Να προκηρύξεις μια απεργία ή να εξευτελίσεις μια απεργία! Να ανασυγκροτήσεις ή να διαλύσεις την ΟΜΕ-ΟΤΕ!

   Να προκηρύξεις μια απεργία ή να εξευτελίσεις μια απεργία!

  Την Τρίτη στις 24 Σεπτέμβρη είχαμε την πρώτη 24ωρη απεργία. Την απεργία αυτή είχαν προτείνει κάποια πρωτοβάθμια σωματεία, το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και στη συνέχεια και άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.

   Η ΟΜΕ-ΟΤΕ λοιπόν αντί να συντονιστεί έγκαιρα, να ενημερώσει τους εργαζόμενους σε όλη την  Ελλάδα και να προετοιμάσει την απεργία -και αφού άφησε τον καιρό να περνάει- συνεδρίασε την Κυριακή αλλά δεν κάλεσαν όλα τα μέλη να παραστούν αλλά μόνο τα μέλη του Δ.Σ που βρίσκονταν στην Αθήνα!!! για να ανακοινώσουν στους εργαζόμενους την Δευτέρα, ότι έχουμε απεργία που ξεκινάει την Τρίτη!

   Υπέρ της απεργίας ψήφισε η ΔΑΚΕ, η ΕΣΚ, η ΑΣΕ και η Αγ. Συνεργασία. Ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ όμως πρότεινε να κάνουμε απεργία στις 2 Οκτώβρη… αφού στο παρασκήνιο και στην αυτοδιαλυμένη ΓΣΕΕ είχε προηγηθεί το παιγνίδι της κολοκυθιάς. Να κάνουμε τότε την απεργία.. όχι να κάνουμε άλλη μέρα την απεργία… και γιατί να κάνουμε  εκείνη την μέρα και όχι άλλη μέρα;…

   Ο μοιραίος εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ και γραμματέας της ΟΜΕ-ΟΤΕ πήρε τους δικούς του και αποχώρησε από το συμβούλιο. Τα αποτελέσματα της απεργίας ήταν φυσικό να είναι αντίστοιχα με την επάρκεια της ηγεσίας μας.

   Σε ότι αφορά δε την συγκέντρωση που έγινε την επόμενη μέρα, δεν υπήρχε ούτε δείγμα της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των σωματείων μελών. Ούτε πανό, ούτε παρουσία των κυρίαρχων παρατάξεων.

   Μετά την πρώτη 24ωρη με πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ -αυτή την φορά και της ΠΑΣΚΕ- πρότειναν να πραγματοποιήσουμε και την δικιά τους 24ωρη που είχαν προαποφασίσει για τις 2 Οκτώβρη.

   Φυσικά επαναλήφτηκαν τα ίδια γεγονότα. Καμιά προετοιμασία, καμιά ενημέρωση. Γιατί απεργούμε; Τι επιπτώσεις έχει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους;… Ποια είναι τα δικά μας αιτήματα για την νέα Σ.Σ.Ε; Πως θα σταματήσουμε την διοίκηση που συνεχίζει σποραδικές απολύσεις και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να προετοιμαστεί και να μεταφέρει τους τεχνικούς και άλλες κατηγορίες σε θυγατρικές; κ.λ.π.

   Η απόφαση για απεργία πέρασε ομόφωνα αλλά δεν πήραν κανένα μέτρο, ούτε για να ενημερώσουν ούτε για να περιφρουρήσουν την απεργία. Κανένας δεν παρουσιάστηκε ούτε στο Δ.Μέγαρο,  ούτε στην Παιανία, ούτε στα βασικά κτήρια, ούτε στα call centers κ.λ.π  για να ενισχυθεί και να περιφρουρηθεί η απεργία.

   Δεν είναι η πρώτη φορά αλλά απ’ ότι φαίνεται η διαλυτικότητα και η σήψη που ξεκίνησε από το εκλογικό συνέδριο της ΓΣΕΕ, ο παραγοντισμός, τα παζάρια, ο καρεκλοπόλεμος και ο εκφυλισμός διαχύθηκε προς τα κάτω σε όλες λίγο πολύ τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

   Η ΟΜΕ-ΟΤΕ που εδώ και χρόνια βρίσκεται σε προϊούσα διάλυση δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση…

Να ανασυγκροτήσεις ή να διαλύσεις την ΟΜΕ-ΟΤΕ!

   Μία μέρα πριν την απεργία, την Τρίτη 1η Οκτώβρη, ξανάγινε Δ.Σ όχι με θέμα πως πάει η προετοιμασία της απεργίας ή τι μέτρα θα πάρουμε να την περιφρουρήσουμε αλλά έτσι για να συζητήσουμε περί ανέμων και υδάτων και περί παζαριών για τον ΟΠΑΚΕ που απ’ ότι φαίνεται υπήρχαν στο παρασκήνιο.

   Κάποια στιγμή στη συνεδρίαση βγήκαν 3 μέλη του Δ.Σ που είχαν εκλεγεί από την ΔΑΚΕ, οι Ιωάννης Βαρδίκος, Νίκος Κυριάκου και Βασίλης Κωστάρας και με επιστολή τους δήλωσαν ότι  αυτονομούνται και δεν στηρίζουν την ΑΚΕ ομίλου ΟΤΕ.

   Προέκυπτε δηλαδή άμεσα ζήτημα αναδιάρθρωσης της Εκτελεστικής Επιτροπής.  

   Μετά απ’ αυτό η ΑΣΕ πρότεινε να ψηφίσει το Δ.Σ καινούργια Εκτελεστική Επιτροπή. Αυτό δηλαδή που προβλέπει το καταστατικό και να συνεχίσουμε με το καινούργιο προεδρείο να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που βάζει επί τάπητος η κρίσιμη σημερινή συγκυρία.

   Όμως αντί γι αυτό η ΔΑΚΕ πρότεινε να γίνει εκλογικό συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ με κύριο στόχο να «κουρέψει» τους 3 διαφωνούντες οι οποίοι είναι της επιρροής της κυρίαρχης ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ και όχι της Μητσοτακικής ΑΚΕ της ΟΜΕ-ΟΤΕ την οποία… καταγγέλλουν οι άλλοι και όχι άδικα και την εγκαλούν για εργοδοτικό συνδικαλισμό.

   Ώ του θαύματος όμως η ΠΑΣΚΕ αντί να αρπάξει την ευκαιρία να στριμώξει την Μητσοτακική ΑΚΕ του ΟΤΕ αλλά και να εφαρμόσει  αυτό που προβλέπει το καταστατικό, συμφώνησε… να πάμε σε εκλογικό συνέδριο!

   Κρετινισμός, συναλλαγή, Ομερτά ή όλα αυτά μαζί; 

   Ίδια γραμμή ακολούθησαν και οι λοιπές παρατάξεις εκτός της ΑΣΕ και των 3 διαφωνούντων της ΔΑΚΕ. Μάλιστα ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ μετά απ’ αυτή την απόφαση που διαλύθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο… ζήτησε να συζητηθεί η αποπομπή ενός μέλους του Δ.Σ του ΟΠΑΚΕ!!!

   …απ’ ότι φαίνεται «ην’ αρχή»  είναι ο κρετινισμός… τα έτερα έπονται. 

   Συναδέλφισσες, φοι:

   Όπως καταλάβατε, μια μέρα πριν από την δεύτερη απεργία αντί να την συντονίσουν και να την περιφρουρήσουν… κατάργησαν ουσιαστικά το Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

   Και ενώ έχουμε μπροστά μας να συζητήσουμε και να διεκδικήσουμε νέα ΣΣΕ μέχρι το τέλους του χρόνου, θα κάνουν εκλογικό συνέδριο τον Νοέμβρη όπως ανακοινώνουν… γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ΣΣΕ και τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουμε οι εργαζόμενοι του ομίλου ΟΤΕ!

   Είναι η χαρά της εργοδοσίας και της διευθυντικής νομενκλατούρας που θα συνεχίσει ανενόχλητη να εφαρμόζει τα σχεδία της.

   Άξιος ο μισθός τους!

ΑΣΕ

Αθήνα: 06-10-2019

Υ.Γ:  Πριν γίνουν όλα αυτά μάλιστα -πάλι στα μουλωχτά και χωρίς καμία ενημέρωση- σε συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ αποφάσισαν να ρυμουλκήσουν το ιστορικό σωματείο της ΠΕΤ-ΟΤΕ πίσω από το εργοδοτικό μόρφωμα των μεταλλαγμένων εργατοπατερίσκων και εργατομαμάδων της COSMOTE! …αλλά γι’ αυτό θα επανέλθουμε με άλλη ανακοίνωση… 

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …