Μήπως πρέπει να παραιτηθείτε;

Μήπως πρέπει να παραιτηθείτε;

   Συναδέλφισσες-φοι:

  Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια κατάσταση όπου οι εκφυλισμένοι εργατοπατέρες τα παραδίνουν όλα.    

   Παρέδωσαν:

  • Την μονιμότητα των νέων συναδέλφων.
  • Το μισάωρο της οδήγησης.
  • Τον Λογαριασμό Νεότητας.
  • Το ωράριο εργασίας.
  • Τις βάρδιες.
  • Τις σταθερές θέσεις εργασίας.

   Εκτός των παραπάνω, όλα αυτά τα χρόνια που έχουν την ευθύνη των σωματείων και της ομοσπονδίας ανεχτήκαν και συνεχίζουν να ανέχονται:

α) Τη διάλυση της κοινωνικής μας ασφάλισης, την ένταξή μας στον ΕΟΠΥΥ και τη ληστείατων αποθεματικών του ΙΚΑ, του ΤΑΠ-ΟΤΕ και του ταμείου Αρωγής.

β) Το δουλεμπόριο εργαζομένων από τον ΟΤΕ μέσω των δυο δουλεμπορικών   
θυγατρικών OTE-plus, Hellas-com,
EValue κ.λ.π.
γ)Την παραμονή ακόμη στην ομηρία 110 συναδέλφων με δικαστικές αποφάσεις!
δ) Την μονιμοποίηση των πρώην συμβασιούχων χωρίς κανένα επίδομα!
ε) Την μείωση των θέσεων εργασίας, με τις «εθελούσιες» που έχουν υπογράψει και από την παραχώρηση έργου του ΟΤΕ στους εργολάβους (δίκτυο, καθαριότητα κ.λ.π.)
ζ) Την ασφάλιση από το 2008 όλων των εργαζομένων του ΟΤΕ στο ΙΚΑ σαν υπαλλήλους γραφείου!

η) Το κατάπτυστο αξιολόγιο των απολύσεων.

θ) Το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων και το ξεσπίτωμα εκατοντάδων συναδέλφων.

 ι) Το κλείσιμο του γκαράζ κ.λ.π.

   Τώρα παραδίδουν ειδικότητες και δικαιώματα που ακόμα είναι κατοχυρωμένα με ΣΣΕ αφού στο τελευταίο Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και οι κολαούζοι τους) αποφάσισαν:

  1. Να επιτρέψουν στη διοίκηση να ανοίξει την «κρυφή» υποδιεύθυνση – χωματερή της OTE TV (κρύβοντας από την ΕΕΤΤ το μισθολογικό κόστος) και να μεταφέρει εκεί συναδέλφους παρά τη θέλησή τους, αλλάζοντάς τους έργο και αντικείμενο.
  1. Να υπογράψουν σαν αντιστάθμισμα του σπαστού ωραρίου ΣΣΕ για τα καταστήματα -την έφεραν για ψήφιση στο Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ χωρίς την έγκριση του Δ.Σ του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ- με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας όχι μόνο για τους συναδέλφους στα καταστήματα αλλά για όλους τους εργαζόμενους του ΟΤΕ!!!   Γίνονται δηλαδή με την υπογραφή τους φανατικότεροι των γερμανών της D.T και των τροικανών κυβερνήσεων που δουλικά υπηρετούν.

   Συναδέλφισσες-φοι:

   Όλα τα παραπάνω δεν γίνονται τυχαία ή από συνδικαλιστική ανικανότητα αλλά είναι μέρος μυστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ της διοίκησης και των εκφυλισμένων και εξωνημένων εργατοπατέρων με αντάλλαγμα προσωπικά ρουσφέτια και συναλλαγές.

Συνάδελφοι εκπρόσωποι των προεδρείων και διαπραγματευτές.

     Από το θεσμικό σας ρόλο οφείλετε να αγωνίζεστε και να παλεύετε για τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι της εργοδοσίας.

    Δεν είναι δικά σας τα σωματεία ούτε οι οικογένειες μας για να παραχωρείτε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις ανταλλάσοντάς τα με δικά σας προσωπικά οφέλη.

    Διαχειρίζεστε σωματεία που τα καταστατικά τους αναφέρουν:

Σκοπός του σωματείου είναι η προστασία και η προαγωγή των επαγγελματικών, ηθικών και υλικών συμφερόντων των μελών, σύμφωνα με τις αρχές του ελεύθερου και δημοκρατικού συνδικαλισμού.

   Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση οφείλετε να ενημερώνετε τους εργαζόμενους και να αποφασίζουν οι ίδιοι μέσα από γενικές συνελεύσεις για το μέλλον τους, όπως επίσης πρέπει να ενημερώνονται με απόλυτη διαφάνεια για το που πηγαίνουν τα χρήματα που δίνουν για συνδρομές.

   Όλα αυτά βέβαια τα γνωρίζετε αλλά δεν σας απασχολούν τα προβλήματα των  εργαζομένων γιατί τόσα χρόνια στην εξουσία  αποκτήσατε περίσσια αλαζονεία, φτάνοντας στο σημείο να γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας και τα καταστατικά των σωματείων και τους εργαζόμενους.

   Αυτή η αλαζονεία σας οδήγησε να διαπραγματεύεστε μυστικά και να ξεπουλάτε χωρίς αιδώ, δικαιώματα και κατακτήσεις ετών χωρίς να δίνετε λογαριασμό σε κανέναν, γλεντώντας  μάλιστα παρέα με τη διοίκηση αυτά τα ξεπουλήματα.

    Αποδείχτηκε πλέον περίτρανα από τη στάση σας ότι δεν σας απασχολούν τα προβλήματα μας αλλά το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι:

  • Πως θα περνάτε καλά εις υγείαν των κορόιδων.
  • Πως θα πουλήσετε κανένα ρουσφετάκι.
  • Πως θα βολέψετε κανένα συγγενικό σας πρόσωπο
  • Πως δεν θα πάτε για δουλειά (οι περισσότεροι έχετε πολλά χρόνια να κάνετε ένα μεροκάματο).
  • Πως θα συμπληρώσετε το εισόδημα σας ενθυλακώνοντας συνδικαλιστικούς μισθούς από τις εισφορές των εργαζομένων και
  • Πως θα πάτε τζάμπα κανένα ταξιδάκι.

   Επειδή ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, μήπως πρέπει να ψάχνουμε και ποινικές ευθύνες όσων βρίσκονται στα προεδρεία της ΟΜΕ–ΟΤΕ και των σωματείων,  ξεπουλάνε συνειδητά τους εργαζόμενους, δεν προστατεύουν τα δικαιώματα τους και έρχονται σε αντίθεση με τους σκοπούς που απορρέουν από τα καταστατικά των σωματείων;

   Άμα μερικοί νομίζουν ότι πάντα θα μπορούν να κρύβονται, να κοροϊδεύουν και να ζουν εις βάρος των άλλων παριστάνοντας το συνδικαλιστή καλό θα είναι να προσέξουν γιατί οι καιροί είναι πονηροί, αλλάζουν και πολύ γρήγορα μπορεί να βρεθούν κατηγορούμενοι χωρίς να το καταλάβουν.

   Τα παραδείγματα τηρούμενων των αναλογιών Τσοχατζόπουλου, Παπαγεωργόπουλου κ.λ.π. μερικούς θα έπρεπε να τους κάνει σοφότερους.

   Αν νομίζετε ότι δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στο ρόλο σας, σαν ελάχιστη προσφορά προς τους συναδέλφους, παραιτηθείτε, για να αλλάξουν οι εργαζόμενοι εκπροσώπους που θέλουν και μπορούν να τους εκπροσωπήσουν σ’ αυτές τις έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση.

 

Συνάδελφοι αντιδράστε μην τους αφήνετε να σας ξεπουλάνε.

 

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

    Αθήνα: 04-04-2013

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …