Ιδρυτική διακύρηξη ΑΣΕ ΠΣΥΠ-ΟΤΕ.

ΦΤΑΝΕΙ  ΠΙΑ

23-9-2002

   Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

   Όλοι και όλες εμείς, χτεσινοί Διοικητικοί, Καθαρίστριες, Φύλακες και σημερινοί «ΠωλητέςΣυνεργάτες, Security» και αύριο ποιος ξέρει τι ……

   Όλοι και όλες εμείς, χθεσινοί Δημόσιοι υπάλληλοι, σημερινοί Ιδιωτικοί και αύριο ποιος ξέρει τι ……

   Πορευτήκαμε ή μάλλον αφεθήκαμε να μας οδηγήσουν εξουσίες κρατικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές μέχρι τη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση.

   Δεν μας εξοργίζουν τόσο όλα όσα έγιναν  και φτάσαμε ως εδώ (κομματικοποίηση, ΣΚ, ξεπουλήματα αγώνων, νεποτισμός, εκφυλισμός των πάντων).

   Δεν μας εξοργίζει τόσο που πάνω στις πλάτες μας αναδείχτηκαν οι διάφοροι Μανιάτηδες και Σκαρπέληδες της εργοδοσίας, οι Σπυρόπουλοι και οι Καραμάνες της κρατικής και κομματικής Νομενκλατούρας .

   Δεν μας ενοχλεί που δεκάδες και δεκάδες άσημοι χρησιμοποίησαν το συνδικαλισμό για να ξεφύγουν από το σύνδρομο «του θυρωρού της πολυκατοικίας τους» και να γίνουν διάσημοι .

   Εκείνο που μας ενοχλεί, μας εξοργίζει και μας κάνει να αγανακτούμε, είναι ότι κανένας και καμία παράταξη δεν ασχολείται καν με τη σημερινή κατάσταση, για τη θέση μας σαν εργαζόμενοι του ΟΤΕ και τα σημερινά μας πραγματικά προβλήματα. Ούτε λόγος, βέβαια, για τις ευθύνες  τους.

   Η ίδια αφασία διακρίνει όλες τις παρατάξεις: Δεξιές, Αριστερές και Πασοκικές.

   Έτσι με σκυμμένο το κεφάλι, υπομένουμε:

  • Την καθημερινή εντατικοποίηση της δουλειάς μας .
  • Την καταστρατήγηση του ωραρίου μας.
  • Τους γελοίους «γεροντογιάπηδες» που μας πιέζουν, για να τσεπώνουν τα παχυλά τους ΠΡΙΜ.
  • Τους ανόητους οσφυοκάμπτες που δίνουν εκατοντάδες ώρες από τη μίζερη ζωή τους, για μερικά ψωροχιλιάρικα σαν «κίνητρα» κάθε μορφής.

   Υπομένουμε και ανεχόμαστε, τους υποταγμένους γραφειοκράτες και επαγγελματίες «συνδικαλιστές» όταν αυτοί κάνουν ότι μας εκπροσωπούν και εμείς ότι εκπροσωπούμαστε από αυτούς. Έτσι αραιά και που, για να μη χάσουν την ιδιότητα του «εκπροσώπου» (κοροΐδα είναι;), προκηρύσσουν κι από καμία 24ωρη Απεργία κάνοντας τα πάντα, παράλληλα να την υπονομεύσουν, μη τυχόν και πετύχει και κινδυνέψει  το Κόμμα, το Κράτος, το Αφεντικό, μα πάνω από όλα η θεσούλα τους.

   Τρανταχτό παράδειγμα, η μεγαλειώδης κινητοποίηση των εργαζόμενων πέρυσι για το Ασφαλιστικό και όσα επακολούθησαν και εξυφαίνονται από τη Συνδικαλιστική Γραφειοκρατία, την κυβέρνηση και το κράτος για την τιθάσευση των εργαζόμενων και το πετσόκομμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, στο βωμό του χρηματηστηρίου.

   Όλα αυτά είναι φυσικά επακόλουθα της πολιτικής και οργανωτικής δομή του ΣΚ.

   Όσο οι εργαζόμενοι δεν καταφέρνουν να αυτοεκπροσωπούνται να δρουν και να επιβάλλουν τη  συλλογική τους θέληση πάνω στο κεφαλαίο την εργοδοσία και τους πολιτικούς εκπρόσωπους της, τόσο το μπλοκ εξουσίας θα εξαχρειώνει, θα εξατομικεύει, θα τιθασεύει και θα συνεχίζει να υποδουλώνει τους εργαζόμενους.

   Το «ξεσκόνισμα» του πελάτη, η «παραγωγικότητα», ο «εξορθολογισμός» οι «αναδιαρθρώσεις», η «βιωσιμότητα»  και όλοι οι νέοι όροι που έχει επιβάλλει ιδεολογικά το κεφάλαιο και αναμασιούνται καθημερινά από ιδιοτελείς αλλά και από αφελείς και ανόητους στα «εμπορικά καταστήματα» και στους χώρους δουλείας θα συνυπάρχουν με:

  • Την απλήρωτη και εντατική υπερεργασία.
  • Τη μερική απασχόληση και τη μαύρη εργασία των ενοικιαζομένων συνάδελφων μας.
  • Τις εργολαβίες, τα outsourcing, τα Teleshops, τους διάφορους «Γερμανούς» και sigmanet.

   Θα συνυπάρχουν με την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος όπως αυτό είχε κατακτηθεί και διατηρηθεί μέχρι σήμερα.

    Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

   Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο: Δεν φιλοδοξούμε να στήσουμε άλλη μια παράταξη, ούτε να ανατρέψουμε κατεστημένες εξουσίες και αντιλήψεις στο χώρο του ΟΤΕ, Ούτε νομίζουμε  ότι τα «ξέρουμε όλα», ούτε θέλουμε να επιβάλλομε τις απόψεις μας σε κανέναν.

    Αρνιόμαστε όμως να εκπροσωπούμαστε, πλέον, από συνδικαλιστικές «ηγεσίες» και παρατάξεις, που μας έφεραν στο σημερινό κατάντημα.

   Αρνιόμαστε να μας εκπροσωπεί η ηγεσία των «Γιες Σερ» του ΠΣΥΠ-ΟΤΕ, που όχι μόνο έδωσαν «γη  και ύδωρ» στη Διοίκηση αλλά έχουν μπερδέψει τόσο πολύ τους ρόλους τους, που δεν ξέρουν και οι ίδιοι αν είναι μέλη της διοίκησης του ιδιωτικοποιημένου ΟΤΕ και των θυγατρικών του, ή διοίκησης συνδικάτου.

   Νιώθουμε την ίδια αηδία με τους περισσότερους από εσάς, για μια «ηγεσία» που  εξαφανισμένη χρόνια ολόκληρα από τους εργαζόμενους, συνεδριάζει εν  κρύπτω και «Διαπαραταξιακά» για το πώς θα αμείβεται εκτός του μισθού του ΟΤΕ, με αλλά 500.000 το μήνα από το σωματείο για τις σπουδαίες υπηρεσίες που προσφέρει !!

   Σαν πρώτο βήμα, λοιπόν, της αντίδρασής μας δηλώνουμε ότι θα κατεβούμε στις εκλογές  του ΠΣΥΠ-ΟΤΕ, μαζί με όλους όσους από εσάς συμφωνείτε με αυτές τις διαπιστώσεις και θέλετε να αρνηθείτε έστω και ακούσια τη συνέχιση αυτού του τέλματος.

   Αρνιόμαστε, πλέον, να αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς εμάς.

   Συνάδελφε και Συναδέλφισσα                                                                       

Υπόγραψε τη διακήρυξη και έλα να συζητήσουμε και να συμπορευτούμε, σαν ελεύθεροι άνθρωποι και εργαζόμενοι, χωρίς εξαρτήσεις, σκοπιμότητες και προαπαιτούμενα. Αν μη τι άλλο να διασώσουμε την ίδια μας την αξιοπρέπεια.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Οι αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία.


  1. ΚΩΤΣΙΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ                        ΤΕΚ Αθηνάς       τηλ.   0103214099        Φάξ.  0103313399
  2. ΜΑΛΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ                            ΤΕΚ Θες/νίκης    τηλ.   0310364122        Φάξ   0310329695
  3. ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ   ΤΕΚ Θες/νίκης   τηλ.    0310361587        Φάξ.  0310241595
  4. ΣΑΡΑΤΣΗ  ΚΙΚΗ                               ΤΕΚ Αθηνάς       τηλ.    0103213899        Φάξ.

 

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …