Ματιασμένοι οι εκπρόσωποί μας στο Δ.Σ του ΟΠΑΚΕ!

Ματιασμένοι οι εκπρόσωποί μας στο Δ.Σ του ΟΠΑΚΕ!

   Κάτι τρέχει, παράξενη συμπεριφορά εμφανίζουν τελευταία οι εκπρόσωποι που διορίζουν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – Αγωνιστική Συνεργασία στον ΟΠΑΚΕ.

   Τον γ. γραμματέα του ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ) τον παρέπεμψαν στο Πειθαρχικό γιατί την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη διαγωνισμός για την νέα ανάθεση των εστιατορίων των δύο Παραθεριστικών Κέντρων, τον τσάκωσαν να συνομιλεί με έναν από τους επιχειρηματίες.

   Σιγά το πράμα, γιατί άλλο θα συζητούσαν; Ή για τον καιρό ή για το ποδόσφαιρο.

   Ενδιάμεσα τον ρώτησε… άμα πάρεις την δουλειά, θα κάνεις καμία δωρεά… υπέρ των απόρων κορασίδων;

   Εκείνος αντί να ανταποκριθεί, πήγε το γράμμα; την κασέτα; Θα σας γελάσουμε, στα ανώτατα κλιμάκια… η διοίκηση τον τιμώρησε με δυο μήνες στέρηση μισθού.

   Η πρόεδρος του ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ (ΔΑΚΕ) χαστούκισε -Αθήνη ζεις εσύ μας οδηγείς- τον πρώην πρόεδρο του ΟΠΑΚΕ!

   Γιατί; Δεν το μάθαμε ακόμα. Το Πειθαρχικό που την παρέπεμψαν το μάτιασαν κι αυτό.

   Μια αρρωσταίνει ο ένας, μια ο άλλος, μια παραιτιούνται τα μέλη του.

   Για την καταδίκη του Προέδρου της Κέρκυρας ευτυχώς δεν είχε αρρωστήσει κανένας.

   Για να μην τριτώσει το κακό, ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ αντί να φωνάξει κανένα παπά ή καμία ξεματιάστρα, συγκάλεσε έκτακτο Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

   Αυτό μας κόστισε κάτι παραπάνω, γύρω στις 3.500 ευρώ, (τόσο κοστίζουν τα έξοδα μετακίνησης του Δ.Σ) αλλά χαλάλι.  Πλην όμως μάταια…. Δεν λύθηκαν τα μάγια.

   Στη διαδικασία που ακολούθησε είπε η ΠΑΣΚΕ… εμείς θυσιάσαμε τον γ. γραμματέα, εσείς γιατί δεν θυσιάζετε την πρόεδρο να τελειώνουμε;

  • Γιατί Ιφιγένεια την λένε για να την θυσιάσουμε, απάντησε η ΔΑΚΕ.
  • Αδέλφια μην μαλώνετε είπε η Αγ. Συνεργασία… να βάλουμε στο Δ.Σ και έναν από την ΕΣΚ και να συνεχίσουμε να ξεκουραζόμαστε… τώρα που η αριστερή μας κυβέρνηση μας λύνει όλα τα προβλήματα.

   Παρά το αδελφικό κλίμα που επικράτησε δεν στάθηκε ικανό να γεφυρωθούν οι αντιθέσεις και κατέληξαν να ψηφίσουν αν πρέπει ή όχι να θυσιαστεί η πρόεδρος…. Ιφιγένεια.

   Ψήφισαν, ΠΑΣΚΕ και Αγωνιστική Συνεργασία…. να θυσιαστεί.

   ΔΑΚΕ και Ακομμάτιστοι…. να μη θυσιαστεί.

   Αποτέλεσμα, 15 να θυσιαστεί και 15 να μην θυσιαστεί!

   Πλήρες αδιέξοδο.  Σας είπαμε η γκαντεμιά συνεχίζεται.

   Η ΑΣΕ τους έδωσε την διέξοδο. Δεν θυσιάζεστε όλοι μαζί… μήπως γλυτώσουν από σας όλοι οι εργαζόμενοι;

  Για την ιστορία, η πρόταση που κάναμε ήταν η εξής:

  1. Να υπάρξει διαπαραταξιακή εκπροσώπησηστον ΟΠΑΚΕ από όλες τις παρατάξεις που κατέβηκαν στις εκλογές της Ομοσπονδίας και εκπροσωπούνται στο Δ.Σ.
  2. Να αντικατασταθούν όλα τα μέλη του Δ.Σ.
  3. Να αποκατασταθεί πλήρης διαφάνεια στην διαδικασία της κλήρωσης. Για τα παραθεριστικά, για τα ταξίδια, για την επιλογή των ξενοδοχείων και την κράτηση δωματίων.
  4. Να τηρηθούν οι προϋποθέσεις που πρέπει να διαθέτει κάθε υποψήφιος όπως π.χ να μην είναι απεργοσπάστης, να υπάρχει κατάσταση των αναπληρωματικών κ.λ.π.
  5. Να αναρτούνται στην ιστοσελίδα της ΟΜΕ-ΟΤΕ τα ονόματα όλων όσων έκαναν χρήση.

  Τέλος, να υπάρχει πλήρης διαφάνεια τόσο ως προς τις προσλήψεις του προσωπικού όσο και προς την διαδικασία επιλογής των εστιατόρων και των προμηθευτών.

   Παρόμοια πρόταση, να υπάρξει διαπαραταξιακή εκπροσώπηση στον ΟΠΑΚΕ από όλες τις παρατάξεις που κατέβηκαν στις εκλογές της Ομοσπονδίας και εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. έκανε και η ΕΣΚ και στο τέλος αποχωρήσαμε και οι δυο παρατάξεις.

   Άμα μ’ αυτά τα τερτίπια η διοίκηση της D.T βρει την ευκαιρία και αρπάξει τα παραθεριστικά κέντρα όπως έκανε στην Ουγγαρία δεν θα φταίνε οι παρατάξεις και οι Ιφιγένειες, θα φταίτε όλοι εσείς  οι χιλιάδες που τους ανέχεστε, αδιαφορείτε και μπαίνετε κατά εκατοντάδες (σαν υποψήφιοι συνδικαλιστές τρομάρα σας) στα ψηφοδέλτια σεντόνια.

ΑΣΕ

Αθήνα: 09-11-2016

   Υ.Γ: Ελπίζουμε να μην βγάλει κι άλλη ανακοίνωση η ΕΣΚ και να μας κατηγορήσει για προβοκάτορες, μικροαστούς και αντεπαναστάτες επειδή είχαμε παρόμοια θέση με τη δική τους.  Άμα γίνει κι αυτό…  η γκαντεμιά μας κυνηγάει όλους.

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …