Οι εκλογομάγειροι συνεχίζουν να μαγειρεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα!

  Οι εκλογομάγειροι συνεχίζουν να μαγειρεύουν

το εκλογικό αποτέλεσμα!

 

Συναδέλφισσες – φοι:

   Μέσα στις τραγικές συνθήκες που διεξήχθησαν οι εκλογές αυτές, εν μέσω COVID  και κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη της λήξης της Σ.Σ.Ε και της  μετενέργειας…

  Κι  ενώ εκβιαστικά οδηγηθήκαμε σε εκλογές κατακαλόκαιρα…

  • Χωρίς να γίνουν ζωντανές γενικές συνελεύσεις.
  • Χωρίς να γίνει καμία γενική συνέλευση στην Αττική.
  • Με πολλούς συνάδελφους αηδιασμένους που διαγράφηκαν από το σωματείο ή έκαναν αποχή.

Παρόλα αυτά, το εργοδοτικό block των παρατάξεων ΑΚΕ – Συναδελφική Αλληλεγγύη – Ακομμάτιστοι, μειοψήφησε!!!

   Δεν  κατάφεραν να πάρουν ούτε το 50% όσων συναδέλφων πήγαν στην κάλπη και ψήφισαν!

   Όμως σαν καλοί εκλογομάγειροι, η «Ενιαία Δύναμη» μαζί με τους συμμάχους της… τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, προχωρούν σε εκλογικό πραξικόπημα!

   Δεν εφαρμόζουν το καταστατικό του σωματείου που ομόφωνα όλοι μαζί διαμόρφωσαν και ψήφισαν και εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο πριν τις εκλογές. 

Το δικό τους καταστατικό όπου με σαφήνεια το άρθρο 36 παράγραφος 2 αναφέρει:

“ΑΡΘΡΟ 36. 2. Σε περίπτωση συνδυασμών εφαρμόζουν το σύστημα της απλής αναλογικής.  Διαιρούν τον αριθμό των ψηφισάντων με τα μέλη κάθε οργάνου ή αντιπροσώπους και το πηλίκο, υπολογιζόμενου και του δεκαδικού αριθμού μέχρι δύο ψηφίων, είναι το εκλογικό μέτρο, με το οποίο διαιρούν τους ψήφους που πήρε κάθε συνδυασμός. Το πηλίκο της διαίρεσης αυτής σε ακέραιο αριθμό αντιπροσωπεύει τις έδρες που παίρνει κάθε συνδυασμός στο αντίστοιχο όργανο ή αντιπροσώπους. Σε περίπτωση που μένουν αδιάθετες έδρες μοιράζονται στους συνδυασμούς που έχουν τα μεγαλύτερα υπόλοιπα κατά σειρά”.

Αφού ο λαός δεν καταλαβαίνει…. εμείς αλλάζουμε λαό!

                                                                                                                    Μπ. Μπρεχτ.

   Αποφασίζουν λοιπόν ότι δεν  τους συμφέρει να εφαρμόσουν το καταστατικό γιατί αν το εφαρμόσουν θα είναι σύμφωνοι με την δεοντολογία, την εργατική δημοκρατία και την ψήφο των συναδέλφων όμως έτσι  χάνουν την αυτοδυναμία!

   Για αυτό συνεχίζουν την πεπατημένη… παλιά μου τέχνη κόσκινο.

   Αφού τα αποτελέσματα δεν ταιριάζουν με τις επιδιώξεις μας, μαγειρεύουμε τα αποτελέσματα!

   Αποφάσισαν λοιπόν χωρίς να εξετάσουν την τεκμηριωμένη ένστασή μας αλλά και ενστάσεις άλλων παρατάξεων ότι το εκλογικό μέτρο δεν θα βγει βάση των ψηφισάντων όπως λέει το καταστατικό αλλά… επί των έγκυρων ψηφοδελτίων!

Αναρωτιόμαστε…  Είναι τόσο αδίστακτοι να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ψήφο των συναδέλφων και το καταστατικό ή είναι πραγματικά ανίκανοι, άλλο καταστατικό να ψηφίζουν και άλλο να εφαρμόζουν;

Η διάταξη αυτή του καταστατικού διαρρέουν… ότι τους ξέφυγε!

Δηλαδή, ο δικηγόρος του σωματείου που τον ακριβοπληρώνουν δεν είναι ικανός να συντάξει ούτε ένα καταστατικό που ξέρουν να φτιάχνουν και οι πρωτοετείς της νομικής;

Κι αν του «ξέφευγε» του δικηγόρου, αυτοί δεν γνωρίζουν «γραφήν και ανάγνωσιν»;  

   Εντύπωση προκαλεί -όχι σε μας που τους ξέρουμε- ότι πριν αυτοί κάνουν  το εκλογικό πραξικόπημα έτρεξαν  οι λαγοί..  της ΕΣΚέβγαλαν  ανακοίνωση και έδωσαν… την αυτοδυναμία στην ΕΝΙΑΙΑ ΔΥΝΑΜΗ!!!

   Πανηγύρισαν μάλιστα το αποτέλεσμα γιατί βλέπετε, η εργατική τάξη αυτούς τους έβγαλε… πρώτη δύναμη… από το τέλος.

Συνάδελφοι:

Όπως καταλαβαίνετε η Ενιαία Δύναμη πορεύεται με τους συμμάχους της, των οποίων η πρεμούρα δεν είναι να μην έχει αυτοδυναμία η κύρια εργοδοτική παράταξη αλλά για να φάνε… την 4η έδρα από την ΑΣΕ.

   Περισσότερα προσεχώς…

 

   Υ.Γ: Οι κακές γλώσσες διαρρέουν ότι το Αφεντικό είναι έξω φρενών μαζί τους γιατί του είχαν υποσχεθεί ότι θα διαλύσουν την ΑΣΕ..  Η ΑΣΕ «όμως ζει και βασιλεύει»… απειλεί λένε να τους κόψει τις συνδικαλιστικές απαλλαγές… θα δείξει..


Λήψη Εγγράφου (PDF)

 

 

Διαβάστε Επίσης

ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ;

“Το μέλλον δεν θ’ αλλάξει από μονάχο του έτσι νέτο, σκέτο αν δεν πάρουμε μέτρα …