Να σταματήσουν τα παιγνιδάκια στις πλάτες των συμβασιούχων συναδέλφων.

Να σταματήσουν τα παιγνιδάκια
στις πλάτες των συμβασιούχων συναδέλφων.

   Συναδέλφισσες –φοι:
   Προχθές άρχισαν οι διαπραγματεύσεις (διερευνητικές) με τη διοίκηση για τη νέα Σ.Σ.Ε.
   Αυτή τη φορά η διοίκηση έχει στριμωχτεί στη γωνία και είναι αναγκασμένη να λύσει το θέμα των δουλεμπορικών εταιρειών OTEplus κ.λ.π.
   Η πολύπλευρη δράση της ΑΣΕ με ανακοινώσεις, καταγγελίες σε εργατικές συγκεντρώσεις, στην ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών), στις Επιθεωρήσεις Εργασίας, στις εφημερίδες, σε άλλα σωματεία κ.λ.π, έχουν αποκαλύψει όχι μόνο τη σκληρή εκμετάλλευση που κάνει η εργοδοσία σε βάρος των συμβασιούχων συναδέλφων μας (με τις πλάτες των εργατοπατέρων) αλλά και την λειτουργία των δουλεμπορικών εταιρειών OTEplus, E-Value, OTEglobe κ.λ.π. που βρίσκονται στα όρια της νομιμότητας.
   Επειδή παρατάξεις και εργατοπατέρες που ζουν και διαιωνίζουν την παρασιτική λειτουργία τους από τέτοια, θα προσπαθήσουν νομίζοντας ότι είναι ανόητοι οι εργαζόμενοι των θυγατρικών αυτών να τους κοροϊδέψουν πουλώντας τους εκδούλευση, τους προειδοποιούμε να σταματήσουν τα παιγνιδάκια.

   Το παιγνιδάκι που προσπαθούν να παίξουν είναι το εξής:

   1. Να διευκολύνουν την εργοδοσία να μην εντάξει τους εργαζόμενους των θυγατρικών με το μισθολόγιο του ΟΤΕ και να κερδοσκοπήσει για άλλη μια φορά καθιερώνοντας μισθούς 600 ή 700 ευρώ και όχι 1008 όπως είναι ο βασικός μισθός της Υ.Ε (υποχρεωτικής εκπαίδευσης).
   2. Να κοροϊδέψουν τους συναδέλφους που τους κρατάνε τόσα χρόνια στο περιθώριο και στην αβεβαιότητα ότι δήθεν ενήργησαν και τους μονιμοποίησαν στον ΟΤΕ!
   Εμείς με τη δράση μας είμαστε ικανοποιημένοι που αναγκάσαμε διοίκηση και εργατοπατέρες να ανακαλύψουν ότι υπάρχουν και εργαζόμενοι ενός κατώτερου θεού εκτός από τον ανώτερο και μοναδικό θεό του κέρδους που πιστεύουν.
   Κερδίσαμε ήδη μια πρώτη νίκη.
   Θα είμαστε παρόντες και όρθιοι για να επιβάλουμε την άμεση δικαίωσή τους και εξομοίωσή τους με το υπόλοιπο προσωπικό του ΟΤΕ.
   Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, αυτό αποδεικνύεται με πάμπολλα στοιχεία και ντοκουμέντα.
   Στη Σ.Σ.Ε λοιπόν πρέπει να ενταχτούν με τα ίδια δικαιώματα και στο αντίστοιχο μισθολογικό κλιμάκιο του ΟΤΕ ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας και το πτυχίο τους.
   Ας αφήσουν λοιπόν ορισμένοι τα SMS, την εκδούλευση και την κοροϊδία και κυρίως οι 4 διαπραγματευτές.
   Η ΟΜΕ-ΟΤΕ, (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΑΓ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΕΣΚ) κάθε φορά που συναντιούνται με τη διοίκηση οφείλουν, είναι υποχρέωσή τους αυτό, να ενημερώνουν όλους τους εργαζόμενους για το τι ακριβώς συζήτησαν μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.
   Οι καιροί είναι επικίνδυνοι για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων που κουρελιάζονται και καταπατούνται με τη συνενοχή του πολύχρωμου εργατοπατερισμού.
   Σ’ αυτό τον τομέα δηλαδή στην πληροφόρηση θα φανούν και οι όποιες διαφορές ή διαφοροποιήσεις αν υπάρχουν από τις παρατάξεις.
   Αν δεν έχουν να κρύψουν τίποτε όμως και δεν κάνουν μυστικά παζάρια και συμφωνίες με τη διοίκηση, εμείς τους προκαλούμε να συμπεριλάβουν και έναν διαπραγματευτή από την ΑΣΕ (την οποία ετσιθελικά έχουν αποκλείσει).
   Δεσμευόμαστε -προς τους εργαζόμενους πάντα- να βγάζουμε όχι στρογγυλεμένα δελτία τύπου σαν αυτό που έβγαλε η ΟΜΕ-ΟΤΕ στις 27 Ιουνίου και παράλληλα οι ίδιοι παραπληροφορούν τους συνάδελφους με SMS, αλλά τι ακριβώς συζητήθηκε, τι παζάρια γίνονται και τι μας ετοιμάζουν χαρτί και καλαμάρι.
   Όχι στη μυστική διπλωματία εργοδοσίας και εργατοπατέρων.
   • Ενημέρωση, Γεν. Συνελεύσεις και αποφάσεις που θα παίρνονται ανοιχτά από όλους τους εργαζόμενους, για μια ικανοποιητική ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ.
   • Όχι στην παραπληροφόρηση και τα SMS από τα Βουρλουμάκια και τα Τσαμαζάκια.
   • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του ομίλου ΟΤΕ.
   • Να διοργανωθεί συγκέντρωση όλων των εργαζόμενων της OTEplus, OTEglobe, E-Value κ.λ.π. για να ενημερωθούν και να αποφασίσουν τι διεκδικούμε και τι παλεύουμε.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 30-06-2014

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …