Να συνεχίσουμε την απεργία μέχρι την νίκη!

Να συνεχίσουμε την απεργία μέχρι την νίκη!

Να αποφασίσουμε οι εργαζόμενοι στις γενικές μας συνελεύσεις

πότε θα την σταματήσουμε.

   Συνάδελφοι, συναδέλφισσες:

   Η διοίκηση τρομοκρατημένη από την μαζική συμμετοχή σας στις απεργιακές κινητοποιήσεις κάλεσε σήμερα το προεδρείο της ΠΕΤ-ΟΤΕ για διαπραγματεύσεις.

   Στη συνάντηση που ακολούθησε στο κτίριο της Παιανίας και στην οποία συμμετείχαν από την πλευρά της διοίκησης ο Σ.Θεοχαρόπουλος και ο Χ.Θωμόπουλος και από την ΠΕΤ-ΟΤΕ τα μέλη της Εκτελεστικής Ν.Δρίτσας, Δ.Γιαννόπουλος, Γ.Παπαμάρκου, Θ. Φωλιάς, Β.Κουτουμάνος και Χ.Δημητρίου.

   Στη συνάντηση αυτή:

  • Φάνηκε η αμηχανία και το αδιέξοδο που βρίσκεται η διοίκηση. Δεν περίμεναν -φαίνεται μας είχαν για πειθήνιους και δεδομένους- ότι μπορούμε να αντιδράσουμε και να τους δημιουργήσουμε τέτοια προβλήματα.
  • Προσπάθησε να παρουσιάσει σαν μονόδρομο την χρησιμοποίηση των εργολάβων γιατί δήθεν… δεν μπορεί να βγει η δουλειά γιατί το προσωπικό μας είναι κουρασμένο!!!

Το ίδιο δηλαδή επιχείρημα που ακούμε απ’ όλους τους διευθυντές και τους προϊστάμενους και στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό ΟΤΕ τα τελευταία 20 χρόνια όταν θέλουν να ξεπουλήσουν έργο μας σε εργολάβους.  

  • Προσπάθησε να μας ρίξει στο φιλότιμο ότι για το καλό της επιχείρησης, για τους πελάτες μας… και για την φουκαριάρα την μάνα τους πρέπει να δουλεύουμε και να τσακιζόμαστε με 600 ευρώ μισθό.
  • Παραδέχτηκαν έμμεσα ότι παραβιάζουν το απόρρητο όταν δουλεύουν οι εργολάβοι ανεξέλεγκτα στο δίκτυο, κινδυνεύουν οι τεχνικοί που περνάνε γραμμές στον κατανεμητή όταν παίρνουν εντολή από τους εργολάβους κ.λ.π.
  • Σαν επιστέγασμα όλων αυτών προσπάθησε να μας εξαγοράσει, αλλά και γι αυτό ακόμα ήταν φειδωλοί, γιατί λεφτά για τους εργαζόμενους… δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο για τα μπόνους των διευθυντών και για τους εργολάβους. Ωστόσο πρότεινε για να βγει η δουλειά να δουλεύουμε τα Σάββατα με 130% και όχι Κυριακές γιατί είναι ακριβές.
  • Όμως οι εργολάβοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν, δεν τους αποσύρει και θα τους χρησιμοποιούν κατά περίπτωση όπου και όπως θέλουν.

   Μετά απ’ αυτό η αντιπροσωπεία που φύγαμε από την συνάντηση -απ’ ότι φάνηκε είναι έτοιμη- αντί να κλιμακώσει την απεργία και να οδηγήσουμε σε οριστική νίκη και να πετάξουμε τους εργολάβους έξω, να ξεπουλήσει όπως σας είχαμε προειδοποιήσει την απεργία μας.

   Τους είπαμε λοιπόν ότι δεν έχουν κανένα τέτοιο δικαίωμα να αποφασίσουν το σταμάτημα της απεργίας, ότι πρέπει να συνεδριάσει η Εκτελεστική και το Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ αλλά κυρίως αυτό πρέπει να το αποφασίσουν οι χιλιάδες τεχνικοί απεργοί που πρωτοστάτησαν για την επιτυχία αυτής της απεργίας και οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να σκύψουν το κεφάλι και να γυρίσουν νικημένοι και ισοπεδωμένοι επειδή οι άεργοι εργατοπατέρες δεξιοί και αριστεροί… χρωστάνε γραμμάτια στην εργοδοσία.

   Σας καλούμε λοιπόν αύριο Τετάρτη να συνεχίσετε τις περιφρουρήσεις σε όλα τα τεχνικά τμήματα του ΟΤΕ όπως κάνατε τις προηγούμενες 2 μέρες.

   Μ’ αυτό τον τρόπο θα αναγκάσουμε διοίκηση και εργατοπατέρες να υπαναχωρήσουν και να αναστείλουν το ξεπούλημα που μας ετοιμάζουν.

Έξω οι εργολάβοι από τον ΟΤΕ τώρα!

Ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι τεχνικοί θα επιβάλλουμε το δίκιο μας!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 05-11-2019

   Υ.Γ: Μετά την απεργία θα μάθετε πόσο βαθειά είναι η σήψη και η αλληλοδιαπλοκή μεταξύ παρατάξεων και εργοδοσίας όπως φάνηκε στο νόθο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Τα αίσχη που έκαναν εκεί η ΕΣΚ και η (Δ)ΑΚΕ, βρισκόμενοι σε ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, τιμώρησαν και διέγραψαν ένα εργαζόμενο αγωνιστή της ΑΣΕ που πρόσφατα έγινε στόχος της D.T γιατί αποκάλυψε τα εγκλήματα της εργοδοσίας σε πρόσφατο εργατικό ατύχημα στα Γιάννενα.  

   Περισσότερα για την ξεφτίλα της ΕΣΚ… είπαμε μετά την απεργία.

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …