Και από Αύγουστο…… χειμώνα!

Και από Αύγουστο…. Χειμώνα!

Συνάδελφοι γεια σας.
Η ΑΣΕ βέβαια δεν έλειψε ούτε το καλοκαίρι. Είμαστε εδώ ζωντανοί, δραστήριοι και συνεχίζουμε.

• Το ράδιο αρβύλα δεν πήγε ούτε φέτος διακοπές.

Φέτος εκτός από νέα εθελουσία την τιμητική της από το Ράδιο Αρβύλα ή ράδιο-κρετίνο είχε η υπογραφή της ΣΣΕ, με τις φήμες να οργιάζουν Ορισμένοι μιλούσαν για επαναφορά του 8ωρου χωρίς αυξήσεις, άλλοι για νέες μειώσεις, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγο για ατομικές συμβάσεις και πάει λέγοντας Αυτό που καίει τους εργατοπατέρες όμως, που σπέρνουν αυτές τις φήμες, δεν είναι τι θα κερδίσουμε αλλά τι θα παραδώσουν ακόμα Σκέφτονται, πετσοκόψαμε τους μισθούς, τα επιδόματα, τις βάρδιες, τον κανονισμό μεταθετότητας, το πειθαρχικό δίκαιο….. τι μένει για να παραδώσουμε ακόμα; Μ’ αυτά ασχολούνται, συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων Αυτό που τους καίει περισσότερο όμως είναι οι επερχόμενες εκλογές των σωματείων Αμόλησαν λυτούς και δεμένους Τάζουν λαγούς με πετραχήλια για να γεμίσουν τα ψηφοδέλτια σεντόνια Μέχρι και συνταξιούχους έχουν κινητοποιήσει! Ακόμα και τον κοντό που προισταμένευε στις καλωδιακές Και μη χειρότερα…

• Κλείνουν και το Μ.Κ (Μηχανογραφικό Κέντρο)!

Όπως είναι ήδη γνωστό, η διοίκηση κάλεσε τη διαπαραταξιακή ομάδα της ΟΜΕ-ΟΤΕ και τους ανακοίνωσε το κλείσιμο του Μ.Κ.
Ένα ακόμη κλείσιμο με νέες απώλειες θέσεων εργασίας -δίνοντας όλο το έργο της εκτύπωσης των λογαριασμών σε outsourcing- που έρχεται να προστεθεί στο κλείσιμο του γκαράζ, του συγκροτήματος καλωδιακών βλαβών Αττικής, στη διάλυση των Η/Μ , Η/Π , Ρ/Η κ.λ.π.
Απέναντι στη νέα μονομερή απόφαση της διοίκησης οι εργατοπατέρες αντί να αντιδράσουν σθεναρά και να εξαγγείλουν κινητοποιήσεις έβγαλαν μια ανακοίνωση ότι είναι αντίθετοι με το κλείσιμο του Μ.Κ τονίζοντας μάλιστα ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον των εργαζομένων που εργάζονται εκεί και κάπου εκεί τελείωσε και το συνδικαλιστικό τους καθήκον.
Άλλωστε το ενδιαφέρον των εργατοπατέρων το βίωσαν ήδη οι συνάδελφοι του Μ.Κ (πολύ πριν την επίσημη ανακοίνωση από τη διοίκηση) όταν κλιμάκιο της ΠΑΣΚΕ (δεν ξέρουμε τώρα πως ακριβώς λέγονται γιατί τώρα τελευταία αλλάζουν συνεχώς ονόματα) επισκέφτηκε το χώρο πουλώντας εκδούλευση στους συναδέλφους.
Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση ενός συναδέλφου που τον πλησίασαν λέγοντας του ότι εμείς δεν είμαστε πλέον ΠΑΣΚΕ αλλά μια νέα παράταξη(sic), όμως επειδή έχουμε…. άκρες με τον Κούτρα πες μας σε ποια υπηρεσία θέλεις να πας τώρα που θα κλείσει το Μ.Κ και θα σε πάμε!
Για όσους γνωρίζουν η μέθοδος αυτή δεν είναι καινούργια αλλά μια κατάπτυστη αντιγραφή της μεθόδου που χρησιμοποίησε η ΔΑΚΕ όταν έκλεισε το γκαράζ!

• Κι’ άλλο εργατικό ατύχημα!

Η διοίκηση προκειμένου να κερδοσκοπήσει δεν διστάζει να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, να εκβιάζει και να τρομοκρατεί το προσωπικό στέλνοντας τους συναδέλφους στο δίκτυο σε μονοπρόσωπα συνεργεία, με αποτέλεσμα να έχουμε αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.
Τελευταίο θύμα ο συνάδελφος Α.Β που έπεσε από τη σκάλα παραμονές δεκαπενταύγουστου και νοσηλεύτηκε για μέρες στο νοσοκομείο των Τρικάλων.
Χρειάστηκε παρέμβαση από το μέλος του Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ και της ΑΣΕ Χ. Ασπρούδη στην επιθεώρηση εργασίας Τρικάλων για να δηλωθεί το ατύχημα σαν εργατικό. Όπως πληροφορηθήκαμε η συγκεκριμένη επιθεώρηση πριν 2 χρόνια με αφορμή αντίστοιχο εργατικό ατύχημα είχε ρίξει πρόστιμο στον ΟΤΕ. Όμως ο ΟΤΕ αντί να συμμορφωθεί και να επανδρώσει διπλά συνεργεία για μια ακόμη φορά έγραψε τις αποφάσεις των επιθεωρήσεων εργασίας στα παλαιότερα των υποδημάτων του.
Μετά και το τελευταίο εργατικό ατύχημα και πριν θρηνήσουμε θύματα, καλούμε:
-Την ΠΕΤ-ΟΤΕ και την ΟΜΕ-ΟΤΕ να σταματήσουν να βάζουν πλάτη στη διοίκηση και να προστατέψουν την υγιεινή και την ασφάλεια των συναδέλφων.
-Την διοίκηση να σεβαστεί την εργατική νομοθεσία και να σταματήσει να κερδοσκοπεί στις πλάτες των εργαζομένων θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των συναδέλφων.

Σας ευχόμαστε καλό φθινόπωρο

ΑΣΕ
Αθήνα: 16-09-2014

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …