Μια απάντηση στους…. φίλους των εργατών.

Ώστε είστε με τους εργάτες;

   Αγαπητοί καθοδηγητές της ΕΣΚ, μας αφοπλίσατε. Αφού όλοι εσείς της ΕΣΚ και του ΠΑΜΕ είστε με την πλευρά την ΔΩΘΕ την δική μας, εμείς οι εργάτες τι θέλετε να κάνουμε; Να παίρνουμε την σοφή σας καθοδήγηση και να…. την απολαμβάνουμε;

   Τα ίδια και χειρότερα μας έλεγαν και οι προηγούμενοι καθοδηγητές σας. Οι περιβόητοι Θεωνάδες. Εκείνοι μας αποκαλούσαν συνδικαλιστικά αποστήματα, δεν μας εκπλήσσει που και εσείς συνεχίζετε τον ίδιο δρόμο. Το μήλο κάτω απ την μηλιά θα πέσει.

   Ώστε είστε με τους εργάτες;  Δεν είστε εργάτες οι ίδιοι;  Αυτό φωνάζουμε και μεις.

   Όλοι οι εξουσιαστές δεξιοί και αριστεροί έχετε ένα κοινό χαρακτηριστικό, αυτοδιορίζεστε φίλοι των εργατών, δίπλα στους εργάτες, μαζί με τους εργάτες αλλά ποτέ εργάτες!

   Εσείς όπως και οι άλλοι, η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ, οι άσπονδοι και πάλε ποτέ σύμμαχοί σας (το 1989 και όχι μόνο) ΣΥΡΙΖΟΛΑΕΡΤΗΔΕΣ είστε αυτό που δηλώνετε, εργατο-πατέρες. Και έχετε όλες τις αποδείξεις γι αυτό. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια στο εργατικό κίνημα του γ@@@@@τε την μάνα!

   Γι’ αυτό, το πρώτο που φροντίζετε να εξασφαλίσετε όλοι και από το κόμμα και από το κράτος και από το αφεντικό είναι ένα, η απαλλαγή σας από την εργασία.

   Το ενδόμυχο σύνθημά σας είναι ένα: Εργάτη, ψήφισε με…. για να μην σου μοιάσω!

   Οι εργάτες όμως ξέρουν την παροιμία που λέει. Θεέ μου φύλαξέ με από τους φίλους μου γιατί τους εχθρούς μου τους γνωρίζω!

   Γιατί γράψατε όμως αυτή την ανακοίνωση;  Μόνο γιατί νοιώθετε απέχθεια για τον ταξικό, αυτόνομο και ασυμβίβαστο δρόμο της ΑΣΕ ή για ξεκάρφωμα προς τα μέλη σας που βλέπουν τις συνομιλίες και τους συμβιβασμούς που κάνετε με τα υπερτιμημένα (με εκατομμύρια ευρώ) «αφεντικούλια» της D.T;  Συκοφαντώντας την ΑΣΕ νομίζετε ότι θα σας πιστέψουν;

  • Η ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ λέει ότι όλοι μαζί, ΔΑΚΕ-Μ*, ΠΑΣΚΕ, ΑΓ.ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΕΣΚ συναποφασίσατε μαζί με την διοίκηση την απόλυση των 3 εργαζόμενων με το άρθρο 13. Εσείς λέτε ότι ναι μεν συμφωνήσατε στις 3 απολύσεις, που δεν είναι 3 αλλά 13 τουλάχιστον μέχρι σήμερα, αλλά ζητήσατε να μπει στο εξώδικο και η φράση ότι «να προειδοποιεί ότι στη χρήση του από εδώ και στο εξής θα απαντήσουμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι την κατάργησή του». Είπαμε εμείς τίποτε διαφορετικό;  
  • Για ποιον ΟΠΑΚΕ μας εγκαλείτε; Την ΟΜΕΡΤΑ δεν την σπάσατε εσείς την έσπασε η Αγ. Συνεργασία (για τις θέσεις του ΟΠΑΚΕ) εσείς παραμένετε για το σύστημα μια σοβαρή δύναμη, όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποί του σε κάθε ευκαιρία!
  • Όσοι παλεύουν ασυμβίβαστα όπως η ΑΣΕ για δημόσιο και κοινωνικοποιημένο ΟΤΕ και δεν αποδέχονται τα τετελεσμένα των εθελόδουλων κυβερνήσεων που παρέδωσαν τον ΟΤΕ στην D.T. Όσοι αποκαλύπτουν το περιβόητο Vectoring που διαλύει και μπαχαλοποιεί το εθνικό τηλεπικοινωνιακό δίκτυο τάσσονται με το μονοπώλιο της Deutsche Telekom;

Η ΑΣΕ είναι με τα μονοπώλια ή εσείς που τόσα χρόνια δεν έχετε βγάλει λέξη κατά της D.T για όσα σκανδαλώδη έχει κάνει από τότε που άρπαξε τον ΟΤΕ μέχρι σήμερα; Που δεν τήρησε καμία από τις δεσμεύσεις της, που αντί για επενδύσεις αποεπενδύει και κάνει αρπαχτές και ξεπουλήματα που αντί για το γρήγορο ίντερνετ FIBER to the HOME διαλύει το δίκτυο και ένα μέρος από αυτό με την ψηφιακή ατζέντα του 2020 θα πληρωθεί από το ελληνικό δημόσιο;

Εμείς είμαστε υπέρ των μονοπωλίων ή εσείς που ανησυχείτε μήπως διαταραχτεί ο καπιταλιστικός προγραμματισμός και οι ισορροπίες των μονοπωλίων που δρουν στην χώρα;

Οχυρώνεστε πίσω από μια θέση ότι είστε δήθεν υπέρ ενός δημόσιου φορέα τηλεπικοινωνιών για να μην έχετε καμία ουσιαστική δράση εναντίον τους και ιδιαίτερα σ’ ότι αφορά τον ΟΤΕ να συνθηματολογείτε συναλλασσόμενοι από το παρασκήνιο με τα αφεντικά της D.T.

  • Δεν μας λέτε όμως τι κάνατε τώρα τελευταία που παρέδωσαν το τελευταίο 10% του ΟΤΕ; Θα σας πούμε εμείς. Πήγατε έξω απ την Βουλή μαζί με τους άλλους της ΟΜΕ-ΟΤΕ για να ενημερώσετε τα κόμματα!!! Καταψηφίσατε την πρότασή μας που έλεγε να κάνουμε 24ωρη απεργία, καταλήψεις κτιρίων, να ενημερώσουμε την κοινωνία για τους κινδύνους που προκύπτουν από την ολοκληρωτική παράδοση του ΟΤΕ στο γερμανικό κεφάλαιο, δηλώνοντας μάλιστα ότι ακόμα και το ΔΗΛΟΣ ΠΕΤ-ΟΤΕ μπορούμε να το παραχωρήσουμε όπως άλλοι σε άλλες εποχές έδωσαν μολύβι στους τούρκους κατακτητές για να μην καταστρέφουν τις κολώνες του Παρθενώνα.

Απ’ αυτό βγάλατε το συμπέρασμα ότι είμαστε υπέρ της αγοράς μετοχών; Τι είναι το ΔΗΛΟΣ ΠΕΤ-ΟΤΕ; Δεν το διαχειρίζονται στον τζόγο του χρηματοπιστοτισμού και οι μόνοι ωφελημένοι απ’ αυτό είναι  οι 3 διαχειριστές (άλλη ΟΜΕΡΤΑ εδώ), ένας συνταξιούχος του ΟΤΕ τεχνοκράτης και ο εκάστοτε πρόεδρος και γραμματέας της ΠΕΤ-ΟΤΕ που κάθε μήνα εισπράττουν τα ποσοστά τους; Η διαλεκτική σας είναι ταυτόσημη με την λογική που ασκείται από τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ο μπάτσος είναι όργανο (της τάξεως) το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο μπάτσος είναι μπουζούκι! (όχι ότι δεν είναι δηλαδή αλλά λέμε τώρα).

  • Στο πολιτιστικό στα λόγια ήσασταν κατά των απολύσεων στην πράξη όμως τοποθετηθήκατε καθοριστικά υπέρ!!

Στις 4  Μαρτίου 2017 ημέρα Σάββατο και ώρα 9 είχε προγραμματιστεί συνέλευση των αντιπροσώπων για να εγκρίνει εκ των υστέρων τις παράνομες απολύσεις που έκαναν ετσιθελικά και παράνομα η πρόεδρος και γραμματέας  (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) με τους συνενόχους τους. Από τις 9 μέχρι τις 12 δεν υπήρχε απαρτία ούτε μπορούσε να υπάρξει γιατί οι αντιπρόσωποι αρνούνταν να προσέλθουν. Από τους 77 αντιπροσώπους, είχαν προσέλθει μόνο 29, ενώ χρειάζονταν 46 για να ξεκινήσει η διαδικασία.  Άρχισε λοιπόν ένα μαραθώνιος παράτυπων παραιτήσεων των απόντων εκείνη την ώρα και αντικατάστασή τους με αναπληρωματικούς, μια διαδικασία που κράτησε μέχρι τις 12 για να φέρουν άλλους. Σε όλη αυτήν την διαδικασία πρωτοστάτησε το στέλεχός σας και μέλος της εφορευτικής επιτροπής Καλιανός.

Παρά τις εκκλήσεις μας και την προσπάθεια μας να αποχωρήσετε και σεις και οι πάλε ποτέ συναγωνιστές σας από την Αγ. Συνεργασία, προσθέσατε τους 4 αντιπροσώπους  σας και 6 η Αγ. Συνεργασία σύνολο 10. Άρα, 38 από ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ συν 10 «αριστερούς» μαζεύτηκαν 48 και σχηματίσατε απαρτία. Στην παράνομη διαδικασία που νομιμοποιήσατε και ακολούθησε, φυσικά καταψηφίσατε και οι απολύσεις εγκρίθηκαν με την σχετική πλειοψηφία των παρόντων 33 υπέρ, 16 κατά και 2 λευκά.

   Η ΑΣΕ λοιπόν λέει ψέματα ή εσείς που άλλα λέτε και άλλα κάνετε; Που άλλα δηλώνετε και άλλο είστε;

   Αφού είστε λοιπόν με τους εργάτες γιατί συμφωνείτε διαπαραταξιακά με τις εργοδοτικές παρατάξεις σε όλα τα ζητήματα;

   Στις απολύσεις, για το ΙΚΑ που μας έχουν υπαλλήλους γραφείου και δεν κάνατε ούτε αίτηση να ενταχτείτε όπως εμείς σαν τεχνικοί, στην ανάθεση σε  δικηγόρο να διεκδικήσει τα κλιμάκια και σε τόσα άλλα τραγικά που συναποφασίζετε με τις άλλες παρατάξεις;

   Τέλος, για το consolidation συμφωνήσατε να στηθεί παρατηρητήριο (μπανηστήρι των εργολάβων) κι αν μετά από καιρό συμφωνήσατε με την πρότασή μας, τι ενέργειες κάνατε σαν ΕΣΚ-ΟΤΕ για να το σταματήσετε; Οι εργολάβοι αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι στο δίκτυο χρόνια τώρα, εσείς γιατί δεν είδατε κανέναν; Αλλά είπαμε, είστε με τους εργάτες, δεν είστε εργάτες, που να τους δείτε;

   Ακόμα και όταν το κόμμα σας κατήγγειλε δυο φορές  ότι το παρακολουθούν και ότι έχει συνακροάσεις με άλλα κόμματα, αντί να ανεβάσετε το θέμα του consolidation να το φέρετε στην βουλή και να το σταματήσετε, σιωπήσατε.

   Οι εργάτες λοιπόν δεν θέλουν τέτοιους φίλους που άλλα λένε και άλλα κάνουν. 

   Οι εργάτες δεν έχουν ανάγκη ούτε από την δική σας φιλία, ούτε από την φιλία κανενός άλλου. Οι εργάτες, οι εργαζόμενοι -με το μυαλό και με τα χέρια- τους μόνους φίλους που χρειάζονται είναι η δική τους φιλία, αλληλεγγύη και ταξική ενότητα, μέχρι στηριζόμενοι στις ίδιες τους δυνάμεις και στην αυτοοργάνωσή τους να στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όλα τα αφεντικά, όλους τους εκμεταλλευτές και όλα τα κοινωνικά παράσιτα και τους φίλους τους.

   Η απελευθέρωση των εργαζομένων είναι έργο των ίδιων και κανενός άλλου (φίλου ή εχθρού).

ΑΣΕ

Αθήνα: 26-06-2017

= μαργιόλικο μόρφωμα που τώρα πήγε με την ΔΑΚΕ, χθες ήταν με την ΠΑΣΚΕ, προχθές με την ΑΓ.ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ… όποιος τους δώσει περισσότερα. Θυμίζουμε ότι σαν ΕΣΚ μας κατηγορούσατε ότι δεν το ψηφίσαμε να πάρει έδρα στην Ε.Ε της  ΠΕΤ-ΟΤΕ και ότι βάλαμε πλάτη στην ΔΑΚΕ.  Σήμερα και γι αυτό το έκτρωμα κάνετε μούγκα στην στρούγκα!    

Υ.Γ:   Αντί να είστε φίλοι των εργατών δεν γυρνάτε στη δουλειά να κάνετε και κανένα μεροκάματο για να δείτε πως σκεφτόμαστε και μείς οι φουκαράδες… οι τηλεπικοινωνιακοί;

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …