήσασταν όλοι σας διαπαραταξιακά στο Δ. Μέγαρο, δεν τολμήσατε ούτε καν να εμφανιστείτε στον χώρο της συνέλευσης. Όχι μόνο εσείς αλλά ούτε και κανένα άλλο συνδικαλιστικό στέλεχος από όλες τις παρατάξεις!

   Οι μόνοι που παρευρεθήκαμε και κάναμε και παρέμβαση ήμασταν για μια ακόμη φορά οι γνωστοί άγνωστοι συνδικαλιστές της ΑΣΕ.

Αυτά ως την ύπαρξη και την βασική δομή του ΟΤΕ. 

   Τα άλλα δυο εκκωφαντικά ζητήματα με τα οποία ασχοληθήκατε ΟΜΕ και σωματεία το τελευταίο διάστημα και είχαν την ομόφωνη στάση όλων των παρατάξεων με τον ένα η τον άλλο τρόπο ήταν η δικαστική διεκδίκηση των κλιμακίων και η παράνομη και αντισυνδικαλιστική απόλυση των 8 εργαζομένων του Πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ Αττικής Πρωτοχρονιάτικα.

Όσον αφορά τα κλιμάκιααφού αφήσατε την διοίκηση να μας τα κρατάει παράνομα παγωμένα 5 χρόνια τώρα-, αντί να πάτε και να υπογράψετε ειδική Σ.Σ.Ε με αναγνώριση των κλιμακίων από τότε που παράνομα κόπηκαν, με συνειδητή επιλογή απεμπολήσατε τα συνδικαλιστικά σας καθήκοντα και χωρίς να κάνουμε ούτε μια κινητοποίηση και δράση αναθέσατε την διεκδίκηση των κλιμακίων σε δικηγόρο μέσω της δικαστικής οδού με αγωγές κ.λ.π.

Όλα αυτά μάλιστα όταν δεν κάνατε καμία «έρευνα αγοράς» και δώσατε τη δουλειά  σ’ ένα δικηγόρο που όχι μόνο τον ακριβοπληρώνουμε κάθε μήνα σαν ΠΕΤ και ΟΜΕ αλλά προτείνει να υπογράψουμε ένα εργολαβικό με απαράδεκτες δεσμεύσεις, με την μεγαλύτερη προκαταβολή απ’ όλους, 75 ευρώ και λέγοντας ψέματα ότι η προθεσμία για την κατάθεση των αγωγών λήγει στις 31 Μάρτη, ενώ λήγει στις 31 Δεκέμβρη, νομιμοποιώντας ταυτόχρονα το αξιολόγιο από το παράθυρο!!!

Όσον αφορά τις απολύσεις αντί να λύσετε το πρόβλημα του πολιτιστικού που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε μιας και είχατε την διοίκηση τόσα χρόνια και να βρείτε λύσεις για τους εργαζόμενους όπως π.χ βρήκατε για τους εργαζόμενους της ΟΜΕ, με την πρωτοφανή για τα συνδικαλιστικά δεδομένα της χώρας, αντεργατική, παράνομη, αντικαταστατική και αήθη ενέργεια επιλέξατε και κάνατε μαζικές απολύσεις σαν τον χειρότερο εργοδότη, χωρίς καν να τηρηθεί καμία διαδικασία, χωρίς να γίνει Δ.Σ.

  Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα με τον ένα η τον άλλο τρόπο επιτρέπετε στην διοίκηση να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, να αυθαιρετεί,  να εφαρμόσει και να καθιερώσει το consolidation και το χειρότερο απ όλα να ξαναγεμίσει τα καταστήματα και τα τεχνικά τμήματα με εργαζόμενους των 400 ευρώ από τις δουλεμπορικές εταιρείες Ε-value, Mellon, Man Power κ.λ.π.

Αυτές ήταν οι δράσεις σας και ο απολογισμός για την χρονιά που πέρασε και θα έπρεπε να ντρέπεστε γι αυτό.

Το δυστύχημα είναι ότι για όλη αυτή την κατάντια δεν ευθύνονται μόνο η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ που είναι στην ηγεσία της ΟΜΕ αλλά τεράστιο  μερίδιο ευθύνης βαραίνει και σας τους άλλους δυο «αριστερούς» που απαρτίζετε την διαπαραταξιακή ομάδα και ας λέτε ότι είστε διαφορετικοί αφού:

   -Διαπαραταξιακά αποφασίσατε στο ξεπούλημα του ΟΤΕ να μην γίνουν κινητοποιήσεις και να πάτε όλοι μαζί στη βουλή να δείτε τα κόμματα.

   -Διαπαραταξιακά αποφασίσατε προχθές στην συνέλευση των μετόχων να μην μπλοκάρουμε και να ματαιώσουμε την συνέλευση και να πάτε όλοι μαζί να δείτε  την Νικολαΐδη και την Παπαδοπούλου και λάμψατε δια της απουσίας σας από την συνέλευση.  

   -Διαπαραταξιακά αποδεχτήκατε τις απολύσεις στο πολιτιστικό και όλοι μαζί πήγατε στον Τσαμάζ για να σας δώσει τις αποζημιώσεις όπως και σας τις έδωσε.

   -Διαπαραταξιακά αποφασίσατε να μην σταματήσουμε το consolidation και στήσατε το παρατηρητήριο (κοινώς μπανιστήρι) για να παρατηρείτε τι κάνουν οι εργολάβοι.

   -Διαπαραταξιακά απεμπολήσατε τα συνδικαλιστικά σας καθήκοντα αναθέτοντας στον συγκεκριμένο δικηγόρο χωρίς καμία έρευνα αγοράς την διεκδίκηση των κλιμακίων.

   Όπως αποδεικνύεται περίτρανα από τα παραπάνω σε όλα τα κρίσιμα και σημαντικά θέματα είχατε διαπαραταξιακή συμμετοχή γι’ αυτό  υπήρξε η εκκωφαντική σιωπή όλων σας.

    Εμείς σαν ΑΣΕ για όλα τα παραπάνω δεν μείναμε μόνο στις τοποθετήσεις μας, στις προτάσεις που είχαμε στα Δ.Σ και στις καταγγελίες μας αλλά για την επίλυσή τους έχουμε κάνει συγκεκριμένες δράσεις οι οποίες είναι γνωστές στους συναδέλφους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα:

  • Για τα σκαμπό, τα σφραγισμένα παράθυρα, τις εξόδους κινδύνου που δεν υπάρχουν σε πολλά καταστήματα και κτίρια προσφύγαμε επανειλημμένως στις επιθεωρήσεις εργασίας. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά συρροή κατά των υπευθύνων με την πρώτη δίκη να αναβάλλεται και με νέα τακτική δικάσιμο στις 29 Ιουνίου 2017.
  • Για τις κάμερες που τοποθετήθηκαν παράνομα και μας παρακολουθούν στο Δ. Μέγαρο, στο νέο κτίριο στην Παιανία και στα καταστήματα, προσφύγαμε δύο φορές στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ενώ ταυτόχρονα κάναμε δημοσιεύματα στον τύπο.
  • Για και τις συνεχείς παραβιάσεις και την καταστρατήγηση του ωραρίου και τα συνεχώς αυξανόμενα εργατικά ατυχήματα προσφύγαμε σε αρκετές επιθεωρήσεις εργασίας και έχουμε πορίσματα.
  • Για το consolidation, και στην ΑΔΑΕ πήγαμεκαι εργολάβους πιάσαμε και δημοσιεύματα στον τύπο κάναμε και ερώτηση κατέθεσε στην Βουλή ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Σ. Παναγούλης με τα δικά μας στοιχεία και στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών πήγαμε και καταθέσαμε όλα τα στοιχεία που είχαμε και περιμένουμε να μας καλέσει.

Τέλος, για όλα όσα συμβαίνουν και βιώνουμε σαν εργαζόμενοι στον ΟΤΕ της D.T, ενημερώσαμε με ανοιχτή επιστολή που μοιράσαμε δυο φορές στη Γενική Συνέλευση των μετόχων  (την μια πέρυσι τον Ιούνιο και την άλλη προχθές) όλους τους μετόχους και την κοινωνία μέσα από δημοσιεύματα.

Όλες αυτές οι δράσεις μας και οι αποκαλύψεις μας, δεν γίνονται χωρίς κόστος για μας. Δεχόμαστε ένα διαρκές BULLING. Ήδη έχουμε υποστεί δυο συνδικαλιστικές διώξεις και μάλιστα προέδρων τοπικών διοικουσών του Λάμπρου Καστρινάκη και του Γιάννη Τριβυζά που δεν τους στηρίξατε και για να βρουν το δίκιο τους αναγκάστηκαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

   Με τελευταίο κρούσμα την προκλητική αφαίρεση του στεφανιού που καταθέσαμε στο κτίριο της Κωλέττη προς τιμή των 17 εκτελεσμένων συναδέλφων μας από τους Ναζιστές στις 7 Μάη 1944. Την περίεργη και παρακρατική αυτή ενέργεια διερευνά ήδη ο εισαγγελέας.

   Αυτός είναι ο δικός μας απολογισμός και αυτά κάναμε εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις. Ας μας πείτε όλοι εσείς οι υπόλοιποι και αναφερόμαστε σε όλες τις παρατάξεις έστω μια δράση που κάνατε.

Συναδέλφισες και συναδελφοι:     

   Όλα αυτά που προηγήθηκαν και βιώνουμε μόνο τυχαία δεν είναι γιατί από καιρό εμείς φωνάζαμε ότι οι ηγεσίες έχουν εκφυλιστεί και σας καλούσαμε να απεμπλακείτε από αυτές τις κομματικές παρατάξεις που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν και να ενισχύσετε το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ αλλά όλοι σας μπαίνατε υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια σεντόνια αυτών των παρατάξεων, αποδεχόσασταν όλα αυτά, αλλά κυρίως στηρίζατε και συνεχίζετε να στηρίζετε αυτόν τον εκφυλισμό.

Όπως καταλαβαίνετε εμείς σας ΑΣΕ δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε ένα τέτοιο κατάπτυστο απολογισμό και θα τον καταψηφίσουμε.

    Τέλος, σχετικά με ότι αφορά τις δράσεις που πρέπει να κάνουμε από αύριο και μετά και τις θέσεις μας  για την υπογραφή της νέας  Σ.Σ.Ε θα αναφερθούμε αναλυτικά αύριο στο πρόγραμμα δράσης.

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …