Να καταθέσουμε τις αγωγές των 75 ευρώ;

Να καταθέσουμε τις αγωγές των 75 ευρώ; 

   Συνάδελφοι και συναδέλφισσες:

   Μετά την ανακατωσούρα που δημιούργησε η περιβόητη ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ να προσφύγουμε στον δικηγόρο και υπάλληλο της ΟΜΕ και της ΠΕΤ-ΟΤΕ κ. Καρούζο προκαταβάλλοντας μάλιστα 75 ευρώ ο καθένας και τα πολλά τηλεφωνήματα που δεχόμαστε που μας ρωτάτε τι να κάνετε έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1.   Είναι ψέμα μεταξύ πολλών άλλων, ότι η προθεσμία για όσους θέλουν να προσφύγουν είναι η 31 Μάρτη.

Μ’ αυτό  στοχεύουν να εγκλωβίσουν εργαζόμενους και να υπογράψουν το περιβόητο και απαράδεκτο εργολαβικό.

Η προθεσμία λήγει στο τέλος του χρόνου 31 Δεκεμβρίου και συνεπώς δεν υπάρχει καμία βία για όσους αποφασίσουν να προσφύγουν.

2.   Η προκαταβολή των 75 ευρώ που ζητούν να καταθέσετε είναι υπερβολική και δυσανάλογη. Είναι γνωστό άλλωστε στην δικηγορική πιάτσα ότι όσο πιο απίθανο και αβέβαιο είναι το αποτέλεσμα τόσο μεγαλύτερη είναι η προκαταβολή που ζητούν διάφοροι δικηγόροι.  

3.   Πέρα από την απαράδεκτη και πρωτοφανή πρόταση των προέδρων και γραμματέων  της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των σωματείων για την οποία θα σας ενημερώσουμε λεπτομερειακά, διερευνούμε και νομικά το ζήτημα και για όσους επιμένουν παρόλα αυτά και θέλουν να προσφύγουν επισημαίνουμε ότι υπάρχουν αξιόπιστα δικηγορικά γραφεία που μπορεί να εξασφαλιστεί να αναλάβουν τις προσφυγές με το μισό τουλάχιστον τίμημα και χωρίς τις δεσμεύσεις του εργολαβικού που σας έχει προταθεί.

   Θα σας ενημερώσουμε σύντομα για όλες τις πλευρές της «ρηξικέλευθης» αυτής πρότασης και των νέων συνδικαλιστικών ηθών που περιέχει.

Με συνδικαλιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 20-02-2017

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …